Kia EV6:n yleiset ongelmat

Kia EV6

Kia EV6 on täyssähköinen kompakti crossover-maasturi. Vuonna 2022 tapahtuneesta ensiesittelystään lähtien Kia EV6 on ollut yksi suosituimmista ja myydyimmistä täyssähköisistä kompaktista crossover-maastureista. Mutta kuten kaikissa autoissa, myös tässä mallissa on useita ongelmia. Mitkä ovat kuitenkin Kia EV6:n yleisiä ongelmia?

Kia EV6:n yleisiä ongelmia ovat kuutakatoksen pettäminen, jarruongelmat, rakenteelliset ongelmat, tuulilasiongelmat, näkyvyysongelmat, Kia-jälleenmyyjän hylkäykset ja yhden polkimen ajo-ongelmat. Huomaa, että nämä ovat ensimmäisiä ongelmia, jotka huomataan, ja niitä voi tulla lisää, kun autoon kertyy enemmän kilometrejä.

Mitkä ovat Kia EV6:n yleisiä ongelmia?

Jarrutusongelmat

Kia EV6:n yleisin ongelma on jarruongelmat. Ensimmäinen jarrutusongelma on taaksepäin vieriminen. Kun auto pysähtyy mäkeä noustessa, se rullaa taaksepäin, kun jarrupoljinta painetaan. Tämä tapahtuu siitä huolimatta, että auton jarruvoima riittää pysähtymiseen, mutta se rullaa silti taaksepäin.

Muita jarrutusongelmia ovat hätä- ja seisontajarrut. Jarrutusongelmista riippumatta voit silti antaa mekaanikon korjata ne.

Vikaantuva kattoluukku

Tämä tapaus ei ole kovin yleinen useimmissa Kia EV6 -malleissa, mutta muutamat ihmiset ovat valittaneet siitä. Eräs käyttäjä ilmoitti, että hänen kuutakkonsa räjähti ajon aikana. Onneksi kuljettaja oli sulkenut aurinkosuojuksen, joten lasit eivät valuneet päälle ja aiheuttaneet vakavia seurauksia. Tämä tapaus on kuitenkin melko yksittäinen, eikä Kia ole vielä antanut takaisinkutsua tai myöntänyt ongelman olemassaoloa.

Tuulilasi/näkyvyysongelmat

Tuulilasiongelmat johtuvat lämmitys- tai ilmanvaihtojärjestelmän pettämisestä. Käyttäjät kertovat, että lämpötila laskee alle 40 asteen, kun järjestelmä lakkaa toimimasta. Näin ollen järjestelmä huurtuu ja näkyvyys on lähes olematon. Tämä on erittäin vakava ongelma, joka voi johtaa kuolemaan johtaviin onnettomuuksiin ja loukkaantumisiin.

  Kia Forte Luotettavuus

Ennen ongelman korjaamista voit pyyhkiä tuulilasin jatkuvasti puhtaaksi liinalla. Kuten useimmat tämän luettelon ongelmat, useat käyttäjät ovat tehneet valituksen, mutta Kia ei ole vielä antanut takaisinkutsua.

Rakenteelliset ongelmat

Toinen yleinen ongelma Kia EV6:ssa on rakenteelliset ongelmat. Monet käyttäjät ovat valittaneet, että takaluukku on vinossa. Useimpien mielestä tämä on turvallisuusongelma, mutta Kia ei ole vielä antanut takaisinkutsua. Käyttäjät toteavat, että korin osa, johon saranat on liitetty, ei ole tarpeeksi vahva avaamaan ja sulkemaan raskasta, epätasapainoista takaluukkua.

Jos he siis yrittävät sulkea epätasapainossa olevaa takaluukkua nykyisellä tavalla, se aiheuttaa vaurioita. Tästä huolimatta tämä ongelma on tietyissä Kia EV6 -malleissa. Monet omistajat ovat yrittäneet säätää takaluukkua, mutta ne ovat epäonnistuneet. Paras ratkaisu on tehdä korikorjaus, jonka Kia voi tehdä, jos se kutsuu takaisin kyseiset autot.

Yhden polkimen ajamiseen liittyvät ongelmat

Tämä on toinen ongelma, jonka jotkut Kia EV6:n käyttäjät ovat kirjanneet. Eräs kuljettaja totesi, että hätäjarrut kytkeytyivät päälle, kun hän ajoi yhdellä polkimella ja pysähtyi. Tämä on erittäin riskialtista, sillä takana ajava kuljettaja voi kyntää autosi perään.

