Mazda 3 Luotettavuus

Mazda, kuten monet muutkin japanilaiset automerkit, on yksi maailman luotettavimmista automerkeistä. Mazda 3 on pienikokoinen auto, jonka korimuoto on 5-ovinen viistoperä ja 4-ovinen sedan. Auto on päivitetty 4. sukupolveen hiljattain vuonna 2019.

Yleiskatsaus

Autosta on useita eri malleja, ja vanhemmat sukupolvet ovat myös hyviä ostaa käytettynä autona. Tuore on läsnä monissa moottorityypeissä ja premium-tasoissa. Perusmallissa on 2,0 L I4-moottori ja Mazda 3:sta on myös hybridimalli, mutta ei Yhdysvalloissa.

Luotettavuus

Luotettavuus on usein ihmisten tärkeä huolenaihe ennen auton ostamista, ja Mazdaa kutsutaan yhdeksi luotettavimmista automerkeistä. Sillä on myös hyvä maine luotettavuuden suhteen, ja se on sijalla 5. luotettavin merkki 32:sta automerkistä. Mazda 3:n luotettavuus on J.D Powerin mukaan hyvä, 74 pistettä 100:sta, ja RepairPalin mukaan 4,0 pistettä 5,0:sta.

Turvallisuus

Turvallisuusvaihtoehtojen osalta Mazdalla on kautta aikojen ollut kunnon arvosanat. Autoja myös testataan säännöllisesti törmäystesteissä. Sekä IIHS että NHTSA ovat testanneet Mazda 3:n törmäystesteissä, ja se on saanut niiltä täydet arvosanat turvallisuudestaan. Autossa on myös monia turvallisuusominaisuuksia, kuten kuolleen kulman valvonta, älykäs jarrutustuki, kaista-avustin jne.

Poistot

Mazda-autoilla on suuri jälleenmyyntiarvo niiden suuren luotettavuuden ja kestävyyden ansiosta. Mazdan autojen keskimääräinen arvon alenemisaste on noin 40 % 5 vuoden kuluttua. Mazda 3:n poistuma on noin 48 % 5 vuoden kuluttua, joten se on hyvä auto ostaa ja myydä edullisesti.

  Dodge Charger Luotettavuus

Huolto ja korjaus

Huolto ja korjaus ovat merkittäviä tekijöitä autojen luotettavuuden kannalta. Mitä pienemmät huoltokustannukset ovat, sitä luotettavampi auto on. Mazdan autojen keskimääräiset vuotuiset huoltokustannukset ovat lähes 450 dollaria. Mazda 3:n keskimääräiset huoltokustannukset ovat 433 dollaria vuodessa, ja siinä on myös hyvät varaosat ja pienempi mahdollisuus, että suuria korjauksia tehdään usein.

FAQ

Onko Mazda 3 etuvetoinen, takavetoinen vai nelivetoinen auto?

Mazda 3 on etuvetoinen auto.

Kuinka monta istuinta Mazda 3:ssa on?

Mazda 3 on 5-paikkainen auto. Tämän auton EPA-luokitus on: Kompaktit autot

Kuinka paljon hevosvoimia Mazda 3:ssa on ja onko siinä turbo?

Mazda 3:ssa on 186 hevosvoimaa ja 186 lb-ft vääntöä. Moottori on Regular Unleaded I-4, jonka iskutilavuus on 2,5 L. Polttoainejärjestelmä on: Bensiinin suoraruiskutus.

Kuinka suuri Mazda 3:n tavaratila on?

13,2 kuutiometriä ( 0,374 m3 ).

Kuinka suuri maavara Mazda 3:ssa on?

5,5 tuumaa ( 13,97 cm )

Minkälaiset pyörät siinä on?

Mazda 3:ssa on 18 X 7 tuuman alumiiniset etuvanteet ja 18 X 7 tuuman alumiiniset takavanteet.

Mitä ongelmia Mazda3:ssa on?

  • Valaistusjärjestelmän ongelmat.
  • Toimintahäiriöt Infotainment-järjestelmässä.
  • Jarruongelmat.
  • Löysät, taipuneet tai ruostuneet keinuvarsilenkit.
  • Liiallinen tärinä.
  • Viallinen termostaatti.
  • Valaistu turvatyynyn varoitusvalo.
  • Vaihteisto-ongelmat.

Minkä vuoden Mazda3 on paras?

Vuonna 2009 ensimmäisen sukupolven Mazda3:n valmistus lopetettiin. Mazda3:n toinen sukupolvi sai pienen päivityksen vuonna 2010. Emme suosittele tämän sukupolven Mazda3:a. Vuoden 2008 tai 2009 puhdas malli, jossa on vähän kilometrejä ja dokumentoidut huoltotiedot, olisi kuitenkin paras.

  Lexus UX luotettavuus

Onko Mazda 3:ssa vaihteisto-ongelmia?

Vaihteisto-ongelmat eivät ole yleisiä uusimmassa Mazda 3:ssa. Yleisin vuoden 2010 Mazda 3:sta raportoitu vaihteisto-ongelma on kytkimen vikaantuminen manuaalivaihteistomallissa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z