Mercedes S-Class -vuodet, joita kannattaa välttää

Mercedes S-Class

Mercedes Benz S-luokka on täysikokoinen luksussedan, joka on tehty niille, jotka haluavat nauttia korkeimmasta ylellisyydestä, mitä Mercedes Benz voi tarjota. S-luokka on ollut olemassa jo vuosikymmeniä, ja S-luokan malleja on melko monta erilaista. Jotkut niistä ovat parempia kuin toiset, mikä tarkoittaa, että joitakin on järkevää ostaa, ja joitakin on ehdottomasti järkevää välttää.

Luotettavuuden kannalta S-luokka ei ole koskaan ollut paras mahdollinen, koska S-luokan mallit ovat yleensä uskomattoman monimutkaisia. Niissä on kaikki mukavuus-, turvallisuus-, teknologia- ja mukavuusominaisuudet, mikä tarkoittaa, että S-luokka tarjoaa enemmän kaikkea verrattuna huonompiin malleihin. Kun autossa on niin paljon ominaisuuksia, myös mahdollisten ongelmien määrä näyttää kasvavan.

Pahimmat vältettävät Mercedes Benz S-Class -mallivuodet ovat kaikki W220-mallin vuosimallit (1999-2006). W220 on kiistatta huonoin S-luokka, joka on koskaan tullut markkinoille. Meidän on myös mainittava vuoden 2007 S-luokka, koska se näyttää olevan yksi eniten valituksia herättäneistä S-luokan vuosimalleista.

Lopuksi luettelon päättää vuoden 2014 S-luokka, joka näyttää myös olevan suhteellisen ongelmallinen. Tosiasia on kuitenkin se, että vain W220 S-luokka on huono, eikä sitä pitäisi harkita 2. käden markkinoilla, kun taas kaikki uudemmat S-luokan mallit voivat olla loistavia käytettyjen autojen ostoja, jos pystyt elämään korkeiden huoltokustannusten kanssa.

1999-2006 Mercedes Benz S-luokka W220.

Vuosien 1999-2006 Mercedes Benz S-Class W220 on ylivoimaisesti huonoin S-Class-sukupolvi tähän mennessä. W220:n kaikki vuosimallit ovat huonompia kuin minkään muun S-Class-sukupolven kaikki muut vuosimallit. Syy siihen, miksi W220-mallia vihataan niin paljon, on se, että se kärsii lukemattomista ongelmista, joista monet ovat suorastaan surkeita. Ensinnäkin auto on altis ruostumiselle, niin paljon, että se voi syödä koko auton.

  Kannattaako ostaa paljon ajettu Mercedes?

Toiseksi auton jousitusjärjestelmän tiedetään epäonnistuvan kaikissa malleissa. Jousituksen notkuminen, pohjaan painuminen ja kolahtelevat äänet ovat W220-mallin yleisiä piirteitä. Vaihteisto on hidas ja usein kömpelö, sähköt vikaantuvat vasemmalle ja oikealle, ja W220:n yleinen laatu on huonompi kuin joidenkin säästötason autojen laatu aikoinaan.

90-luvun lopulla ja 2000-luvun alussa Mercedes Benzin filosofia muuttui valtavasti, koska he lakkasivat tekemästä tuhoutumattomia autoja. Ennen W220-mallia tulleet autot oli rakennettu paremmin ja niissä oli käytetty korkealuokkaisempia materiaaleja sekä sisältä että ulkoa.

2007 Mercedes Benz S-luokka

Vuoden 2007 Mercedes Benz S-luokka on paljon parempi auto verrattuna W220-malliin, mutta se oli W221 S-luokan ensimmäinen mallivuosi, mikä tarkoitti, että autolla oli totuttelujakso. Ensimmäinen malli kärsi monista jousitukseen, ylikuumenemiseen ja vaihteistoon liittyvistä ongelmista, jotka aiheuttivat takaisinkutsuja vasemmalle ja oikealle.

