Kumpi on parempi – GLA vai CLA?

Mercedes Benz GLA on A-Class-alustaan perustuva pienikokoinen crossover/SUV, joka pyrkii tyydyttämään sekä SUV- että hatchback-ostajat. CLA perustuu myös A-Class-alustaan, mutta se edustaa urheilullisempaa, nuorekkaampaa ja tyylikkäämpää lähestymistapaa, jonka tavoitteena on tyydyttää sekä sedanin että coupen ostajat.

Nämä kaksi ovat sisältä lähes identtisiä, mutta ulkoisesti maailmojen päässä toisistaan. GLA on käytännöllisempi, halutumpi, halvempi ja se tarjoaa korotetun ajoasennon, jolla pärjää jopa lievässä maastoajossa. CLA taas on paljon keskittyneempi, dynaamisempi, näyttävämpi ja helposti näistä kahdesta paremman näköinen.

Jos olet perheenisä, GLA on kilometrien verran parempi. Jos kuitenkin nautit vauhdikkaasta ajamisesta ja olet valmis uhraamaan käytännöllisyyden tyylin hyväksi, CLA on oikea valinta. Molemmissa käytetään samoja moottoreita, samoja alustoja ja identtisiä sisätiloja.

CLA näyttää kuitenkin kalliimmalta ja on näistä kahdesta hauskempi vaihtoehto. Toisaalta, jos haluat paremman monikäyttöauton, joka sopii useammalle ihmiselle ja on useimmissa tapauksissa ylivoimainen, GLA on se, joka kannattaa hankkia.

Mercedes Benz GLA-luokka – Hyödyllisyyden, käytännöllisyyden ja haluttavuuden mestari.

36 400 dollarin lähtöhinnalla saat hieman korotetun ajoasennon, paremman näkyvyyden, enemmän tilaa ja halutumman korimuodon. Tämä saa GLA:n näyttämään siltä, että se täyttää useamman laatikon CLA:han verrattuna, ja näin todella on.

GLA päihittää CLA:n lähinnä hyötyosastolla, koska siihen on paljon helpompi nousta sisään ja ulos, mikä on eduksi vanhemmille kuljettajille. Korkeamman ajoasennon ansiosta GLA:sta on helppo nähdä ulos, mikä helpottaa huomattavasti pysäköintiä ja liikkumista ahtaissa tiloissa.

  Mitkä Mercedekset valmistetaan Yhdysvalloissa?

GLA selviytyy myös päällystämättömiltä ja mutaisilta teiltä paljon paremmin CLA:han verrattuna, koska sen maavara on huomattavasti suurempi. Jos olet perheenisä ja kuljetat usein useita ihmisiä autossasi, GLA on ehdoton valinta, sillä takapenkkien tilat ovat paljon CLA:ta tilavammat.

Lopuksi, useimmat ihmiset suosivat nykyään maastureita sedanien ja coupéjen sijaan, ja vuosittain myytävien GLA-mallien määrä on paljon suurempi kuin myytävien CLA-mallien määrä.

Mercedes Benz CLA – Ajamisen, tyylin ja hienostuneisuuden mestari

Mercedes Benz CLA:n lähtöhinta on 38 200 dollaria, mikä tekee siitä hieman kalliimman kuin GLA:sta. CLA näyttää kuitenkin paljon kalliimmalta kuin GLA, varsinkin jos se on varustettu AMG-paketilla. CLA on myös paljon nuorekkaamman näköinen auto, koska se on matalampi ja tarjoaa klassisen Mercedes-neliovisen coupe-siluetin.

CLA näyttää paljon hienostuneemmalta ja kalliimmalta, mutta se ei kerää läheskään yhtä paljon kiinnostusta kuin GLA. Lisäksi CLA on yksi käytännöllisimmistä Mercedeksen autoista, joita rahalla saa nykyään. Näkyvyys on kaukana täydellisestä, ja CLA on paljon alempana maasta, mikä saattaa olla joillekin punainen vaate.

