Kumpi on parempi – AMG vai M Power?

Mercedes ja BMW ovat olleet vastakkain jo useiden vuosikymmenten ajan. Mercedes on suosittu ylellisistä ja pitkälle kehitetyistä autoista, kun taas BMW on suosittu äärimmäisestä ajokokemuksesta ja suorituskykyisistä autoista. Mutta kumpi merkki on parempi AMG:n ja M Powerin välillä?

Se riippuu siitä, mitä etsit. Jos kaipaat voimaa, nopeutta ja huipputekniikkaa, Mercedes AMG vie voiton. Mutta jos haluat ulkonäköä, poikkeuksellista suorituskykyä ja ajokokemusta, BMW M Power on paras valinta.

Kaiken kaikkiaan Mercedes AMG:llä on parempi maine, ja se on ollut markkinoilla jo pitkään. Lisäksi heidän autonsa ovat ylivoimaisempia ja taistelukokemukseltaan parempia kuin M Power. BMW M Power on kuitenkin hiljalleen ottamassa Mercedes AMG:tä kiinni. Lisäksi niiden autot ovat myös hieman halvempia.

AMG- ja M Power -merkkien välinen taistelu

Muotoilu

Jos etsit kauneimpia autoja, M Powerilla on pieni etu AMG:hen nähden. Tämä ei tarkoita, etteikö Mercedes-AMG:llä olisi kauniita autoja, mutta ne eivät ole yhtä houkuttelevia kuin BMW:n M Power -autot. Esimerkiksi uusimmassa BMW M4:ssä on viehättävä ulkonäkö, joka päihittää useimmat AMG:n huippumallit.

Sitä paitsi BMW keskittyy mottonsa mukaisesti äärimmäiseen ajokokemukseen, ja siksi heidän autonsa ovat houkuttelevampia kuin Mercedeksen. Ne kiinnittävät paljon huomiota auton muotoiluun ja koriin, jotta ajaminen olisi hauskaa ja saumatonta.

Teho

Mercedes-AMG-autoissa on enemmän tehoa kuin BMW:n M Power -autoissa. AMG-merkki keskittyy enemmän moottorin parantamiseen, ja siksi heidän autonsa ovat tehokkaampia ja nopeampia kuin BMW M Power -autot. Kaiken lisäksi AMG-autoissa on enemmän vääntöä kuin M Power -autoissa.

  Voiko Mercedestä hinata?

Esimerkiksi Mercedes-AMG GT Black Series ja Mercedes-Benz SLS AMG Electric Drive tuottavat enemmän tehoa kuin tehokkain M Power -auto, joka on M5. AMG GT Black Series tuottaa yhteensä 720 hevosvoimaa, kun taas SLS AMG Electric Drive tuottaa ylenpalttiset 741 hevosvoimaa. Sitä vastoin BMW M5 tuottaa yhteensä 627 hv.

Suorituskyky

Kuten tavallista, BMW-autot tarjoavat paremman suorituskyvyn kuin Mercedes. AMG- ja M Power -mallit eivät ole poikkeus. Vaikka molemmat autot suoriutuvat fantastisen hyvin, matalamman hintaluokan M Power -autot suoriutuvat hieman paremmin kuin matalamman hintaluokan AMG-autot.
Kun on kyse huippuluokan suorituskykyisistä autoista, AMG on paljon parempi. Sitä paitsi AMG on käyttänyt enemmän huippusuorituskykyisiä autoja kuin M Power. Merkittäviä AMG:n käyttämiä autoja ovat muun muassa GT-R ja Pagani Huayra.

Teknologia

Tekniikan osalta Mercedes-AMG on edelleen päivänvalo. Mercedes-AMG:llä on saksalaisista luksusautomerkeistä edistyneimmät suorituskykyiset autot. Tähän kuuluvat myös Audi RS -autot. AMG-autot eivät ole vain hienosäädettyjä, vaan niissä on myös huippuluokan ominaisuuksia. Siitä huolimatta M Power ottaa hitaasti kiinni, ja se on pian AMG:n tasolla.

Hinta

Molempien ominaisuuksien vertailun jälkeen on selvää, että Mercedes-AMG on edelleen parempi auto. BMW M Power ottaa hitaasti kiinni, mutta se ei ole lähelläkään AMG-merkkiä. Siksi Mercedes-AMG-autot ovat kalliimpia kuin BMW M-Power -autot.

