Mercedes GLC300 ongelmat

Mercedes GLC300 ongelmat

Mercedes Benz GLC300 on kompakti Mercedes-perheen katumaasturi, mikä tarkoittaa, että se kuuluu yhteen suosituimmista autosegmenteistä. GLC300:n nykyinen sukupolvi on ollut markkinoilla jo jonkin aikaa, mikä tarkoittaa, että aivan uusi GLC on tulossa.

Luotettavuuden kannalta GLC on kohtuullisen luotettava auto, varsinkin uudemmat mallit. On kuitenkin joitakin ongelmia, joista kannattaa keskustella, kuten voimansiirron ongelmat, pyörissä ja jarruissa ilmenevät ongelmat, auton nopeudensäätimessä ilmenevät ongelmat, ohjausjärjestelmässä ilmenevät ongelmat ja moottorin takkuiluun liittyvät ongelmat.

Useimmat näistä voidaan ratkaista ennaltaehkäisevällä huollolla, mutta jotkut vaativat huomattavia korjauskuluja. GLC300 tarjoaa Mercedeksen vakituisen 2,0 litran nelisylinterisen moottorin, joka onnistuu tasapainottamaan suorituskyvyn ja tehokkuuden todella hyvin.

Kaiken kaikkiaan GLC300 on ihana auto, jossa on mukava viettää aikaa, mutta se kärsii erilaisista ongelmista, jotka voivat mahdollisesti pilata koko kokemuksen. Joka tapauksessa, jos huollat sitä tarpeeksi hyvin, sen pitäisi palvella sinua vielä pitkään.

Mercedes GLC300:n voimansiirtoongelmat

Suurin voimansiirto-ongelma, joka GLC300:ssa näyttää olevan, liittyy 9G 9Tronic -vaihteistoon. Vaihteiston tiedetään kärsivän vaihtoviiveistä, jotka ovat arvaamattomia ja voivat joskus horjuttaa koko autoa. Jotkut omistajat ovat jopa raportoineet vaihteistosta tulevista narskuvista äänistä, jopa suhteellisen vähän ajetuissa autoissa.

Konepellin alta tulee polttavaa hajua, viheltäviä ääniä tai jopa koko auton tärinää. Kaikki nämä voivat pilata kokemuksen Mercedes-merkillä varustetun luksusmaasturin omistamisesta. Kiinnitä siis huomiota vaihteistoon, jos olet kiinnostunut ostamaan GLC300:n.

  Mercedes AMG E63 S Luotettavuus

Mercedes GLC300:n pyörien ja jarrujen ongelmat

Mercedes GLC300 kärsii joskus myös erilaisista ongelmista, jotka liittyvät sekä pyöriin että jarruihin. Pyöriin liittyvät ongelmat liittyvät useimmiten siihen, että GLC on katumaasturi, mutta se ei silti pärjää minkäänlaisessa haastavassa maastossa. Päinvastoin, GLC300 on 100-prosenttisesti maantiekäyttöön suunnattu katumaasturi, varsinkin ilman 4MATIC AWD -järjestelmää.

Mitä tulee jarruihin, GLC300:n tiedetään kärsivän myös jarrujen narisemisesta, joka voi johtaa jarrupalojen ennenaikaiseen kulumiseen. Nämä voi myös huomata, jos kuulet jarrutuksen aikana kuuluvia hiomia. Jarrutuksen aikana ohjauspyörän kautta kulkeva tärinä ja pulssit ovat myös yleisiä merkkejä jarruihin liittyvistä ongelmista.

Mercedes GLC300 -ajoneuvon nopeudensäätöanturit

Ajoneuvon nopeudensäätimen anturit on suunniteltu tekemään jokapäiväisestä elämästäsi paljon mukavampaa, etenkin kun ajelet moottoritiellä. Jotkut omistajat ovat kuitenkin raportoineet mukautuvan vakionopeudensäätimen ja liikennemerkkien tunnistuksen kanssa ilmenneistä ongelmista, joissa auto joko lukee nopeusrajoituksen väärin tai sotkee sen täysin säätämällä nopeusrajoituksen paljon todellista rajoitusta alemmaksi.

