Voiko Mercedes mennä autopesulan läpi?

Mersun pesu on elintärkeää, sillä se estää likaa, likaa ja ilman epäpuhtauksia tahrimasta autosi maalia ja viimeistelyä. Mutta voiko Mercedes mennä autopesulan läpi?

Kyllä, Mercedes voi mennä autonpesuun. Kaikki Mercedes-mallit eivät kuitenkaan voi mennä autopesulan läpi. Kaiken lisäksi joitakin räätälöityjä Mercedes-malleja, joissa on ylimääräisiä osia, ei pitäisi pestä ajoautopesulan läpi. Tämä johtuu siitä, että ylimääräiset osat voivat aiheuttaa tuhoa, jos ne eivät kuulu autopesulan vaadittuihin mittoihin.

Yksi Mercedes-malleista, joita ei pitäisi ajaa autopesulassa, on vuoden 2020 Mercedes GLS tai aiemmat mallit. Tämän lisäksi voit ajaa millä tahansa Mercedeksellä autopesulaan. Sinun on kuitenkin valittava autollesi sopiva autopesutyyppi. Kaksi suosittua autopesua ovat soft-touch- tai touch-free-autopesu.

Mikä autopesula sopii parhaiten Mercedes-Benzilleni?

Molemmat näistä autopesuista ovat erinomaisia ja niillä on omat etunsa. Toinen autopesu on hyvä pitämään autosi huippukunnossa ja toinen sopii ihmisille, jotka haluavat pitää autonsa puhtaana. Ennen kuin siis valitset joko soft-touch- tai touch-free-autopesulan, ota selvää niiden eduista ja haitoista.

Pehmeän kosketuksen autopesu

Kun ajat autollasi päivittäin, siihen kertyy likaa ja likaa, mikä saattaa tehdä siitä ruman näköisen. Siksi saatat haluta jynssätä kaiken tämän lian pois ja estää suolojen kertymisen ja maalin kulumisen. Jos näin on, soft-touch-autopesu on paras valinta.
Soft-touch-autopesussa on huopakangasrullat ja pesuaine, joka luo vaahtoa ja puhdistaa kaiken sitkeän lian ajoneuvosi kyljestä. Tämän lisäksi käytetään korkeapainevettä irronneen lian ja lian poistamiseksi.
Vaikka pehmeän kosketuksen autopesu poistaa lian ja lian tehokkaammin kuin kosketusvapaa autopesu, se voi kuitenkin olla ankara Mercedeksen kirkaslakille. Lisäksi siinä käytetään voimakkaita kemikaaleja, jotka voivat lyhentää autosi vahan ja maalin tiivisteiden käyttöikää.

  Miksi Mercedes lopetti GLK:n valmistuksen?

Kosketusvapaa autonpesu

Jos olet huolissasi siitä, että telat vaurioittavat maaliasi tai naarmuttavat ikkunat, kosketusvapaa autonpesu on ihanteellinen vaihtoehto. Toisin kuin pehmeän kosketuksen autopesussa, tässä autopesussa autoosi ei kosketa lainkaan. Se käyttää auton puhdistamiseen korkean pH-arvon omaavaa emäksistä saippuaa ja matalan pH-arvon omaavaa happoa sekä korkeapaineista vettä.
Kuten pehmeän kosketuksen autopesussa, myös tässä autopesussa käytetään voimakkaita kemikaaleja, jotka lyhentävät vahan ja maalin tiivisteen kestävyyttä. Lisäksi se ei puhdista tehokkaasti kuten perinteinen autonpesu. Lisäksi se voi puhdistaa kirkasta pinnoitettasi, jos sitä käytetään usein.

