Kestääkö Tesla 10 vuotta?

Tesla saattaa olla uusi automerkki markkinoilla, mutta se on ollut olemassa tarpeeksi kauan, jotta tiedämme, kestävätkö sen autot vai eivät. Useat Tesla-autot ovat ajaneet jo yli 200 000 kilometriä, mikä tarkoittaa, että niiden autot ovat kestäviä. Mutta kestääkö Tesla 10 vuotta?

Kyllä, Tesla kestää 10-20 vuotta, jos sitä huolletaan oikein. Sinun on kuitenkin odotettava, että akku heikkenee tänä aikana ja ajaa vähemmän kilometrejä kuin aiemmin. Sinulla on kuitenkin mahdollisuus vaihtaa akku, jos se alkaa menettää huomattavasti varaustaan.

Useimmat Teslan akut toimivat erinomaisesti jopa 150 000 kilometriin asti. Sen jälkeen akku menettää vähintään 30 % tehostaan, mikä tarkoittaa, että myös sen toimintasäde pienenee. Huomaa, että tämä vaihtelee Tesla-malleittain, sillä Tesla Model S&X:ssä on tehokkaammat akut kuin Tesla Model 3&Y:ssä.

Mikä on luotettavin Tesla-malli?

Yllättäen luotettavin Tesla-malli sattuu olemaan Tesla Model, jossa on eniten ongelmia. Useimmat näistä ongelmista ovat kuitenkin pieniä ja ne voidaan korjata helposti verrattuna ongelmiin, joita muissa Tesla-malleissa esiintyy.

Luotettavin Tesla-malli on Tesla Model 3. Lisäksi se sattuu olemaan myös markkinoiden halvin Tesla-malli. Tämä on toisin kuin Mercedeksellä, Audilla ja BMW:llä, joissa halvimmat mallit ovat tuplasti myös kaikkein epäluotettavimpia autoja.

Tesla Model 3 on halvempi huoltaa kuin Tesla Model Y, S ja X. Sen osat ovat myös hieman halvempia, varsinkin sen akku. Consumer Reportsin mukaan Tesla Model 3:n luotettavuusluokitus on keskinkertainen, mikä on Teslan malleista paras.

Kuinka pitkä on Teslan akun takuu?

Teslan akkutakuu kestää noin 8 vuotta, ja se vaihtelee Tesla-mallien välillä. Takuu kattaa valmistusvirheistä johtuvat akun vikaantumiset ja hajoamiset, ja se kattaa myös varaosat ja työkustannukset akun vaihtamiseksi, jos akun kapasiteetti laskee alle 70 %:n ennen takuun päättymistä.

  Kumpi on turvallisempi, Tesla vai Volvo?

Uusimman Tesla Model S:n takuu on 8 vuotta tai 150 000 mailia, Tesla Model X:n takuu on 8 vuotta tai 150 000 mailia, Tesla Model Y:n takuu on 8 vuotta tai 120 000 mailia ja Tesla Model 3:n takuu on 8 vuotta tai 120 000 mailia.

Kuinka kauan Teslan akku kestää?

Vaikka Tesla Model 3 on luotettavin Tesla, siinä ei ole kaikkein kestävintä akkuteknologiaa. Tämä titteli kuuluu Tesla Model S:lle ja X:lle. Molemmat näistä automalleista voivat ajaa yli 500 000 kilometriä, ennen kuin niiden akut heikkenevät 20 prosenttiin.

Tesla Model S:n ja Model X:n keskimääräinen hajoamisnopeus on 4 % 100 000 mailia kohden. Sitä vastoin Tesla Model 3:n ja Model Y:n keskimääräinen hajoamisaste on 5 % 100 000 mailia kohden. Siksi nämä kaksi mallia hajoavat 20 prosenttiin 400 000 kilometrin jälkeen.

FAQ

Kestääkö Tesla koko eliniän?

Ei, Tesla ei kestä koko elinikää. Useimmat Tesla-autot kestävät 10-20 vuotta. Mutta Teslan kehittämän uuden akkuteknologian ansiosta voit odottaa, että Teslat kestävät yli 30 vuotta, jos niitä huolletaan oikein. Tämän sanottuaan on kallista omistaa Tesla yli 10 vuotta, sillä sen akku on ehkä vaihdettava, mikä on kallista.