Eräs omistaja kertoi, että hän ajoi moottoritiellä, kun hänen GLC300:nsa päätti jarruttaa jyrkästi jopa 30 mailia tunnissa moottoritiellä, koska järjestelmä luki nopeusrajoituksen väärin. Tämä voi aiheuttaa vakavia turvallisuusongelmia ja johtaa usein vakaviin onnettomuuksiin.

Mercedes GLC300:n ohjausjärjestelmän ongelmat

Muutamat verkkolähteet totesivat myös, että GLC300 kärsii joskus ohjausjärjestelmään liittyvistä erikoisista ongelmista. Yksi tällainen ongelma liittyy auton johdotukseen, joka voi pettää ja kytkeä auton ohjaustehostimen tuen kokonaan pois päältä. Mercedes jopa julkaisi takaisinkutsun tämän korjaamiseksi noin puolitoista vuotta sitten, mikä tarkoittaa, että monissa GLC-malleissa on edelleen ongelmia.

  Parhaat Mercedes-hybridiautot

Toiseksi itse ohjausjärjestelmän tiedetään kärsivän oudosta tärinästä ja liian herkästä linjauksesta. Jotkut omistajat jopa valittivat, että autosta kuuluu narskuvia ääniä käännöksiä tehdessä.

Mercedes GLC300:n moottorin takerteluongelmat

GLC300 oli valitettavasti osallisena muutamissa täydellisissä moottorin takaiskuissa jo ennen kuin auto oli saavuttanut vakavasti otettavia ajokilometrejä. Eräs omistaja valitti, että hänen GLC300:nsa moottori hajosi kokonaan ennen kuin auto oli saavuttanut 70 000 kilometriä. Hän kertoi myös, että Mercedes-mekaanikko totesi, että korjaus olisi moottorin täydellinen vaihto, joka maksaa 10 000-15 000 dollaria.
Nämä ongelmat eivät ehkä ole yhtä yleisiä kuin jotkut muut, mutta kun otetaan huomioon, kuinka kalliita ne voivat olla, ne ovat todellakin mainitsemisen arvoisia. Jos olet ostamassa GLC300-mallia, kiinnitä huomiota moottoriin, sen toimintaan ja öljynkulutukseen.

FAQ-osio

Onko Mercedes GLC300 hyvä auto?

Mercedes GLC300 on todellakin todella hyvä auto, mutta se vaatii huomattavaa huolenpitoa ja ylläpitoa, jotta se pysyy toimintakykyisenä, erityisesti aiemmat mallit. Se ei ehkä ole uusin kompakti luksusperheen katumaasturi, mutta se pystyy silti kilpailemaan segmenttinsä uusimman tarjonnan kanssa.

Siksi GLC300 on hyvä auto. GLC300-malli on itse asiassa paras GLC-malli, jonka voit ostaa, koska siinä on enemmän kuin tarpeeksi tehoa ja se on samalla erittäin järkevä polttoaineen kulutuksessa. Jos sinulla on varaa, suosittelen valitsemaan 4MATIC AWD -mallin, koska GLC on kuitenkin katumaasturi.

  Mitkä ovat parhaat renkaat Mercedes GLC300 -autoon?

Milloin uusi Mercedes GLC tulee markkinoille?

Monien lähteiden mukaan seuraavan sukupolven Mercedes GLC näkee päivänvalon jo kesäkuussa 2022. He myös sanovat, että auto on ostettavissa ennen syyskuun loppua. Tämä tarkoittaa, että on täysin järkevää odottaa, jos olet jo nyt markkinoilla upouuden kompaktin luksus-SUV:n suhteen.

Uusi C-luokka on todennäköisesti uuden GLC:n peruskallio, mikä tarkoittaa, että GLC:stä tulee todennäköisesti siistein ja edistyksellisin Mercedes SUV, kun se saapuu tuotantoon. Sinänsä on järkevää odottaa, vaikka se kestäisi pidempään kuin vain muutaman kuukauden.

Miksi ihmiset rakastavat kompakteja luksusmaastureita?

Ihmiset rakastavat kompakteja luksusmaastureita, koska ne tarjoavat tasapainoisen lähestymistavan koon, tehokkuuden, tehon ja käytännöllisyyden välillä. Saat korotetun ajoasennon, joka tuo mukanaan hyvän näkyvyyden, mutta et myöskään tunne ajavasi bussia.

Tämäntyyppiset autot ovat erittäin kilpailukykyisiä, ja siksi uusi GLC on todennäköisesti näyttävä.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z