Useimmat käyttäjät korjasivat ongelman kytkemällä sen pois päältä manuaalisesti. Tämä on melko haastavaa, sillä kokemattomat kuljettajat eivät tiedä, mitä tehdä. Valitettavasti Kia ei ole vielä kutsunut takaisin autoja, joissa on tämä ongelma. Tämän seurauksena. Käyttäjien on korjattava ongelma itse.

  Kia Sedona Luotettavuus

Kia-jälleenmyyjien hylkäykset

Toukokuun 25. päivänä 2022 Kia julkaisi takaisinkutsun tunnistettuaan turvallisuuspalautuksen, joka liittyi moottoriajoneuvojen turvallisuuteen. Koska Kia EV6 on varustettu Shifter Control Unit (SCU) -ohjausyksiköllä ja pysäköintisakselin toimilaitteen moottorilla, SCU saattaa kytkeä pysäköintijärjestelmän pois päältä, jos jännite vaihtelee. Monet käyttäjät ovat raportoineet, että näin tapahtuu, kun auto on sammutettuna ja pysäköitynä.

Lisäksi tämä ongelma aiheutti auton vierimisen, mikä lisäsi onnettomuuden ja loukkaantumisten riskiä. Siksi Kia valtuutti jälleenmyyjänsä päivittämään Shifter Control Unit -ohjelmiston maksutta. Monet Kia EV6:n omistajat valittivat sitä vastoin, että jälleenmyyjät vastasivat huoltopyyntöihin hitaasti, mikä viivästytti korjausta.

FAQ

Onko Kia EV6 luotettava auto?

Kyllä, Kia EV6:n pitäisi olla luotettava auto. Useimmat luotettavuuslaitokset odottavat, että Kia EV6:n luotettavuus on keskimääräistä parempi verrattuna muihin uusiin autoihin. Tämä ennuste perustuu Kian historiaan. Sitä paitsi Kia valmistaa joitakin markkinoiden luotettavimmista autoista.

Onko Kia EV6:n huolto kallista?

Ei, Kia EV6:n ylläpito on erittäin edullista. Tämä on linjassa useimpien täyssähköautojen kanssa. Kia ilmoittaa, että keskimäärin Kia EV6:n huoltoon kuluu arviolta 3 960 dollaria yli 5 vuoden ajan. Samassa yhteydessä se vaatii vain noin 1 120 dollaria määräaikaishuoltoja. Tämä auttaa käyttäjiä säästämään noin 70 % verrattuna kaasukäyttöisiin kilpailijoihin.

Kuinka monta kilometriä sähköinen Kia kestää?

Kia EV6 on sähköinen Kia, jolla on paras toimintasäde ja akkukapasiteetti. Valitsemastasi varustetasosta riippuen autolla voi siis ajaa 230-310 mailia. Sen akulta on siis odotettavissa vähintään 300 000-400 000 mailia noin 1 500 lataussyklin aikana.

  Kia Cadenza Luotettavuus

Kuinka paljon Kia EV6:n lataaminen maksaa?

Kustannukset riippuvat siitä, missä lataat autoa. Kotona lataaminen maksaa noin 16 penniä/kWh, mikä tarkoittaa 4,5 kilometrikustannusta. Sen sijaan julkisella latausasemalla 80 prosentin lataus kestää noin 30 p/kWh, mikä tarkoittaa 8,3 kilometrikustannusta. Siksi lataaminen kotona on paljon halvempaa kuin julkisella latausasemalla.

Yhteenveto

Kia EV6 on poikkeuksellinen täyssähköinen crossover-maasturi. Se näyttää näyttävältä, siinä on modernit ominaisuudet ja suuri toimintasäde. Lisäksi se on erittäin suosittu ja tehokas. Käyttäjien on kuitenkin tärkeää tietää joitakin ongelmia, joihin he törmäävät matkan varrella. Ja kun auto ikääntyy, ongelmia voi tulla esiin lisää.

Kaiken kaikkiaan tämä on mukava, tyylikäs, käytännöllinen ja tehokas auto ihmisille, jotka haluavat fantastisen täyssähköisen crossover-maasturin.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z