Miten voin estää vahinkojen syntymisen automaattisessa autopesussa?

o Jos haluat estää Mersusi vahingoittumisen autopesussa, tässä on muutamia asioita, jotka sinun tulisi tehdä:
o Jos sinulla on sisäänvedettävät antennit, laske ne alas ennen autopesulaan menoa. Tämä johtuu siitä, että ne voivat repeytyä, kun ne kulkevat antennin läpi.
o Tarkasta autosi ja varmista, ettet ole jättänyt mitään tavaroita kattotelineisiin. Tällaiset esineet irtoavat helposti tai kolhiintuvat autosta, koska ne ovat yleensä korkeampia kuin autopesula.
o Varmista, että sivupeilit ovat hyvässä kunnossa ja tiiviit. Jos ne ovat löysät, ne voivat pudota, kun auto kulkee autopesulan läpi.
o Varmista, että ikkunat ja tiivisteet ovat tiiviit, jottei vettä pääse vuotamaan auton läpi. Sitä paitsi saippuaa voi myös vuotaa autoosi, jos ikkunat eivät ole kiinni.
o Käy aina asianmukaisesti huolletussa autopesulassa, jotta et joudu myöhemmin katumaan. Käytössä olevat harjat saattavat olla vanhoja, ja niiden lanka voi työntyä ulos, mikä voi lopulta vahingoittaa autosi maalia.

  Missä Mercedeksissä on kauko-ohjattava käynnistys?

FAQ

Minkä Mercedes-mallien ei pitäisi mennä autopesulan läpi ja miksi?

Kaikkia Mercedes-Benz-malleja ei pidä pestä automaattisessa autopesulassa. Esimerkiksi ennen vuotta 2020 valmistettuja Mercedes-Benz GLS -malleja ei pitäisi pestä automaattisessa autopesulassa. Tämä johtuu Smartkey-toiminnosta.

Koska tässä mallissa on Smartkey-toiminto, sinun on jätettävä auto käyntiin, kun menet automaattisen autopesulan läpi. Jos siis haluat sammuttaa auton autopesulassa, se ei onnistu Smartkey-toiminnon vuoksi. Hyvä uutinen on, että vuoden 2020 jälkeen valmistetuissa Mercedes GLS -malleissa ei ole tätä ongelmaa.

Miten puhdistan Mercedekseni oikein?

Jos haluat säilyttää Mersusi kiillon ja viimeistelyn, varmista, että puhdistat sen, kun ulkona on viileää ja varjoisassa paikassa. Tämän lisäksi sinun tulisi käyttää ajoneuvoshampoota Mersun ulkopinnalla. Ennen kuin kiillotat auton, käytä Mercedes-Benzin maalin puhdistusainetta, jotta voit poistaa kaikki autoon jääneet tahrat.

Miten voin aktivoida Mercedeksen autonpesutilan?

Autonpesutila valmistelee autosi menemään autonpesun läpi varmistamalla, että ohjelmoidut kohteet on suoritettu loppuun ennen autonpesun aloittamista. Autonpesutilan ottaminen käyttöön on suoraviivaista. Näin se aktivoidaan:
o Napsauta kosketusnäytön autonpesutilan kuvaketta.
o Näyttöön ilmestyy toimintojen tarkistuslista. Lisäksi tarkistusluettelo kertoo, mitkä toiminnot ovat käytössä ja mitkä poissa käytöstä.
o Seuraavaksi autonpesutila nostaa autosi ylös, taittaa peilit sisään, kytkee pysäköintianturit pois päältä, sammuttaa taka- ja etupyyhkimet ja varoittaa sinua varmistamaan, että olet sulkenut kattoluukun ja ikkunat.

  Jaguar vs. Mercedes: Luotettavuus

Johtopäätös

Jos mietit, voiko Mercedes ajaa autonpesutilan läpi, kyllä voi. Ainoat Mercedes-Benz-mallit, jotka eivät voi mennä autopesulan läpi, ovat vuodesta 2020 lähtien taaksepäin valmistettuja Mercedes GLS -malleja. Koska näissä Mercedeksissä on Smartkey-toiminto, ne eivät toimi automaattisessa autopesussa.

Ennen vuotta 2020 valmistettuja Mercedes GLS -malleja lukuun ottamatta kaikki muut Mercedes-mallit voivat mennä autopesulan läpi ongelmitta. Sinun on kuitenkin varmistettava, että valitset oikeanlaisen automaattisen autopesulan Mercedeksellesi.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z