Pitääkö Tesla pestä käsin?

Pitääkö Tesla pestä käsin?

Joillekin auton pesu on työlästä, toisille se on harrastus. Auton säännöllinen pesu on tärkeää, jotta auto pysyy hyvässä kunnossa ja siitä pidetään huolta. Jos omistat Teslan, on ratkaisevan tärkeää tietää, miten auto pestään oikein.

Teslaa ei tarvitse pestä käsin, mutta jos haluat, että autosi maali kestää pidempään, on parasta pestä se käsin. Jos peset sähköautosi automaattisessa autopesulassa, varmista, että se on kosketukseton autopesula.

Automaattiset autonpesukoneet ovat hienoja, mutta ne voivat muutaman pesukerran jälkeen aiheuttaa kolhuja autosi maalipintaan. Tämä johtuu siitä, että niissä on harjat ja puhaltimet, jotka ovat kovia maalille ja antureille. Jos Teslasi on siis vielä uusi, sinun kannattaa pysyä mahdollisimman kaukana automaattisista autopesuloista.

Sen lisäksi, että Teslan pesu automaattisessa autopesulassa naarmuttaa maalia, se voi myös rikkoa tai vahingoittaa EV:n osia, kuten sivupeilejä ja tuulilasinpyyhkimiä. Ja jos liukastut tai ohitat radan, saatat vahingoittaa autosi vanteen.

Miksi sinun pitäisi pestä Tesla käsin?

Teslan käsinpesu on turvallisin tapa puhdistaa ylellinen EV:si. Koska autosi käsinpesuun on erilaisia tapoja, sinun tulisi välttää korkeapainepesurin käyttöä, sillä se voi vahingoittaa antureita. Käytä sen sijaan saippuaa, vesiämpäriä ja mikrokuituliinaa tai pehmeää pesukinnas kädessä.

Toisin kuin muut autonpesumenetelmät, auton käsinpesu vähentää naarmuja, jotka ovat yleisiä muilla menetelmillä. Lisäksi se auttaa pääsemään eroon raskaista likaantumisista, joihin muut menetelmät eivät ole tehokkaita. Jos peset auton käsin, saat puhdistuksen jälkeen puhtaamman auton, jossa ei ole naarmuja.

  Kumpi on turvallisempi, Tesla vai Volvo?

Kuinka pestä Tesla käsin

Teslan käsinpesuun kuuluu auton esipesu lumivaahdolla ja huuhtelu sen jälkeen. Tämä on elintärkeää, sillä se auttaa sinua pääsemään eroon sitkeästä liasta ja roskista. Päällystä auto seuraavaksi vaahtokerroksella ja hankaa pehmeällä liinalla tai pehmeillä pesukäsineillä. Huuhtele auto sitten puhtaalla vedellä.

Mitä haittoja Teslan käsinpesussa on?

Vaikka käsinpesu on paras tapa puhdistaa Tesla EV -autosi, sillä on myös joitakin haittapuolia. Ensimmäinen haaste on se, että se voi olla kallista, koska se vaatii paljon vettä. Toiseksi puhdistukseen kuluu enemmän aikaa kuin muihin menetelmiin. Lisäksi auton peseminen käsin on vaikeaa pienessä tilassa.

Jos asut kylmillä alueilla, tämä menetelmä on lähes mahdoton toteuttaa. Tämä johtuu siitä, että vesi saattaa jäätyä jo ennen kuin olet saanut puhdistuksen valmiiksi. Lopuksi auton käsinpesu vaatii paljon välineitä, ja se voi tuntua melko hankalalta tehtävältä.

Mitä etuja auton pesemisestä automaattisessa autopesulassa on?

Automaattiset autopesulat ovat erittäin käteviä ja nopeita, sillä sinun tarvitsee vain ajaa autosi niiden läpi. Ne ovat myös halvempia kuin käsinpesu, sillä kuljetin ja harjat tekevät kaiken puolestasi, eikä sinun tarvitse ostaa ylimääräisiä tarvikkeita. Monet ihmiset suosivat niitä niiden helppouden ja mukavuuden vuoksi.