Kuinka monta kilometriä Teslan akut kestävät?

Teslan akut on rakennettu tarjoamaan 100 000-150 000 kilometriä ennen kuin ne heikkenevät 70 prosenttiin. Nämä akut voivat kuitenkin kattaa 300 000-500 000 mailia ennen kuin ne on vaihdettava. Hyvä uutinen on se, että Tesla työskentelee sellaisen akun kehittämiseksi, joka kestää miljoona kilometriä.

  Voiko Tesla Y pysäköidä rinnakkain

Ovatko Teslat luotettavia pitkäikäisiä?

Totta kai ne ovat. Tesla on yksi markkinoiden luotettavimmista luksusajoneuvoista. Koska näissä autoissa ei ole paljon liikkuvia osia, voit luottaa siihen, että ne kestävät pidempään. Ainoa asia, josta sinun on oltava huolissasi, on akun hajoaminen.

Teslat eivät hajoa helposti kuten polttomoottoriautot. Kun ne kuitenkin hajoavat, mikä on takana, odota, että joudut käyttämään paljon rahaa auton korjaamiseen tai ylläpitoon. Mutta kun vertaat Teslaa muihin luksusautoihin, huomaat, että se on luotettavampi pitkällä aikavälillä.

Kestääkö Tesla yli 100 000 kilometriä?

Kyllä, useimmat Teslat kestävät helposti yli 100 000 kilometriä. Jos sinulla on Tesla Model 3 tai Model Y, sinun kannattaa odottaa niiden akkujen kestävän vähintään 120 000 mailia. Mutta jos omistat Tesla Model S:n tai Model X:n, sinun pitäisi odottaa, että niiden akut kestävät vähintään 150 000 mailia.

Vaikka arvioitu käyttöikä on 8 vuotta tai 120 000-150 000 kilometriä, useimmat Teslan akut ovat luotettavia vielä 8 vuoden tai suositellun kilometrimäärän jälkeenkin. Tämä johtuu siitä, että ne ovat hajonneet enintään 10 %, mikä ei ole kovin merkittävää.

Tesla arvioi, että akku ei heikkene alle 30 prosenttia takuuaikana. Tämä tarkoittaa, että akku pitää varauksensa huomattavan hyvin myös 8 vuoden omistusajan jälkeen. Mitä useammin akkua kuitenkin ladataan, sitä enemmän se heikkenee. Jos siis lataat Teslan yleensä täyteen, sen akku hajoaa nopeammin.

  Pitäisikö minun ladata Tesla joka yö?

Tarvitseeko Tesla paljon huoltoa?

Ei, Teslat eivät vaadi paljon huoltoa kuten bensiinikäyttöiset ajoneuvot. Tärkein syy tähän on se, että niissä on vähemmän liikkuvia osia kuin bensiinikäyttöisissä autoissa. Tarkalleen ottaen Teslassa on yhteensä noin 20 liikkuvaa osaa, kun taas polttomoottoriautoissa on yli 2 000 liikkuvaa osaa.

Teslaa on silti huollettava, mutta siihen ei liity pakollista huoltoaikataulua. Tesla kuitenkin suosittelee huoltovälejä, joiden mukaan tiettyjä huoltotoimenpiteitä, kuten renkaiden vaihtoa, jarrusatuloiden vaihtoa ja täyden palvelun tarkastusta, tulisi tehdä. Noudattamalla näitä huoltoja voit välttää pienet ongelmat matkan varrella.

Loppupäätelmät

Teslat eivät ole vain erittäin edistyksellisiä ja täyssähköisiä, vaan ne ovat myös kestäviä. Nämä autot voivat kestää yli 10 vuotta, kunhan ne huolletaan asianmukaisesti. Siitä huolimatta akku alkaa hajota 8 vuoden jälkeen ja menettää merkittävän kilometrimäärän.

Voit kuitenkin vaihtaa hajonneen akun uuteen akkupakettiin, mikä antaa Teslallesi uuden elämän ja mahdollistaa sen käytön 15-20 vuoden ajan. Ainoa haaste on se, että Teslan akut ovat melko kalliita ja akkupaketin hankkiminen maksaa tuhansia dollareita.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z