Mercedes W211 – Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Mercedes W211

Mercedes W211 oli tuotannossa vuosina 2002-2009, ja vuonna 2006 W211:ää päivitettiin merkittävästi. 20 vuotta myöhemmin W211 näyttää olevan yksi parhaista hinta-laatusuhteeltaan edullisimmista vaihtoehdoista, jos etsit käytettyä Mercedes-luksussedania. W211 on mukava, tilava ja seesteinen, mutta se ei maksa juuri mitään.

W211-mallisto on saatavana lukuisilla eri moottorivaihtoehdoilla, kuten 4-sylinterisillä moottoreilla, 6-sylinterisillä moottoreilla ja malliston huipulla olevilla V8-moottoreilla. Manuaalivaihteisto oli vakiovarusteena lähtötason W211-malleissa, kun taas tehokkaammilla moottoreilla varustetuissa autoissa on momentinmuunninautomatiikka.

Muotoilullisesti W211 näyttää vanhentuneen hyvin. Sen mittasuhteet ja sisätilat ovat hienot, ja sisätilat tuntuvat yhdistävän Mercedeksen vanhan koulukunnan muotoilun ja Mercedeksen uuden koulukunnan muotoilun välisen kuilun. W211 kestää satojatuhansia kilometrejä ilman suurempia korjauksia, mutta se ei silti ole vapaa ongelmista.

Arvoltaan W211 on todellakin loistava vaihtoehto, erityisesti faceliftin jälkeinen malli, joka on lähes kaikin puolin korkeampi kuin sitä edeltänyt malli. W211:ssä on mukavasti tilaa jopa neljälle aikuiselle matkustajalle, ja tavaratilaa on enemmän kuin riittävästi.

Mercedes W211 – Voimansiirtojärjestelmä

W211-mallisto alkaa E200 Kompressorin 1,8-litraisella 4-sylinterisellä rivimoottorilla, joka tuottaa 163 hv tai 184 hv, kun kyseessä on faceliftin jälkeinen W200 Kompressor. E240-mallissa on 2,6 litran V6-moottori, jossa on 177 hv, ja E280-mallissa on 231 hv:n 3,0 litran V6-moottori. W320:ssa on 3.2L V6, jossa on 224hv, kun taas E350:ssä on 3.5L V6, jossa on 272hv.

V8-mallisto alkaa E500:lla ja sen 5,0 litran V8-rikastimella, jonka teho on 306 hv ennen facelift-mallia, tai 5,5 litran V8-rikastimella, jonka teho on 388 hv faceliftin jälkeisessä mallissa. Faceliftia edeltävä AMG-malliston huippumalli on nimeltään E55 AMG, ja siinä käytetään 5,5 litran V8-moottoria, jossa on 476 hv, kun taas faceliftin jälkeisessä E63 AMG:ssä käytetään loistavaa 6,2-litraista V8-suihdutettua V8-moottoria, jossa on 514 hv.

  Kumpi on parempi - AMG vai M Power?

W211 on saatavana joko 6-vaihteisella manuaalivaihteistolla tai 7-vaihteisella automaattivaihteistolla kalliimpiin malleihin, kun taas 4MATIC AWD on saatavilla muutamaan tehokkaampaan moottorivaihtoehtoon. W211 ei ole kaikkein tehokkain Mercedes, sillä heikommat mallit kykenevät vain 30MPG:n kulutukseen, kun taas E63 AMG juo bensiiniä kahdella oljenkorreella.

Mercedes W211 – muotoilu ja alusta

Mercedes W211 on peräisin erilaiselta Mercedes-muotoilun aikakaudelta, jolloin Mercedes hyödynsi kaksois-etuvalaisimien muotoilua. W211 näyttää ja tuntuu siltä kuin todellisen luksusauton kuuluukin, sillä lähes kaikissa malleissa on konepellissä kolmipisteinen tunnus, joka oli aikanaan erittäin suosittu.

W211 näyttää vieläkin paremmalta faceliftin jälkeisessä mallissa, ja monet pitävät sitä yhtenä parhaimmin muotoilluista Mercedesin E-luokan malleista tähän mennessä. W212 E-Klasse ei ole läheskään yhtä hyvännäköinen kuin W211, kun taas W213 on myös yksi parhaista E-Klasse-malleista.

