Mercedes W209 ongelmat

Mercedes W209 ongelmat

Mercedes W209 CLK-luokka on E-luokan sedanin kaksiovinen versio, joka oli tuotannossa vuosina 2002-2009. W209 jakaa suurimman osan osistaan W211-mallin kanssa, paitsi että siitä puuttuu kaksi ovea ja se on hieman pienempi siihen verrattuna. CLK korvattiin myöhemmin E-Klasse coupella, jotta koko mallisto olisi hieman helpommin hahmotettavissa.

W209 on suunnilleen yhtä luotettava kuin W211, mikä tarkoittaa, että se voi olla melko luotettava auto, jos siitä huolehditaan asianmukaisesti. Faceliftin jälkeinen versio on paljon parempi, koska monet faceliftia edeltänyttä mallia vaivanneet ongelmat ratkaistiin auton valmistuksen aikana. Joka tapauksessa aiomme luetella Mercedes W209 -mallin yleisimmät ongelmat.

Yleisimmät Mercedes W209:n ongelmat liittyvät moottoriin. W209 kärsii myös sähköongelmista, erityisesti vaihtovirtageneraattorista. Lisäksi W209:n tiedetään kärsivän jäähdytysjärjestelmään liittyvistä ongelmista ja useista vuodoista. W209 kärsii toisinaan myös muutamista vaihteisto-ongelmista.

Kaiken kaikkiaan W209 voi olla melko luotettava auto, mutta vain, jos siitä huolehditaan asianmukaisesti. Nämä ongelmat johtuvat yleensä ennaltaehkäisevän huollon puutteesta, ja siksi ne voidaan pysäyttää ennen kuin ne aiheuttavat vakavaa haittaa.

Mercedes W209 -moottorin ongelmat

W209-Mercedeksen moottoriin liittyviä mahdollisia ongelmia on melko paljon. Sytytystulppien tiedetään irtoavan ja aiheuttavan moottoriongelmia. Myös tiiviste voi löystyä ja se on kiristettävä, ennen kuin se aiheuttaa ongelmia.

Dieselmoottoreiden yleisin moottoriongelma on pelätty ”musta kuolema”. Ei, kyse ei ole metalliyhtyeestä, joka laulaa W209-moottorisi tuhoon, vaan pikemminkin vakavista polttoainevuodoista polttoainesuuttimien tiivisteiden kautta. Nämä ongelmat ovat suhteellisen edullisia korjata, jos ne havaitaan riittävän ajoissa. Jos et havaitse, ne voivat aiheuttaa tuhoa W209:lle ja maksaa omaisuuden korjata.

  Mikä on paras Mercedes ensimmäiseksi autoksi?

Mercedes W209 sähköongelmat

Mercedes W211:n tiedetään kärsivän auton elektroniikkaan liittyvistä ongelmista, mikä tarkoittaa, että W209:ssä on suurin piirtein sama tilanne. Vakavimmat W209:n sähköongelmat liittyvät vaihtovirtageneraattoriin ja akkuun, jotka voivat joskus kuolla ennenaikaisesti. W209 kärsii myös ongelmista, kuten viallisesta ulkovalaistuksesta ja sisätilojen kytkimiin liittyvistä ongelmista.

Sinun on myös pidettävä mielessä, että avoauton kattomekanismi kärsii yleensä monista eri ongelmista, ja useimmat niistä ovat luonteeltaan elektronisia. Sähkötoimiset ikkunat ja sähkötoimiset istuimet voivat myös vioittua auton iän vuoksi, samoin keskuslukitusjärjestelmä.

Mercedes W209 -jäähdytysjärjestelmän ongelmat

Erityisen vakava W209-ongelma liittyy auton jäähdytysjärjestelmään. Auto voi ylikuumentua, mikä voi johtaa auton syttymiseen tuleen. W209:ssä oli alun perin myös oranssit tiivisteet öljynjäähdyttimen vuotojen ympärillä, joiden tiedetään kuluvan ja aiheuttavan öljyvuotoja. Mercedes kutsui nämä tiivisteet takaisin, ja vuonna 2010 ne korvattiin laadukkaammilla violeteilla tiivisteillä.