Tämä ei tarkoita, että vuoden 2007 S-luokka olisi huono auto, vaan pikemminkin sitä, että se ei onnistu olemaan niin luotettava kuin useimmat olisivat toivoneet. Oli miten oli, Mercedestä on silti kiitettävä siitä, että se hylkäsi W220 S-luokan filosofian ja teki vihdoin auton, joka on hintansa arvoinen.

Vaikka vuoden 2007 S-luokka ei olekaan yksi kaikkien aikojen parhaista S-luokan malleista, se voi olla hyvä käytetyn auton ostos, jos onnistut löytämään kunnollisen yksilön oikeaan hintaan. Niitä saa juuri nyt todella edulliseen hintaan, mikä tarkoittaa, että W221 S-luokan kanssa on vielä tekemistä odottavia kauppoja.

  Mercedes ML350 - Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

2014 Mercedes Benz S-luokka

Vuoden 2014 Mercedes Benz S-luokka W222 on S-luokan edellinen sukupolvi, mikä tarkoittaa, että se on melko moderni auto. Vuoden 2014 W222 oli kuitenkin W222-sukupolven ensimmäinen mallivuosi, mikä tarkoittaa, että myös sen alku oli hankala. Autoa palautettiin muutaman kerran vuotavien turboahtimien ja etuturvavöiden ongelmien vuoksi.

Auto kutsuttiin takaisin myös sähköongelmien vuoksi. Vuoden 2014 S-luokan yleisimmät ongelmat liittyvät öljyvuotoihin, viallisiin ohjausyksiköihin, viallisiin antureihin, start-stop-ongelmiin, moottorin pysähtymiseen tai haluttomuuteen käynnistyä. Ongelmia voi mainita melkoisen paljon, ja on turvallista sanoa, että vuoden 2014 W222 ei ole paras mahdollinen S-luokka.

Niin tai näin, voit myös löytää hyviä tarjouksia vuoden 2014 S-luokan malleista, koska ne ovat nyt makeassa pisteessä. Ne ovat todella ylellisiä ja mukavia. Faceliftin jälkeinen W222-malli on kaikin puolin paljon parempi valinta, mutta se myös maksaa paljon enemmän.

UKK-osio

Pitäisikö minun ostaa Mercedes Benz S-luokka?

Jos olet kiinnostunut ostamaan täysikokoisen luksussedanin, Mercedes Benz S-luokka on auto, joka määritteli segmentin. Jokainen S-luokan sukupolvi toi markkinoille jotain uutta, mikä tarkoittaa, että S-luokka on todennäköisesti tämän segmentin innovatiivisin auto. Kolme viimeisintä S-luokan sukupolvea ovat hyviä potentiaalisia kauppoja.

Toisaalta S-luokka on monille liian suuri. Se on myös erittäin huoltovoittoinen auto, jonka kunnossa pitäminen maksaa paljon rahaa. Se on myös raskas eikä se ole kaikkien aikojen tehokkain auto. S-luokan pysäköinti ei ole helppoa, vaikka avustinteknologia olisi kuinka kehittynyttä.

  Mercedes-Benz GLE-luokan luotettavuus

Mikä Mercedes S-luokan malli on paras?

Mercedes Benzin S-luokan malleja on melko monta hienoa, mutta S65 AMG tulee aina olemaan niistä kaikista paras. S65 AMG on AMG-taikuudella höystetty V12-moottorilla varustettu auto, joka tekee autosta uskomattoman tehokkaan, mutta silti halutessasi tyylikkään ja hienostuneen.

Tavallinen 350d-diesel on oikea valinta, jos haluat viettää 99 % ajasta maantiellä, kun taas S-luokka Lang on oikea valinta, jos olet kuljettajana.

Miksi Mercedes S-luokka on niin erityinen?

Mercedes Benz S-luokka on auto, joka teki täysikokoisen luksussegmentin. On olemassa joitakin Rolls Roycen merkillä varustettuja autoja, jotka tuntuvat kyllä ylellisemmiltä kuin S-luokka, mutta edes Rollsissa ei ole S-luokan teknologiaa ja innovatiivisuutta. Se on auto, joka asetti standardit monella tavalla, ja siksi ihmiset rakastavat sitä niin paljon.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z