Mercedes A-Class W176 Ongelmat

Mercedes Benz W176 A-luokka tuli markkinoille ensimmäisen kerran vuonna 2012, ja se oli jatkuvassa tuotannossa vuoteen 2018 asti, jolloin se lopulta korvattiin nykyisellä W177 A-luokalla. W176 esitti suurimman harppauksen A-Class-mallistossa, sillä edellisellä W169-mallilla ei ole kirjaimellisesti mitään yhteistä W176:n kanssa.

Tällaisella uudella ajoneuvolla Mercedes halusi sijoittaa A-Klassinsa lähemmäs sitä, mitä kompakti premium-luokan viistoperä oli aikoinaan. Audi A3, VW Golf ja BMW 1-sarja ovat kaikki käyttäneet samaa reseptiä siitä lähtien, kun nämä tulivat markkinoille, ja ensimmäinen todellinen Mercedes-kilpailija näille autoille oli W176.

Oli miten oli, tässä artikkelissa käsittelemme perusteellisesti kaikkia niitä ongelmia, joita W176:lla on tapana kohdata. Niihin kuuluvat mahdolliset voimansiirto-ongelmat, sähköongelmat, jousitusongelmat, rakentamisen laatuun liittyvät ongelmat ja mahdolliset jarruihin liittyvät ongelmat.

Jos haluat tietää lisää näistä ongelmista, käymme läpi yleisimmät syyt, oireet ja ratkaisut näihin ongelmiin. Jos siis olet hankkimassa W176-autoa tai haluat tietää, mikä voi mennä pieleen, lue tämä artikkeli ja ota selvää!

Voimansiirron ongelmat

Mercedes A-Class W176 -mallin voimansiirto-ongelmiin kuuluvat yleensä ongelmat, kuten heikko kiihtyvyys, epätasaiset vaihteiden vaihdot tai jopa mahdolliset moottorin syttymishäiriöt. Yleisimpiä syitä voivat olla vialliset anturit, kuluneet vaihteiston osat tai ohjelmisto-ongelmat moottorinohjausjärjestelmissä.

Oireita ovat esimerkiksi varoitusvalot kojelaudassa, epäjohdonmukainen polttoainetaloudellisuus tai heikko ja epäjohdonmukainen kaasun syöttö. Näiden ongelmien ratkaisemiseksi on tärkeää tehdä kattava vianmääritys, mieluiten Mercedes-Benz-asiantuntijan toimesta. Ratkaisut voivat vaihdella yksinkertaisista ohjelmistopäivityksistä ja nollauksista varaosiin, kuten turboahtimiin, polttoainesuuttimiin tai vastaaviin.

  Kumpi on parempi - Quattro VS 4Matic?

Sähköongelmat

Mercedes A-Class W176 -mallin sähköongelmat vaihtelevat yleensä vanhoista kunnon infotainment-järjestelmän ongelmista sähköisten ikkunoiden tai ulkovalaistuksen ongelmiin. Syyt juontavat usein juurensa ohjelmistovirheisiin ja häiriöihin, kuluneisiin tai vaurioituneisiin johdotuksiin tai viallisiin antureihin ja ohjausyksiköihin. Oireet voivat olla niinkin hienovaraisia kuin kojelaudan valojen ajoittainen välkkyminen tai niinkin ilmeisiä kuin elektronisten järjestelmien, kuten navigoinnin, puhelinyhteyden tai Bluetooth-yhteyden, täydellinen vikaantuminen. Tässä vaiheessa sinun on tehtävä täydellinen diagnoosi autosta. Jos olet onnekas, ohjelmiston nollaus auttaa. Jos ei, joudut todennäköisesti vaihtamaan yhden tai kaksi moduulia.

Jousitusongelmat

Jousitusongelmien osalta Mercedes A-Class W176 kärsii usein kolahtelevista äänistä, renkaiden epätasaisesta kulumisesta tai yksinkertaisesti epämukavasta ajosta. Syyt vaihtelevat kuluneista iskunvaimentimista, jousista ja jousijousista ohjausvarsien tai holkkien ongelmiin.

Muista etsiä oireita, jotka heikentävät ajo-ominaisuuksia, lisäävät korin kallistumista kaarreajossa tai aiheuttavat ääniä ajettaessa kuoppien tai kuoppien yli. Ratkaisuihin kuuluu yleensä kuluneiden tai vaurioituneiden jousituksen osien vaihtaminen ja sen jälkeen pyörien suuntaaminen, jotta varmistetaan asianmukainen käsittely ja hallinta.

