Yleiset Mercedes GLB -ongelmat

Vuoden 2022 Mercedes GLB on pienin Mercedesin luksusperheen katumaasturi, joka on vasta hiljattain julkistettu. Mercedes tarjoaa GLB:hen muutamia moottorivaihtoehtoja, mutta suosituin tulee varmasti olemaan 2,0 litran nelisylinterinen bensiinimoottori, koska se tarjoaa riittävästi tehoa ja on samalla hienostunut ja taloudellinen.

Mercedes tarjoaa GLB:tä myös sähköisellä voimansiirrolla, mutta on turvallista sanoa, että useimmat ihmiset pitävät silti bensiiniversiota parempana. Koska GLB on vielä melko uusi, on vaikea kerätä riittävästi tietoa sen luotettavuuden tai epäluotettavuuden arvioimiseksi.

GLB oli kuitenkin osa ja on edelleen osa muutamaa merkittävää takaisinkutsua. Joitakin ongelmia on raportoitu jousituksen ja ohjauksen osien, turvatyynyjen, sähköjärjestelmien, polttoainejärjestelmän ja infotainment-järjestelmän osalta.

Yleensä tietyn mallin ensimmäiset vuosimallit ovat huomattavasti huonompia kuin myöhemmät mallit, koska ne voivat kerätä kuluttajapalautetta ja korjata kaikki virheet uudempiin malleihin. Jotkin näistä ongelmista ovat kuitenkin vakavampia kuin toiset, mikä tarkoittaa, että sinun on syytä käydä jälleenmyyjälläsi, jos niitä todella ilmenee.

Jousitus- ja ohjausongelmat

Muutaman verkkolähteen mukaan yksi GLB:n yleisimmistä ongelmista on viallinen etuakselin kannatin. Mercedes on jopa julkaissut valtakunnallisen takaisinkutsun joulukuussa 2021, koska tällaiset viat voivat mahdollisesti johtaa ohjauksen ohjausongelmiin, joita ei kannata jättää huomiotta.

Suurin syyllinen näyttää olevan korroosio, joten etuakselin kannattanee tarkastaa etuakselin kannatin aina, kun vie auton huoltoon. Ota yhteyttä Mercedes-jälleenmyyjään, jos haluat korjata akselinkannattimen maksutta.

  Brabus vs Mansory - parhaat Mercedes-viritysyritykset

Turvatyynyongelmat

Elokuussa 2021 Mercedes antoi myös takaisinkutsun turvatyynyihin liittyvien ongelmien vuoksi. Takaisinvedon mukaan mahdollinen suunnitteluvirhe saattaa aiheuttaa sen, että etuturvatyynyt ja turvavyöt eivät toimi kunnolla kolaritilanteessa. Useimmat GLB-mallit on jo korjattu, mutta jos et ole varma, ota yhteyttä Mercedes-jälleenmyyjään mahdollisimman pian.

Tämä ongelma johtuu sekä laitteisto- että ohjelmisto-ongelmasta, mikä tarkoittaa, että sinun on vietävä autosi fyysisesti Mercedes-jälleenmyyjälle, jotta se voidaan korjata. Turvatyynyn ohjausmoduuli vaihdetaan tai päivitetään, ja voit jatkaa GLB-ajamista hetkessä.

Sähköjärjestelmän ongelmat

Sähköjärjestelmään liittyvät ongelmat ovat melko yleisiä lähes kaikissa autoissa nykyään, erityisesti luksusautoissa, joissa on valtavat määrät huipputeknologiaa. Nämä autot ovat niin monimutkaisia, että on ihan järkeenkäypää, jos nämä sähkökomponentit vikaantuvat aika ajoin.

Yleisin GLB:n sähköjärjestelmän ongelma on tyhjä peruutuskamera. Joskus, kun laitat auton peruutusvaihteen päälle, järjestelmä kytkee peruutuskameran päälle, jonka tiedetään joskus epäonnistuvan. Tämä voidaan hetkellisesti ratkaista yksinkertaisesti käynnistämällä kamera uudelleen, mutta usein tämä ongelma voi jatkua, jos siitä ei huolehdita ammattimaisesti.