Sisätiloiltaan W211 näyttää komealta ja tyylikkäältä, mutta melko vanhentuneelta. Faceliftin jälkeinen malli on kyllä kaunistanut sisätiloja hieman, mutta ei voi välttyä siltä, että W211 on nyt 20 vuotta vanha auto. Alusta ja jousitus on ilmeisesti viritetty mukavuutta ajatellen, mutta AMG-mallit ovat paljon jäykempiä ja dynaamisempia.

Mercedes W211:n luotettavuus ja yleiset ongelmat.

W211 Mercedes E-Luokka on suhteellisen luotettava Mercedes, mikä tarkoittaa, että sen pitäisi kestää pitkään, jos sitä huolletaan oikein. On monia omistajia, jotka ylpeinä esittelevät maailmalle, että heidän W211-mallinsa on onnistunut ylittämään miljoonan kilometrin rajan, mikä on vaikuttavaa mille tahansa autolle.

  Cadillac vs. Mercedes: Luotettavuus

W211 ei kuitenkaan ole täysin virheetön, mikä tarkoittaa, että sinun kannattaa kiinnittää huomiota nokka-akselin säätöantureihin, SBC-pumppuun, ilmajousitusjärjestelmään, elektroniikkaan ja öljypatterin ympärillä oleviin tiivisteisiin.

Mercedes W211 arvo ja käytännöllisyys

W211:n saa nykyään lähes ilmaiseksi, varsinkin jos haluat ennen faceliftia olevan version. Kannattaa kuitenkin keskittyä post-facelift-versioihin, sillä se on paljon luotettavampi ja tarjoaa monia etuja pre-facelift-versioon verrattuna. Onneksi hintaero näiden kahden välillä on melko minimaalinen.

Käytännöllisyydeltään W211 on enemmän kuin riittävä jopa neljälle aikuiselle, ja myös tavaratila on sitä, mitä tämän luokan autolta voi odottaa. W211 on todellakin käytännöllinen auto, jossa on paljon sisätiloja ja säilytystiloja, ja se tarjoaa myös kunnon näkyvyyden.

FAQ-osio

Pitäisikö minun ostaa Mercedes W211?

Jos haluat edullisen, mutta luotettavan käytetyn luksussedanin, johon mahtuu helposti jopa neljä henkilöä, W211 on hyvä valinta. W211 on myös mukava, ylellinen ja täynnä korkealuokkaista puu- ja nahkaverhoilua. Sinänsä W211:n pitäisi olla listasi kärjessä, koska se tarjoaa nykyään uskomattoman hyvän hinnan.

AMG-mallit ovat ehdoton räjähtävä ajettava, koska ne ovat niin suuria ja niiden voimanlähteenä on luonnollisesti imevä V8-moottori. Voiman luovutus on uskomattoman lineaarinen, mikä tekee autosta ennustettavan ja luottamusta herättävän.

Mikä on paras ostettava Mercedes W211?

Kuten mainittu, W211-malleja ja moottorivaihtoehtoja on useita, joten ei ole helppoa ymmärtää, mikä näistä on paras vaihtoehto. Kannattaa keskittyä faceliftin jälkeisiin versioihin, sillä ne ovat paljon luotettavampia, vaikka ne eivät ole läheskään yhtä vanhoja.

  Mikä on Mercedeksen ylellisin luokka?

Faceliftin jälkeinen E500 saattaa yhtä hyvin olla paras W211-malli, koska se tarjoaa paljon tehoa ilman, että se on aivan hullu, kuten 63 AMG. E500 tarjoaa myös melko luotettavan Mercedes-moottorin, joten pitkäikäisyydestä ei kannata olla huolissaan, mutta vain jos sitä huolletaan oikein.

Mikä on paras Mercedes E-luokan sukupolvi?

Mercedes W211 ja Mercedes W213 ovat kaksi kaikkien aikojen parasta Mercedes Benz E-Class -sukupolvea, koska molemmat ovat valtavia parannuksia aiempiin malleihin nähden ja näyttävät samalla hyvältä. Näiden kahden sukupolven joukosta W213 vie luultavasti voiton kaikkien aikojen parhaana E-Luokan sukupolvena, sillä se esitteli Mercedeksen nykyisen sisustuskielen.

Kaiken kaikkiaan W211:n ja W213:n välillä on lähes niskan päällä, mikä tarkoittaa, että kumpikin niistä on upea omalla tavallaan.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z