Parhaat avoautot pitkille kuljettajille

On yleinen väärinkäsitys, että pitkät ihmiset ja avoautot eivät sovi yhteen. Vaikka jotkut pienemmät kompaktit 2-paikkaiset avoautot ovatkin aivan liian kompakteja yli 180-senttisille, toiset sopivat aivan hyvin.

Jos haluat pienemmän 4-paikkaisen avoauton, Chevy Camaro, Ford Mustang tai BMW 4-sarja ovat joitakin markkinoiden suosituimpia 4-paikkaisia avoautoja. Kaikki kolme näistä ovat riittävän tilavia pidemmille kuljettajille ilman, että takaistuimista tarvitsee luopua liikaa.

Jos etsit 2-paikkaista avoautoa, Porsche 911 Targa -avoauto tarjoaa melko lailla samat sisätilat kuin coupe-versio, lukuun ottamatta takaistuimia. Jos valitset superauton, McLaren 650S tarjoaa vertaansa vailla olevaa jalkatilaa ja kunnon pääntilaa.

Täysikokoiset ylelliset avoautot, kuten Mercedes Benz S-Class, Bentley Continental GTC tai Rolls Royce Dawn, tarjoavat avoautomarkkinoilla eniten mukavuutta ja ylellisyyttä. Ne ovat tilavia, hyvännäköisiä ja uskomattoman mukavia.

Pienemmät 4-paikkaiset avoautot pidemmille ihmisille.

Chevy Camaron, Ford Mustangin ja BMW 4-sarjan avoautovaihtoehtoja ei pidetä pieninä, mutta luksusavoautojen maailmassa ne näyttävät varmasti sellaisilta. Tämä ei tarkoita, etteivätkö ne tarjoaisi riittävästi tilaa. Päinvastoin, kaikki kolme näistä ovat enemmän kuin tarpeeksi tilavia.

Chevy Camaro

Chevy Camaro Convertible tarjoaa 38,4 tuuman pääntilan kuljettajalle, kun katto on paikallaan, ja melko laajat 44 tuumaa kuljettajan jalkatilaa. Vaikka Camaro saattaa vaikuttaa sisältä pieneltä, tämä johtuu lähinnä näkyvyysrajoituksista, ja Camaro on silti erinomainen valinta avoautoksi.

Ford Mustang

Ford Mustang on yksi maailman suosituimmista autoista, eikä ole vaikea ymmärtää miksi. V8-moottori, jonka katto on alhaalla, 37,6 tuuman pääntila ja 44,5 tuuman jalkatila ovat varmasti loistava yhdistelmä. On myös syytä mainita, että Mustangissa on enemmän tilaa takamatkustajille kuin Camarossa.

  Menettävätkö sähköautot latauksensa pysäköidessään?

BMW 4-sarja

BMW 4-sarjan avoautossa on 40,6 tuumaa kuljettajan pääntilaa ja lähes 42 tuumaa kuljettajan jalkatilaa. Jos arvostat uutta tekniikkaa ja tehokkaita moottorivalintoja, huippumoderni BMW 4-sarja vaikuttaa hyvältä ostokselta.

Kaksipaikkainen urheiluauto avoauto pitkille ihmisille

Kaksipaikkainen urheiluauto avoauto on luultavasti loogisin valinta avoautoksi. Loppujen lopuksi avoauton pitäisi olla myös auto, joka on dynaamisesti suorituskykyinen ja yhtä hyvännäköinen kuin urheiluauto coupe.

Porsche 911 Targa

Ja juuri sitä uusi Porsche 911 Targa -mallisto tarjoaa. 911 Targassa yhdistyvät Porschen perintö ja käytännöllisyys, jos et käytä autoasi takamatkustajien kuljettamiseen. 911 Targa on luultavasti jopa paremman näköinen kuin tavallinen 911. Sisätilat ovat lähes identtiset, ja niitä on enemmän kuin tarpeeksi pitkille ihmisille.

McLaren 650S Spyder

Mutta entä jos haluat jotain hieman vakavampaa, eikä edes 911 tarjoa sitä jännitystasoa, joka tarvitaan avoauton ostamiseen? Sinun kannattaa tutustua McLaren 650S Spyderiin, sillä McLaren 650S Spyder tarjoaa 38,4 tuumaa kuljettajan pääntilaa ja 44,2 tuumaa kuljettajan jalkatilaa.