Rakentamisen laatuongelmat

W176:n sisätilat ovat paljon paremmat kuin W169 A-Klassissa, se on melko ilmeistä. W176-mallia on kuitenkin usein kritisoitu siitä, että sisätiloissa on käytetty liikaa halpoja muoveja, mikä ei ole kovinkaan hyvännäköistä, kun auto alkaa vanheta. Ongelmia ovat muun muassa kolina, kuluneet kosketuspisteet ja lisävarusteet, jotka eivät välttämättä toimi.

  Mercedes C240:n yleiset ongelmat

Syyt ovat yksinkertaisia, kyse on puhtaasti rakentamisen laadun puutteesta. Korjataksesi tämän ongelman sinun on vaihdettava nämä osat ja yritettävä parhaansa mukaan olla kuluttamatta niitä mahdollisimman paljon. Nämä ongelmat ovat paljon selvemmin havaittavissa vaaleissa sisätiloissa ja kangasistuimissa.

Jarruihin liittyvät ongelmat

Viimeisenä, mutta ei suinkaan vähäisimpänä, on raportoitu myös Mercedes A-Class W176:n jarruongelmista. Ne voivat ilmetä heikentyneenä jarrutustehona, narisevina ääninä tai tärinöinä jarruja käytettäessä. Yleisiä syitä ovat muun muassa kuluneet jarrupalat, vaurioituneet jarrupyörät tai jarrunestejärjestelmän ongelmat, kuten vuodot tai ilmakuplat linjoissa.

Oireita, joita kannattaa varoa, ovat muun muassa jarrupolkimen heiluminen, varoitusvalot kojelaudassa tai muutokset jarrujen tuntumassa tai äänessä. Koska tämä voi olla vakava ongelma, jos siihen ei puututa asianmukaisesti, on tärkeää viedä auto jarrujen tyhjennyshuoltoon tai vaihtaa osat, kuten jarrupalat, näiden ongelmien ratkaisemiseksi.

FAQ-osio

Onko Mercedes W176 A-Class hyvä käytetty auto?

Mercedes W176 A-Class voi olla todella hyvä käytetty auto, jos pystyt löytämään sellaisen, jota ei ole kiusattu ja jossa ei ole paljon kilometrejä kellossa. Vaikka W177 A-Klasse on kymmenen kertaa parempi, W176 voi olla todella hyvä vaihtoehto, koska siinä kustannukset ja arvo ovat tasapainossa hyvin. Alemman hintaluokan mallit eivät ole läheskään yhtä vakuuttavia, kun taas korkean hintaluokan mallit myyvät todella hyvin.

Kannattaa myös valita faceliftin jälkeinen W176, joka on korjannut osan tässä artikkelissa luetelluista ongelmista ja on kauttaaltaan huomattavasti parempi auto. Siinä on Mercedeksen uudempi infotainment-järjestelmä, joka on edelleen enemmän kuin tarpeeksi hyvä useimmille.

  Onko Mercedes W218 hyvä auto?

Onko Mercedes W176 A-luokka luksusauto?

Joidenkin mielestä ei ole mitään järkeä kysyä, onko W176 A-Class luksusauto, koska siinä on edessä kolmipisteinen tähtimerkki. Toisille W176 on köyhän miehen Mercedes, mikä tarkoittaa, että siinä on merkki, mutta se ei saa Mercedeksen luksusauton ainesta.

Todellisuudessa W176 on hyvin riippuvainen teknisistä tiedoistaan. Alemman hintaluokan malleja, joissa on heikot ja meluisat dieselmoottorit, tuskin voi pitää luksusautona, kun taas korkeamman hintaluokan, faceliftin jälkeiset mallit, joissa on AMG-verhoilu ja muita huippuluokan rihkamaa, kaunistavat tilannetta ja tekevät siitä todellakin luksusauton.

Pitäisikö minun ostaa Mercedes W176 A-Class?

Jos haluat pienikokoisen, käyttökelpoisen ja suhteellisen edullisen Mercedeksen kompaktin viistoperän, W176 A-Class voi olla hyvä valinta. Se ei tarjoa sisältä kovinkaan paljon, eikä se ehkä ole kaikkein ylellisin Mercedes, mutta oikeilla varusteilla se voi olla todella hyvä valinta.

Toisaalta, jos et pidä pienikokoisista autoista ja kuljetat usein useita henkilöitä, A-Klasse saattaa tuntua hieman liian pieneltä, varsinkin takapenkillä, jossa se ei pärjää edes sen aikakauden kilpailijoilleen.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z