Jos siis koeajat W209:ää, muista mennä konepellin alle ja etsiä tiivisteet. Mitä ikinä teetkin, pidä aina silmällä auton lämpötilaa, sillä W209 voi keittää itseään jopa viileällä iltapäiväristeilyllä.

Mercedes W209 vuotoja

W209 on niin altis vuodoille, että meidän oli pakko listata vuodot erillisenä ongelmana, vaikka mainitsimme edellisessä kappaleessa juuri öljyn jäähdytysnestevuodot. W209 ei kuitenkaan kärsi ainoastaan öljynjäähdytysnestevuodoista, mutta se kärsii myös moottoriöljyvuodoista, jotka voivat lisätä auton kokonaisöljynkulutusta huomattavasti.

  2022 Mercedes AMG EQS vs. Tesla vs. Audi

Tämän vuoksi sinun on vaihdettava kaikki W209:n nesteet suositusten mukaisesti, muuten sinulla on vaikeuksia pitää auto kunnossa.

Mercedes W209 -automaattivaihteiston ongelmat

Yleisimmät Mercedes W209 -vaihteisto-ongelmat liittyvät viallisiin jäähdyttimiin, jotka Mercedes asensi ennen 09.2003 valmistettuihin W209-malleihin. Näissä W209-malleissa oli Valeo-patterit, joita ei ollut suunniteltu tarpeeksi hyvin ja jotka aiheuttivat jäähdytysnesteen joutumisen kosketuksiin vaihteistoöljyn kanssa.
Kun näin tapahtuu, autosta alkaa kuulua humisevia ääniä ja vaihteiden vaihtaminen on rajua. Jos näin käy, vaihda jäähdytin välittömästi uudempaan Valeo-versioon ja huuhtele koko järjestelmä alusta loppuun, muuten vaihteistosi saattaa kuolla kokonaan.

FAQ-osio

Onko Mercedes W209 hyvä auto?

Mercedes W209 on todellakin todella hyvä auto, sillä se tarjoaa vastaavaa ylellisyyttä kuin W211, mutta onnistuu samalla tuntumaan nuorekkaammalta ja dynaamisemmalta. W209 on myös suhteellisen hyvännäköinen auto, tai ainakin se oli sitä, kun se tuli markkinoille 2000-luvun alussa.

W209 on riittävän luotettava, jos sitä huolletaan, se on saatavana avoautona ja sitä on saatavana myös useilla eri moottorivaihtoehdoilla. Jos etsit 2000-luvun kaksiovista luksuscoupea, joka voi tyydyttää sekä urheiluautoilijoita että luksussedanien ystäviä, CLK W209 on varmasti hyvä vaihtoehto.

Kuinka kauan Mercedes W209 kestää?

Mercedes W209 kestää helposti muutaman satatuhatta kilometriä tarvitsematta suurempia peruskorjauksia. Ainoa tapa saavuttaa tämä on pitää auto mahdollisimman pitkään optimaalisessa kunnossa, mikä tarkoittaa myös sen oikea-aikaista huoltoa.

  2022 Mercedes G Wagon vs. Jeep Wrangler

W209 ja W211 ovat tunnetusti luotettavia autoja, jotka varmasti kestävät. Toki ne eivät ole yhtä tuhoutumattomia kuin 70-luvun Mercedes-sedanit, mutta mitä tulee 2000-luvun jälkeisiin Mercedes-autoihin, W209:n tai W211:n tappaminen on todella vaikeaa.

Miksi Mercedes nimesi CLK-luokan uudelleen?

Nimi CLK ei enää virallisesti kuulu Mercedes Benzin mallistoon, koska se korvattiin 2010-luvun alussa Mercedes Benz E-Class coupella. Syy, miksi Mercedes teki näin, on tehdä mallistosta hieman helpommin ymmärrettävä. CLC oli C-luokan coupe-versio, mutta se nimettiin uudelleen C-luokan coupeksi.

CLK oli E-luokan coupe-versio, mutta se nimettiin uudelleen E-Class Coupeksi. Syy tähän on yksinkertainen: se on järkevämpi ja helpompi ymmärtää kaikille.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z