Mercedes SL-luokka

Toinen loistava vaihtoehto on Mercedes SL-Class. SL tarjoaa myös kovakattoisen avoauton aivan kuten 650S ja 911 Targa. SL-mallissa on 39,1 tuumaa kuljettajan pääntilaa ja 43 tuumaa kuljettajan jalkatilaa.

Parhaat täysikokoiset luksusautot avoautot

Kaikki edellä mainitut avoautot ovat hyvännäköisiä, ylellisiä ja kohtuullisen mukavia, paitsi ehkä 650S. Mutta jos olet nirso luksusautovalinnoissasi ja sinulla on myös taloudellisia mahdollisuuksia, on olemassa vielä parempia vaihtoehtoja.

  Parhaat turboahdetut autot

Mercedes S-luokan avoauto

Mercedes S-luokan avoauto on, kuten sana kertoo, S-luokka ilman kattoa. Eikä Mercedes ole säästänyt avoautoversiota tehdessään, mikä korostuu myös hinnassa. Ylellinen S-luokan avoauto tarjoaa runsaasti tilaa jopa neljälle matkustajalle.

Bentley Continental GTC

Bentley Continental GTC tarjoaa entistäkin ylellisemmän sisustuksen ja laadukkaat materiaalit. GTC:ssä on 38 tuumaa kuljettajan pääntilaa ja lähes 42 tuumaa kuljettajan jalkatilaa. Myös takamatkustajille on jätetty kohtuullisen paljon tilaa, joten GTC:ssä on enemmän kuin tarpeeksi tilaa myös pidemmille kuljettajille.

Rolls Royce Wraith/Drophead

Mutta jos haluat modernin ylellisyyden huippua, post-opulentit Rolls Royce Wraith/Drophead -mallit ovat tähän mennessä ylellisimpiä liikkuvia esineitä neljällä pyörällä. Rolls Roycen hinta saattaa tuntua ylimaailmalliselta, mutta jos hankit tällaisen, voit olla varma, että saat todellakin nauttia parhaasta, mitä luksusautolla on tarjota.

UKK avoauton valinnasta

Pitäisikö minun ostaa pehmeä- vai kovakattoinen avoauto?

Kovakatto- tai pehmeäkattoisen avoauton välillä valitseminen ei ole merkityksellistä, koska kyse on vain kyseisestä autosta, ei kattomekanismista. Kannattaa mainita, että pehmeä katto on yleensä hieman kevyempi ja se myös ryöstää vähemmän tavaratilaa.

Kovakatto tarjoaa kuitenkin kovakattokokemuksen, mikä tarkoittaa hiljaisempaa ajoa ja joidenkin mielestä myös paremman näköistä autoa. Nämä eivät kuitenkaan ole kiveen hakattuja, sillä lähes kaikki Rolls Roycen ja Bentleyn mallit ovat pehmeäkattoisia, mutta silti ne ovat hiljaisimpia avoautoja.

  Mikä on paras ja pitkäikäisin auton ilmanraikastin?

Mitä eroa on avoauton ja coupen välillä?

Melkein kaikki tässä luetellut autot voi ostaa joko coupe- tai avoautona. Erot ovat lähinnä esteettisiä tai liittyvät dynamiikan ja käytännöllisyyden kompromisseihin.

Avoautot eivät yleensä ole yhtä hienostuneita kuin coupet, ne eivät ole yhtä jäykkiä ja niissä on enemmän alustan joustoa. Ne eivät myöskään ole yhtä dynaamisia, hiljaisia tai käytännöllisiä. Kaikki nämä kompromissit kalpenevat kuitenkin verrattuna katto ilman kattoa ajokokemukseen ihanana kevätiltana.

Vähentävätkö jotkut avoautot takamatkustajien tilaa?

Useimmissa on, koska avoautot on yleensä rakennettu 2-paikkaisille alustoille, mutta ei kaikissa. Lisäksi avoautoissa on myös erityisesti suunnitellut tuulensuojat, jotka yleensä istuvat kahden etumatkustajan takana.
Porsche 911 Targan, Bentley GTC:n ja Mercedes S-luokan avoautojen kaltaiset mallit vievät tilaa takaistuimilta, mutta tämä on myös kohtuullinen odotus avoautoa ostettaessa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z