Onko Mercedes GLC300 hyvä auto?

Mercedes GLC300

Mercedes Benz GLC300 on suosituin GLC-malli, kun taas GLC itsessään on myös yksi suosituimmista tarjouksista koko Mercedes-katalogista. Onko Mercedes GLC300 kuitenkin hyvä auto? Onko se riittävän suorituskykyinen, jotta sitä voitaisiin pitää Mercedeksen nykyisen SUV-malliston kruununjalokivenä?

Todellisuudessa GLC300 on hyvä auto, mutta se on kilpailijoihin verrattuna huono, koska GLC:n tämä sukupolvi on pysynyt lähes muuttumattomana jo 7-8 vuotta. GLC300:ssa on 2,0 litran rivinelosylinterinen nelisylinterinen moottori sekä pre-facelift- että post-facelift-versiossa.

GLC300:n muotoilu on hieno, varsinkin faceliftin jälkeinen malli, joka näyttää vielä nykyäänkin kilpailukykyiseltä. On myös syytä mainita, että post-facelift GLC:stä on saatavana myös coupe-malli. Sisätilojen osalta GLC alkaa näyttää ikäänsä entistä enemmän. Faceliftin jälkeinen malli onnistuu siinä paremmin täyden laajakuvanäytöllisen mittariston ansiosta.

Luotettavuudeltaan GLC300 on kunnollinen, mutta se kärsii ongelmista, joihin kannattaa paneutua. GLC300 on myös käytännöllinen auto, ja se edustaa kohtuullista arvoa, mutta vain jos sen ostaa käytettynä. GLC300:n ostaminen uudesta ei ole kovin fiksua, sillä seuraavan sukupolven GLC300 on aivan nurkan takana.

Mercedes Benz GLC300 – Voimansiirtojärjestelmä

Faceliftia edeltävässä Mercedes GLC300:ssa on 2,0-litrainen 4-sylinterinen rivimoottori turbomoottorilla, jossa on 245 hv ja 272 hv vääntöä. Faceliftin jälkeisessä GLC300:ssa käytetään aivan samaa moottoria, mutta teho on nyt nostettu 258hv:iin, mutta vääntömomenttiluvut ovat täysin ennallaan.

Mercedes GLC300 on yleensä varustettu Mercedes 4MATIC AWD -järjestelmällä, joka tarjoaa entistä paremman pidon kaikissa sääolosuhteissa. Kun otetaan huomioon, että GLC on katumaasturi, 4MATIC-järjestelmä on välttämätön. Sekä pre-facelift- että post-facelift GLC300-malleissa on 9-vaihteinen automaattivaihteisto, joka on sekä pehmeä että saumaton.

  Yleiset Mercedes GLB -ongelmat

Tehokkuuden kannalta pre-facelift GLC300 pystyy maksimissaan 35MPG:hen, kun taas post-facelift GLC300 pystyy samaan. On syytä mainita, että useimmat GLC300:lla päivittäin ajavat ihmiset saavuttavat tyypillisesti noin 25MPG.

Mercedes GLC300 – muotoilu ja alusta

GLC300 esiteltiin ensimmäisen kerran vuonna 2015 oudon GLK:n seuraajana. Heti kun GLC saapui markkinoille, siitä tuli lähes välittömästi hitti. Faceliftia edeltävä GLC alkaa näyttää ikänsä sekä ulko- että sisäpuolella, kun taas faceliftin jälkeinen GLC näyttää siihen verrattuna paljon modernimmalta. Lisäksi faceliftin jälkeinen GLC on coupe-muotoinen, mikä saa auton näyttämään ja tuntumaan entistäkin korkealuokkaisemmalta.

GLC:n alustan ja jousituksen viritys on enimmäkseen räätälöity mukavuuden ja helppokäyttöisyyden suuntaan. Jousituksen liikerataa on paljon, jotta voit selviytyä kaikesta, mitä kaupunkiympäristö voi sinulle tarjota, mutta GLC ei yksinkertaisesti ole maastokelpoinen katumaasturi. Toki siinä on AWD-järjestelmä, mutta Mercedes ei ole koskaan tarkoittanut GLC:n omistajia maastoon.

