Mercedes W204 – Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Mercedes W204

Mercedes W204 C-luokka oli tuotannossa vuosina 2007-2015, ja tuona aikana Mercedes on ehtinyt tarjota W204:stä sedan-, coupe-, farmari- ja avoautoversion. W204 sai myös syklin puolivälissä päivityksen, joka näkyi eniten sisätiloissa, sillä se periaatteessa toi C-luokan nykyaikaan.

W204 C-luokkaa on saatavana lukuisilla eri moottorikokoonpanoilla alkaen pienistä nelisylinterisistä moottoreista aina yli 500 hv:n V8-moottoreihin asti. W204 oli saatavana joko manuaalivaihteistolla tai 7-vaihteisella automaattivaihteistolla.

W204:n muotoilu on vanhentunut kunnolla, mikä tarkoittaa, että se näyttää edelleen houkuttelevalta, erityisesti AMG-varustuksessa. Sisätilat osoittavat ikänsä paljon enemmän kuin ulkokuori, varsinkin kun tarkastellaan faceliftia edeltävän W204:n sisätiloja.

W204 on kohtuullisen luotettava auto, mutta se kärsii kuitenkin erilaisista ongelmista, joista osa liittyy moottoriin, osa ohjaukseen, sähköihin tai kaikenlaisiin vuotoihin. Käytännöllisyydeltään ja arvoltaan W204 tarjoaa nykyään paljon vastinetta rahalle, sillä se on lähes yhtä tilava kuin nykyinen C-luokka.

Mercedes W204 – Voimanlähde

W204-malliin on saatavana valtava valikoima moottoreita alkaen C180-mallista, joka tarjoaa 1,8-litraisen nelisylinterisen moottorin, jossa on 156 hv. C200:ssa käytetään aivan samaa moottoria, mutta teho on nostettu 184hv:iin. C230:ssä käytetään 2,5 litran 4-sylinteristä moottoria, jossa on 204 hv, kun taas C250:ssä sama moottori tuottaa 205 hv.

6-sylinterinen mallisto alkaa C280:lla ja sen 3,0 litran 6-sylinterisellä 231 hv:n moottorilla, joka on myös yhteinen C300:n kanssa, ainoana erona on se, että C280 oli aikaisempi malli. Seuraavana on C350-mallin 3,5 litran 6-sylinterinen imumoottori, joka tuottaa 272 hv, paitsi C350CGI-mallissa, joka tuottaa 292 hv.

  Mercedes S63:n yleiset ongelmat

C63 AMG -huippumalleissa on 6,2-litrainen V8-moottori, jonka imuteho on jopa 457 hv. Alkutason mallit toimitetaan 6-vaihteisella manuaalivaihteistolla, kun taas tehokkaammat moottorit toimitetaan 7-vaihteisella automaatilla. W204 on saatavana myös Mercedeksen omalla 4MATIC AWD -järjestelmällä.

Mercedes W204 – muotoilu ja alusta

Mercedes W204 näyttää ja tuntuu hienostuneelta, tyylikkäältä ja hillityltä. Faceliftia edeltävät mallit näyttävät nyt hieman enemmän ikäänsä, kun taas faceliftin jälkeiset mallit ovat paljon paremman näköisiä. Ulkomuotoilu on myös vahvasti riippuvainen AMG-paketista, sillä AMG-varustellut mallit näyttävät paljon aggressiivisemmilta ja näyttävämmiltä.

W204:n sisätilat eivät ole vanhentuneet kovinkaan hyvin, erityisesti faceliftia edeltävä W204, jonka ohjauspyörä ja infotainment-näytön mekanismi ovat kyseenalaisen näköiset. Faceliftin jälkeinen malli näyttää myös sisältä paljon paremmalta, varsinkin jos valitset kolmipilarisen AMG-ohjauspyörän.

W204:n alusta ja jousitus on suunniteltu mukavaksi ja hienovaraiseksi, mikä tarkoittaa, että W204 on tehty luksusautoksi. Jos haluat dynaamisemman ajokokemuksen, sinun kannattaa valita AMG-malliston huippumallit, sillä ne tarjoavat paljon keskittyneemmän ajokokemuksen.

