Mitkä Mercedekset valmistetaan Yhdysvalloissa?

Vaikka Mercedes-Benz on saksalainen autonvalmistaja, sen ajoneuvoja valmistetaan tehtaissa eri puolilla maailmaa, myös Yhdysvalloissa.

Yhdysvalloissa valmistettavat Mercedes-Benz-mallit ovat Mercedes-Benz GLE SUV, GLE Coupe, C-luokka ja GLS-SUV. Nämä autot valmistetaan Mercedeksen tuotantolaitoksessa, joka sijaitsee Tuscaloosassa, Alabamassa. Tehdas julkistettiin vuonna 1993, ja virallinen tuotanto alkoi vuonna 1997.

Edellä esiin nostamiemme Mercedes-Benz-mallien lisäksi tehtaalla on aiemmin valmistettu myös joitakin muita malleja. Näihin kuuluvat Mercedes CL-luokka, CLS-luokka, E-luokka ja S-luokka. Vaikka näitä malleja ei enää valmisteta tässä tehtaassa, Mercedes haluaa lisätä EQ-mallin tuotantoonsa siellä.
Seuraavassa on joitakin nykyisin Yhdysvalloissa valmistettavia Mercedes-malleja:

Mercedes-Benz C-luokka

Mercedes-Benz C-luokka on yksi markkinoiden parhaista Mercedes-malleista. Autoa on saatavana kolmessa eri korimallissa, mikä antaa ostajille erilaisia vaihtoehtoja. Sen lisäksi sillä on poikkeuksellinen bensankulutus, mikä on yksi suurimmista syistä, miksi ihmiset suosivat sitä muiden pienten luksusautojen sijaan.

Kun vertaat C-luokkaa muihin luokkansa pieniin luksusautoihin, huomaat, että siinä on parhaat sisätilat ja yksi sujuvimmista kyydeistä. Teknologian ja mukavuuden suhteen se on kilpailijoitaan paljon edellä. Siinä on kuitenkin ahtaat takaistuimet.

Jos sinulla on pieni budjetti eikä sinulla ole varaa ylellisempiin ja kehittyneempiin E- tai S-luokan malleihin, C-luokka on paras löytö. Voit myös valita C-luokan vakiomallin tai AMG-version. C-luokan keskihinta on noin 41 600 dollaria.

Mercedes-Benz GLE SUV

Yksi suosituimmista Yhdysvaltain tehtaalla valmistetuista Mercedes-malleista on Mercedes-Benz GLE SUV. Tämä on täydellinen katumaasturi perhe- tai maastoharrastuksiin. Sen matkustajamäärä on viisi, ja siihen on saatavana lisävaruste seitsemälle. Mercedes GLE SUV:n keskihinta on noin 57 000 dollaria.

  Onko kaikissa Mercedeksissä nahkaistuimet?

Mercedes-Benz GLE 4Matic -katumaasturissa on 9G-Tronic 9-vaihteinen vaihteisto. Lisäksi siinä on 2,0-litrainen 4-sarjan turbomoottori, joka tuottaa jopa 255 hevosvoimaa ja kiihtyy 0-100 km/h 7,1 sekunnissa. Tavaratilan ollessa 33,3 – 74,9 kuutiometriä tämä on täydellinen auto perheelle.

Kuten tavallista, katumaasturi ylpeilee monilla edistyksellisillä ominaisuuksilla, jotka tekevät siitä hauskan ajaa. Se on myös turvallinen, sillä siinä on PRE-SAFE, huomioavustimet, aktiivinen etäisyysavustin, aktiivinen jarruavustin, kuolleen kulman avustin ja monia muita turvallisuusominaisuuksia.

Mercedes-Benz GLS SUV

Mercedes-Benz GLS SUV on kuin Mercedes GLE SUV:n isoveli. GLE:ssä on kepeät kaaret ja vino takaluukku, kun taas GLS:ssä on tätä ja paljon muuta. GLS on hieman korkeampi ja yhdeksän tuumaa pidempi kuin GLE.

Kuten GLE, myös tämä katumaasturi valmistetaan Yhdysvalloissa, ja siitä valmistetaan yksi diesel- ja yksi kaasuvaihtoehto. Kaasumoottori on 2999 cc, kun taas dieselmoottori on 2925 cc. GLS 45O 4mtic -mallissa on 3,0-litrainen turbo-sisar-6-moottori, jossa on 9-vaihteinen automaattivaihteisto.

Mercedes-Benz GLS SUV on varustettu nelivetojärjestelmällä, joten se soveltuu erinomaisesti maastokäyttöön, johon kuuluvat myös luminen, mutainen ja kivinen pinta. Mercedes-Benz GLS 450 4Maticin keskihinta on 75 000 dollaria, kun taas GLS 580 4Maticin keskihinta on 98 000 dollaria.