CLA:n omistaminen on hankalampaa arjessa, koska et pysty pysäköimään sitä yhtä helposti kuin GLA:ta, mutta ero on siinä, että joka kerta autosta noustessasi käännyt paljon todennäköisemmin ympäri ja katsot CLA:ta. GLA näyttää mitäänsanomattomalta ja aivan liian perusluonteiselta, ja jotkut jopa väittävät, että se näyttää halvalta siihen verrattuna.

  Mercedes-Benz GLC Coupe Luotettavuus

CLA on GLA:ta huomattavasti parempi ajokokemuksessa, sillä se on paljon dynaamisempi, mukavampi, hiljaisempi ja käsiteltävyydeltään parempi. Ainoat ajo-ominaisuudet, joissa GLA voittaa, ovat lievä maastoajo ja pysähtymis- ja pysähtymisliikenne paremman näkyvyyden ansiosta.

Mercedes Benz CLA AMG vs. Mercedes Benz GLA AMG

Mercedes AMG -osasto on keskittynyt suunnittelemaan ja valmistamaan dynaamisimpia Mercedes-malleja, joita rahalla saa. Tässä CLA ja GLA eroavat toisistaan melkoisesti. Sekä 35 AMG- että 45 AMG-versiot maksavat näiden kahden välillä saman verran, mutta toinen niistä on parempi AMG kuin toinen, ja se on CLA.

Urheilullinen coupe sedan on aina parempi suorituskykyinen auto kuin crossover/SUV, koska GLA:ssa ei ole juuri mitään järkeä suorituskykyisenä autona. Painopiste on aivan liian korkealla ja se saa GLA:n rullaamaan melkoisesti.

CLA AMG pysyy koko ajan paikallaan, ja se voi käytännössä ajaa suorituskykyajossa GLA AMG:n ympyrää.

FAQ-osio

Onko CLA tehokkaampi kuin GLA?

Voisi luulla, että CLA:n pitäisi olla tehokkaampi auto liukkaan siluettinsa ansiosta, mutta todellisuudessa molemmat ovat yhtä tehokkaita. Kaupunkiajossa pitäisi päästä noin 22-23MPG, maantieajossa 29MPG ja yhdistetty MPG-tulos on 25MPG sekä CLA:lla että GLA:lla.

Tämä tarkoittaa, että ne ovat identtisiä myös CO2-päästöjen osalta, koska niissä käytetään aivan samoja moottoreita. Ajotyylistäsi riippuen CLA:n polttoaineenkulutus on kuitenkin paljon todennäköisempää, jos tiedät, mitä teet.

  2022 Mercedes GLE vs Audi Q7

Onko GLA turvallisempi kuin CLA?

Useimmat ihmiset uskovat, että katumaasturi on aina paljon turvallisempi kuin sedan koosta riippumatta, mutta näyttää siltä, että molemmat ovat identtisiä myös tässä tapauksessa. Kaikki johtavat törmäystestausorganisaatiot ovat myöntäneet molemmille tähtiluokan viiden tähden arvosanan.

On kuitenkin syytä mainita, että näissä ei ole kaikkia tarvittavia turvallisuusvarusteita tehtaalta, mikä tarkoittaa, että sinun on maksettava enemmän, jos haluat ylivoimaiset turvallisuusominaisuudet.

Onko GLA luotettavampi kuin CLA?

Molemmat on suunniteltu ja rakennettu samalle alustalle, mikä tarkoittaa, että niiden pitäisi olla yhtä luotettavia. J.D. Powerin mukaan sekä CLA että GLA ovat identtisiä, ja niiden pistemäärä on 73/100, mikä tekee niistä keskimääräistä luotettavampia.

Tämä on jyrkkä kontrasti verrattuna vanhempiin GLA- ja CLA-malleihin, jotka eivät olleet Mercedeksen premium-merkin arvoisia, koska ne olivat alttiita ongelmille ja koska ne tuntuivat halvoilta.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z