Mercedes W204 – Luotettavuus ja yleiset ongelmatilanteet

W204 on kohtuullisen luotettava auto, mutta se tarvitsee jatkuvaa huoltoa, kuten kaikki muutkin Mercedeksen luksusautot. Yleisimmät ongelmat, joita W204:ssä esiintyy, liittyvät ohjausjärjestelmään. Ongelmat, kuten ohjauspyörän lukkiutuminen avaimen ollessa sytytysvirrassa tai hiostavat äänet kääntämisen aikana, ovat yleisiä.

  Mitkä Mersut ovat ahdettuja?

Muita ongelmia ovat myös kaikenlaiset vuodot, erityisesti öljy- ja polttoainevuodot. Elektroniikkaan liittyvät ongelmat ovat myös yleisiä, samoin kuin korroosioon liittyvät ongelmat, lähinnä vanhemmissa malleissa.

Mercedes W204 – Arvo ja käytännöllisyys

Voit saada kunnollisen W204:n jo 10 000 dollarilla, kun taas vähän ajetut yksilöt maksavat yleensä paljon enemmän. Huippumalli C63 AMG maksaa paljon enemmän, mutta W204:n arvon aleneminen on vienyt veronsa, joten lähes kaikki W204-mallit saa halvemmalla kuin käytetyn Chevy Cruzen.

Käytännöllisyydeltään W204 on hieman huonompi verrattuna nykypäivän C-luokkaan, mikä tarkoittaa, että se tarjoaa riittävästi istumapaikkoja jopa neljälle aikuiselle. Viidelle on hieman ahdasta, erityisesti suuren takavaihteistotunnelin vuoksi. Tavaratila on enemmän tai vähemmän keskitasoa autoluokassaan.

UKK-osio

Onko Mercedes W204 sen arvoinen?

Mercedes W204 on todellakin sen arvoinen, jos haluat kohtuuhintaisen käytetyn luksussedanin, joka pystyy tarjoamaan suurimman osan siitä, mitä kaikki nykyiset luksussedaanit voivat. Faceliftin jälkeinen W204 on edelleen melko kilpailukykyinen auto, sillä se tarjoaa mukavan ajokokemuksen ja paljon tilaa ilman, että se maksaa kovin paljon rahaa.

Voit valita useista eri moottorivaihtoehdoista ja korimalleista, mikä tarkoittaa, että sinun pitäisi löytää tarpeisiisi täydellisesti sopiva W204. Kaiken kaikkiaan W204 on sen arvoinen, jos olet tämäntyyppisen auton perässä.

Onko Mercedes W204 C63 AMG sen arvoinen?

Kyllä kannattaa. Tällä C63 AMG:n sukupolvella on kaikki edellytykset tulla todelliseksi tulevaisuuden klassikoksi, sillä se tarjoaa kaikkien aikojen ehkä ikonisimman AMG-moottorin, 6,2 litran n/a V8-moottorin, joka kuulostaa hullulta. W204 C63 on viimeinen todellinen huligaanimallinen Mercedes-muskeliauto, mikä tarkoittaa, että se jää historiaan sellaisena.

  Mitä Brabus on Mercedes-Benzille?

Näiden hinnat ovat laskeneet viime vuosina, mutta silti on odotettavissa, että ne alkavat pian nousta, varsinkin koska uusi C63 tarjoaa mitättömän 2,0 litran 4-sylinterisen turbomoottorin.

Onko Mercedes W204 turvallinen auto?

Mercedes W204 on turvallinen auto, koska se on suhteellisen moderni auto. Monien nykyaikaisten edistysaskeleiden ansiosta W204 oli itse asiassa yksi ensimmäisistä Mercedeksen autoista, joissa oli paljon ominaisuuksia, joita odotamme nykyajan autoista.

Tämä tarkoittaa, että voit saada W204:n pysäköintiantureilla, peruutuskameroilla, kuolleen kulman avustimella ja monilla muilla hyödyllisillä avustus- ja turvallisuustekniikoilla.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z