Luotettavuus

Luotettavuudessa Mercedes-AMG voittaa edelleen BMW M Powerin. Sen lisäksi, että BMW M-Powerin osia on niukasti, ne ovat myös kalliimpia kuin Mercedes-AMG:n osat. Siksi M Power -auton huolto on kalliimpaa kuin AMG-auton huolto. AMG on siis luotettavampi.

  Missä Mercedeksissä on kauko-ohjattava käynnistys?

Mitkä ovat tehokkaimmat AMG- ja M Power -autot?

Tehokkain Mercedes-AMG-malli on Mercedes-Benz SLS AMG Electric Drive, jossa on maksimissaan 741 hevosvoimaa. Toisaalta BMW:n tehokkain M Power -malli on M5 C S, jossa on maksimissaan 627 hevosvoimaa ja 533 lb-ft vääntöä.

Nopeudessa BMW M Power on kuitenkin SLS AMG Electric Drivea parempi, sillä se kiihtyy 0-100 vain 2,8 sekunnissa, kun SLS AMG ED:n nopeus on 3,7 sekuntia. Lisäksi M Powerin huippunopeus on erinomaiset 192 kilometriä tunnissa, kun taas SLS AMG ED:n huippunopeus on 155 kilometriä tunnissa.

FAQ

Kumpi merkki tuottaa tehokkaampia autoja – AMG vai M Power?

Ei ole epäilystäkään siitä, että AMG tuottaa tehokkaampia autoja kuin M Power. AMG:llä on monen vuoden kokemus, ja sillä on paljon autoja vyön alla, ja siksi se on M Poweria paljon pienempi. Markkinoiden tehokkaimmat suorituskykyiset autot ovat AMG:ltä.

Kumpi merkki on parempi – BMW vai Mercedes-Benz?

Tämä riippuu siitä, mitä haluat luksusautolta. Mercedes tarjoaa ylellisyyttä, mukavuutta ja huipputekniikkaa. Toisaalta BMW tarjoaa äärimmäistä ajokokemusta ja erinomaista suorituskykyä. Mutta jos haluat luotettavuutta, Mercedes vie myös voiton, kun taas BMW on edullisempi.

Mitkä ovat nopeimmat BMW- ja Mercedes-autot?

Nopeimmat BMW- ja Mercedes-autot ovat lähes yhtä nopeita. BMW M5 on eh nopein BMW, kun taas Mercedes-Benz on AMG GT 63 S 4-ovinen Coupe. Molemmat autot kiihtyvät 0-6 vain 3,1 sekunnissa. Kaiken lisäksi molemmat tuottavat erinomaiset 630 hv, mikä on yksi markkinoiden parhaista.

  Paras Mercedes GLA -malli

Miksi BMW on halvempi kuin Mercedes-Benz?

BMW on edullisempi kuin Mercedes-Benz, koska sen varaosia on vaikea löytää ja ne ovat hieman kalliimpia. Tämän seurauksena myös vakuutusmaksut ovat korkeat, mikä nostaa BMW:n omistamisen kokonaiskustannuksia Mercedes-Benziin verrattuna.

Kaiken kaikkiaan useimmat luksusautot, kuten BMW, Mercedes, Porsche ja Audi, houkuttelevat korkeita vakuutusmaksuja. Ennen kuin siis vertaat samankaltaisia BMW- ja Mercedes-malleja ja valitset ne hinnan perusteella, pidä mielessä BMW:n ylläpitokustannukset. Tulet huomaamaan, että on halvempaa omistaa Benz 6 vuotta kuin BMW.

Johtopäätös

Sekä Mercedes-AMG että BMW M Power ovat kaksi erinomaista merkkiä, joilla on joitakin markkinoiden parhaita suorituskykyisiä autoja. Nämä autot eroavat kuitenkin monin tavoin toisistaan, ja siksi on tärkeää vertailla niitä ja päätyä autoon, jossa on eniten haluamasi ominaisuudet.

AMG on kokonaisuutena paras auto, mutta myös ihanteellinen niille, jotka etsivät suurta tehoa, suorituskykyä ja teknologiaa. Toisaalta M Power on hiljalleen saavuttamassa AMG:tä, mutta tarjoaa myös parhaan ajokokemuksen ja nopeuden. Lisäksi M Power on hieman edullisempi kuin AMG, mutta vähemmän luotettava.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z