Mercedes GLC300 – Luotettavuus ja yleiset ongelmatilanteet

GLC300 ei ole kaikkien aikojen luotettavin Mercedes-malli, mutta se ei myöskään ole kaikkien aikojen epäluotettavin Mercedes. Se sijoittuu jonnekin keskelle, mikä tarkoittaa, että asianmukainen huolto on välttämätöntä, jos haluat GLC300:n kestävän mahdollisimman pitkään. Huolto on samassa linjassa kilpailijoiden kanssa, mikä tarkoittaa, että Audi Q5:n ja BMW X3:n ylläpitokustannukset ovat suunnilleen samat.

  Mikä kuukausi ostaa käytetty Mercedes

Yleisimmät GLC300:n ongelmat liittyvät vaihteistoon, jarruihin, ohjausjärjestelmään ja moottoriin liittyviin ongelmiin. Joidenkin näistä korjaaminen voi maksaa jopa yli 10 000 dollaria, kuten moottorin takkuaminen. Ne eivät kuitenkaan ole kovin yleisiä, ja ne liittyvät tyypillisesti huolimattomaan huoltoon.

Mercedes GLC300 – Käytännöllisyys ja arvo

Mercedes GLC300 on pienemmän luokan auto, mutta siihen mahtuu silti suhteellisen helposti jopa viisi matkustajaa. Tämä tarkoittaa, että GLC300 on tarpeeksi käytännöllinen perheautoksi, mutta sitä ei ole suunniteltu ihmisten kuskiksi. Tavaratila on suuri, näkyvyys on hyvä, ja autosta poistuminen ja autoon pääsy on erittäin helppoa.

Arvoltaan GLC300 on tällä hetkellä melko vaikea myytävä, koska seuraavan sukupolven GLC on nurkan takana. Jos haluat ostaa uuden GLC:n, kannattaa odottaa seuraavan GLC:n tuloa. Jos haluat ostaa käytetyn, kannattaa myös odottaa, ennen kuin uudet tulevat markkinoille ja hinnat alkavat laskea.

UKK-osio

Milloin uusi Mercedes GLC tulee markkinoille?

Uusi Mercedes GLC300 julkistetaan kesäkuussa 2022, ja eri lähteiden mukaan sen pitäisi tulla markkinoille syyskuun 2022 loppuun mennessä. Uuden GLC:n odottamisessa on kaikki järki maailmassa, sillä se tulee perustumaan uuteen C-luokkaan, joka näyttää sisältä miljoonaluokkaa.

Huono uutinen on, että uudet GLC AMG -mallit eivät tule saamaan 6- tai 8-sylinterisiä moottoreita jo olemassa olevan A45 AMG 2,0 litran 4-sylinterisen turbomoottorin hyväksi. Tämä on aivan sama juttu kuin uuden C 63 AMG:n kohdalla.

  Toyota vs. Mercedes: Luotettavuus

Onko Mercedes GLC turvallinen auto?

Mercedes Benz GLC on valtavan turvallinen auto, sillä se ansaitsee kaikissa arvostetuissa järjestöissä erinomaisen viiden tähden törmäysluokituksen. On täysin järkevää, että 2000-luvun Mercedes on turvallinen, kuten kaikki uudemmat Mercedes-mallit ovat.

GLC:hen on saatavana kaikki nykyaikaiset turvavarusteet, kuten mukautuva vakionopeudensäädin, 360-kamerat, liikenneavustin, automaattinen jarrutus, pysäköintianturit, törmäyksenestojärjestelmät, jalankulkijoiden tunnistaminen ja niin edelleen.

Onko Mercedes GLC parempi kuin Audi Q5 tai BMW X3?

Mercedes GLC on tällä hetkellä vanhemmalla puolella, mutta Q5 on hyvin samanlainen, koska nämä kaksi tulivat markkinoille samaan aikaan. Q5:n päivitys oli kuitenkin paljon merkittävämpi, mikä sai auton näyttämään ja tuntumaan uudemmalta GLC:hen verrattuna, etenkin sisältä.

Myös BMW X3 sai tänä vuonna pienen faceliftin, minkä ansiosta se pystyy pysymään sekä Q5:n että GLC:n perässä, mutta se ei ole kaikkein jännittävin kompakti katumaasturi.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z