Polttoainejärjestelmän ongelmat

Polttoaine- ja öljyvuodot ovat melko yleinen ilmiö monissa autoissa, mutta tietyntyyppiset vuodot ovat vaarallisempia kuin toiset. Mercedes antoi myös valtakunnallisen takaisinkutsun samaan aikaan, kun he antoivat takaisinkutsun etuakselin kannattimelle, joten jos olet vienyt autosi etuakselin kannattimen korjaukseen, on todennäköistä, että myös polttoainevuoto on korjattu.

  Onko Mercedes SLK tyttöauto?

Tämä ongelma ei rajoitu GLB-malliin, koska monet Mercedes-mallit kuuluivat tähän takaisinkutsuun. Mercedes sanoo, että tämä johtuu valmistusprosessiin liittyvästä ongelmasta, joka voidaan helposti korjata.

Infotainment-näytön ongelma

Mercedes Benz GLB tarjoaa näyttävän sisätilan, joka päihittää helposti kaikki muut luokkansa pienikokoiset perhemaasturit. Sisätilojen temppuilukappaleet ovat kaksi suurta laajakuvanäyttöistä infotainment-näyttöä, joissa on matkamittari, nopeusmittari, matkatiedot, polttoainetiedot, öljyn lämpötilatiedot ja infotainment-näyttö.

Useat omistajat ovat valittaneet, että keskimmäisen näytön tiedetään joskus sammuvan satunnaisesti. Tämä on ilmeisesti ongelma, koska näytöllä ohjataan monia auton elintärkeitä toimintoja.

UKK-osio

Onko Mercedes Benz GLB hyvä auto?

Mercedes Benz GLB näyttää olevan melko kelpo auto, mutta se ei ole täydellinen. Mercedeksen lähtötason mallit eivät ole samalla tasolla kuin niiden korkeamman hintaluokan mallit, vaikka Mercedes yrittääkin markkinoida sitä niin. Viimeisimmän sukupolven A-Luokka ja kaikki muut viimeisimmän sukupolven A-Luokan alustaan perustuneet autot olivat joskus Mercedes Benz -merkin arvottomia.

Uusi A-Klasse ja kaikki muut samaan alustaan perustuvat autot ovat huomattavasti parempia, mutta eivät silti ole samalla tasolla kuin Mercedesin kalliimmat mallit. Uusi GLB perustuu myös A-Klass-alustaan, mikä tarkoittaa, että se on suorituskykyinen, mutta ei niin paljon kuin jotkut Mercedesin korkeamman hintaluokan mallit.

Onko Mercedes Benz GLB tarpeeksi tilava?

Mercedes sanoo, että GLB on Mercedeksen lähtötason perhe-SUV, ja se näyttää pitävän paikkansa, sillä GLB tarjoaa paljon enemmän tilaa kuin GLA, johon se perustuu. Tämä johtuu pääasiassa siitä, että GLB tarjoaa laatikkomaisen muotoilun, joka voi kilpailla vain G-luokan kanssa.

  Paras käytetty Mercedes-AMG ostettavaksi?

Jotkut ihmiset pitävät laatikkomaisista katumaastureista, toiset taas eivät. Laatikkomainen muotoilu takaa kuitenkin paljon pääntilaa sekä etu- että takamatkustajille.

Kuinka usein uusia autoja vedetään takaisin?

Lähes jokainen automerkki maailmassa antaa muutamia tiettyyn automalliin liittyviä takaisinkutsuja. Jotkut uskovat, että takaisinkutsu on huono asia, mutta asia on juuri päinvastoin. Autonvalmistajat käyttävät paljon aikaa autojen suunnitteluun, jotta ne olisivat mahdollisimman luotettavia, mutta nykyajan autot ovat niin monimutkaisia, että on uskomattoman vaikeaa tehdä 100-prosenttisen täydellistä autoa.

Tämän vuoksi lähes kaikki autonvalmistajat myöntävät nykyään takaisinkutsuja autoilleen korjatakseen vakavia ongelmia, jotka voivat aiheuttaa monenlaisia ongelmia. Tämä on hyvä asia, koska nämä korjaukset ovat yleensä ilmaisia, ja useimmat jälleenmyyjät tekevät parhaansa korjatakseen autot mahdollisimman nopeasti.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z