Mitä haittoja on siitä, että auto pestään automaattisessa autopesulassa?

Vaikka automaattiset autopesulat ovat halpoja ja nopeita, ne saattavat pakottaa sinut jonkin ajan kuluttua maalaamaan autosi uudelleen. Tämä johtuu siitä, että ne voivat aiheuttaa paljon naarmuja karkeista harjoista ja käytetyistä ankarista kemikaaleista. Tämä menetelmä ei myöskään ole kovin tehokas, sillä se ei poista voimakkaita epäpuhtauksia.

  Miksi Teslan renkaat kuluvat niin nopeasti?

Auton pesu FAQ

Miksi minun on odotettava vähintään kuukausi, ennen kuin voin pestä Teslani maalin levittämisen jälkeen?

Monet ihmiset tekevät sen virheen, että pesevät autonsa muutaman päivän kuluttua maalauksesta. On suositeltavaa antaa maalin kovettua vähintään kuukausi ennen kuin voit pestä sen. Jos siis olet hiljattain maalauttanut Teslasi uudelleen, sinun pitäisi odottaa vähintään kuukausi sen pesemiseen.

Miksi minun on laitettava Teslani tyhjäkäynnille, kun ajan autopesulan läpi?

Koska useimmissa autopesuloissa on liukuhihna, joka vetää sinut läpi, kaikkien pyörien pitäisi voida pyöriä vapaasti. Siksi sinun on kytkettävä automaattinen käsijarru pois päältä, vapautettava manuaalinen käsijarru ja laitettava vaihteisto vapaalle.

Mitä muita tapoja auton pesuun on käsinpesun lisäksi?

Jos et halua pestä autoasi käsin, voit kokeilla muitakin menetelmiä. Näitä ovat kosketukseton pesu, vedetön pesu, automaattinen pesu, huuhtelematon pesu ja harjaton pesu. Kun kyseessä on Tesla, pitäydy käsinpesussa tai kosketuksettomassa pesussa. Nämä menetelmät vahingoittavat autoa vähemmän todennäköisesti.

Miksi auto naarmuuntuu helposti automaattisessa pesussa?

Automaattisessa autopesussa on helppo naarmuttaa autoasi tai lohkaista maalia, koska harjojen harjakset voivat olla saastuneet aiemmista ajoneuvoista peräisin olevasta hankaavasta liasta. Lisäksi karkeat puhdistuskemikaalit voivat irrottaa autosi vahan ja pinnoitteet, mikä voi aiheuttaa halkeamia tai värin haalistumista.

Ennen kuin viet Teslan automaattiseen autopesulaan, sinun pitäisi siis olla valmis antamaan autollesi maalipinnan. Automaattinen autonpesu on nopeaa ja halpaa, mutta se on kallista, jos haluat huoltaa autoasi pidempään.

  Pitäisikö minun ostaa käytetty Tesla?

Voinko pestä Teslani painepesurilla?

Teknisesti ottaen voit. Sinun on kuitenkin oltava varovainen, ettet käytä sitä antureihin. Tesla Model 3:n ohjekirjassa valmistaja toteaa selvästi, että korkeapainepesuria ei saa käyttää anturiin. Lisäksi et saa käyttää mitään hankaavia esineitä, jotka voivat naarmuttaa tai vahingoittaa pintaa.

Bottom line

Jos haluat säilyttää Tesla Model X-, Y-, S- tai 3 -autosi kauniin ulkonäön, sinun on pestävä autosi käsin. Teslan käsinpesu ei ole liian kallista, ja se varmistaa, että maali ja anturit eivät sotkeudu kuten automaattisessa autopesussa.
Vaikka automaattinen autonpesu on nopea ja halpa, se voi saada Teslan maalin lohkeilemaan ja vaatia säännöllistä huoltoa. Sitä vastoin auton käsinpesu ei aiheuta mitään ongelmia pitkällä aikavälillä. Tee siis oikea valinta ylläpitääksesi EV:si ulkonäköä ja suorituskykyä.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z