Mercedes-Benz GLE Coupe

Jos Mercedes-Benz GLE SUV ei kiinnosta, voit valita myös Mercedes-Benz GLE Coupen. Tämä on yksi kauneimmista coupeista, joihin tulet törmäämään. Se on yhdistelmä coupea ja katumaasturia AMG-muodossa. Sillä on myös urheilullinen ulkonäkö, joka vetoaa kaikenlaisiin kuljettajiin.

  Mikä on paras Mercedes Benz naiselle?

Mercedes-Benz GLE Coupé on varustettu 3,0-litraisella turboahdetulla rivimoottorilla (6). Siinä on 9-vaihteinen automaattivaihteisto ja nelivetojärjestelmä. Vaikka tämä SUV-kupé on kompakti, se on silti tilava. Ja kuten useimmissa Mercedes-malleissa, tässä yksikössä on panoraamakatto.

Mercedes-Benz GLE Coupén muita huippuominaisuuksia ovat 48 voltin mild-hybridijärjestelmä, 21,5-tuumaiset AMG-kaksoispuolaiset viisipyöräiset vanteet, LED-valonheittimet ja sivupeilien logoprojektorit. GLE coupe on myös 5-paikkainen, ja siinä on mukavat ja tyylikkäät sisätilat. Tämän SUV-kupeen keskihinta on noin 76 000 dollaria.

Usein kysytyt kysymykset Mercedeksestä maailmalla

Mitkä Mercedes-mallit valmistetaan Saksassa?

Koska Mercedes-Benz on saksalainen tuotemerkki, suurin osa sen automalleista valmistetaan Saksassa. Yrityksellä on eri puolilla maata useita tehtaita, joissa valmistetaan eri automerkkejä ja -malleja. Joitakin Saksassa valmistettuja Mercedes-malleja ovat esimerkiksi Mercedes A-luokka, B-luokka, C-luokka, CLS, GLC, GLC Coupe, E-luokka, SL, GLA, S-luokka, Mercedes-AMG GT ja Maybach.

Missä Mercedes C-luokka valmistetaan?

Mercedes-Benz C-luokka valmistetaan Saksassa ja monissa muissa maissa. Saksassa se valmistetaan Bremenin ja Sindelfingenin tehtailla. Tätä mallia valmistetaan kuitenkin myös East Londonissa (Etelä-Afrikka), Tuscaloosassa (Yhdysvallat) ja Iracemápolisissa (Brasilia). Kaikki nämä tehtaat valmistavat Mercedes-Benz W205 C-luokan mallia.

Ovatko Saksan ulkopuolella valmistetut Mercedes-mallit huonolaatuisempia?

Eivät ole. Mercedes pitää yllä korkeita laatu- ja huippuosaamisstandardeja kaikissa tehtaissaan. Kaikille heidän autoilleen tehdään useita testejä sen varmistamiseksi, että ne täyttävät kolmen tähden tunnuksen vaatimukset. Mercedes palkkaa maailmanlaajuisesti parhaat insinööritiimit, jotka varmistavat korkealaatuisten ja ylellisten ajoneuvojen toimittamisen.

  Mikä Mercedes-malli on luotettavin?

Missä Mercedes-Benz valmistetaan Yhdysvalloissa?

Mercedes-Benzin tehdas sijaitsee Tuscaloosassa, Alabamassa. Tehdas avattiin vuonna 1995, ja se työllistää noin 4 200 ihmistä. Ensimmäinen tässä tehtaassa valmistettu Mercedes-malli oli Mercedes-Benz M-luokka, joka on nykyisen GLE-luokan edeltäjä.

Missä muissa maissa kuin Yhdysvalloissa ja Saksassa on Mercedeksen tehtaita?

Ensimmäinen Saksan ulkopuolella rakennettu Mercedes-tehdas oli Argentiinassa vuonna 1951. Sen jälkeen Mercedes on laajentanut tuotantoaan eri puolille maailmaa. Seuraavassa on muita paikkoja, joista löydät Mercedeksen tehtaan. Jotkut valmistavat tiettyjä osia, kuten moottoreita, kun taas toiset valmistavat kokonaisia ajoneuvoja.

 • Saksa
 • Argentiina
 • YHDYSVALLAT
 • Meksiko
 • Ranska
 • Etelä-Afrikka
 • Brasilia
 • Romania
 • Itävalta
 • Unkari
 • Thaimaa
 • Indonesia
 • Vietnam
 • Intia
 • Algeria
 • Kanada
 • Egypti
 • Malesia
 • Venäjä
 • Suomi
 • Jordania
 • Etelä-Korea
 • Turkki
 • Yhdistynyt kuningaskunta

Alabaman Mercedes-tehdas

Yhdysvalloissa valmistettavat Mercedes-Benz-mallit ovat Mercedes C-luokka, Mercedes GLE SUV, Mercedes GLE Coupe ja Mercedes GLS SUV. Mercedes-Benz M-luokan, CL-luokan, S-luokan ja E-luokan tuotanto lopetettiin Yhdysvalloissa vuonna 2013. Vaikka nämä autot on valmistettu Saksan ulkopuolella, ne täyttävät edelleen Mercedeksen laadun ja korkeat tekniset standardit.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z