Mercedes A160 yleiset ongelmat

Mercedes A160 Ongelmat

W177 A-luokka paljastettiin muutama vuosi sitten, ja se toimii nykyään Mercedeksen lähtötason luksussedanina/chatchbackina. A160 on Mercedes A-Luokan lähtötaso, mikä tarkoittaa, että A160 on halvin pääsy Mercedes Benzin omistajaksi.

A160 tarjotaan 1,3 litran 4-sylinterisellä turbomoottorilla, jossa on 109 hv ja 132 hv vääntöä. Tätä voidaan pitää heikkona, mutta kaupunkiautoksi A160:n tarjoama 43MPG on täydellinen. Se on varustettu Mercedes 9G-Tronic -automaattivaihteistolla, joka on sekä pehmeä että saumaton.

Vaikka W177 on melko uusi auto, siinä on myös omat ongelmansa. Yleisimmät niistä liittyvät moottoriin, kuten moottorin sammumiseen tai käynnistymättömyyteen. Omistajat ovat raportoineet myös elektroniikkaan ja erityisesti ulkovalaistukseen liittyvistä ongelmista.

1,3 litran nelisylinterisen moottorin tiedetään vuotavan öljyä, ja akkukotelo on myös vahingoittunut veden pääsyn vuoksi. Omistajat ovat raportoineet myös DCT-vaihteistoon liittyvistä ongelmista, sillä valmistusvirheen vuoksi joissakin DCT-vaihteistoissa saattaa olla hieman liikaa öljyä vaihteistossa.

Mercedes A160:n moottoriin liittyvät ongelmat

Vielä Machissa vuonna 2019 Mercedes julkaisi RC2647-merkkisen takaisinkutsun, koska uuden A-Luokan moottori oli altis ongelmille, kuten sammumiselle tai sille, ettei se päässyt käynnistymään. Ongelma johtui ohjelmistosta, sillä voimansiirron ohjausyksikkö ei kyennyt kehottamaan moottorin varoitusvaloa, jos joku menee pieleen. Tämä tarkoitti sitä, että ohjausyksikkö saattoi aiheuttaa ongelmia, jotka tyypillisesti johtavat moottorin toimimattomuuteen.

Ongelmat koskevat 22. toukokuuta 2018 ja 4. helmikuuta 2019 välisenä aikana valmistettuja A-Class-malleja. Jos olet kiinnostunut A-Klassin ostamisesta, muista tehdä ristiinviittaus VIN-numeroon, jotta saat selville, onko tarkasteltavana oleva auto rakennettu tällä ajanjaksolla.

  Mercedes W204 yleiset ongelmat

Mercedes A160 sähköongelmat

Uusi A-Klasse oli myös osa takaisinkutsua ajovaloihin liittyvän ongelman vuoksi. Ongelma tarkoitti, että automaattiset kaukovalot pysyivät päällä, vaikka niiden pitäisi sammua, mikä tarkoitti, että ne häikäisivät vastaantulevia kuljettajia ja lisäsivät siten onnettomuuden mahdollisuutta. Muita sähköisiä ongelmia liittyi turvatyynyjen ohjausyksikköön ja hätäpuhelujärjestelmään.

Suurin osa näistä on helppo korjata, eikä niillä ole taipumusta ilmaantua uudelleen. Mercedes antoi jopa valtakunnallisen takaisinkutsun kaukovalojen ongelman vuoksi, koska se koski monia autoja.

Mercedes A160 öljyvuotokysymykset

Myös 1,3 litran 4-sylinterinen moottori oli osa merkittävää takaisinkutsua, RC2819. Tässä ongelmana oli, että öljy pääsee ulos turboahtimen öljynsyöttölinjan kautta ja vuotaa sitten lattian alla olevaan panelointiin. Ongelman vakavuudesta riippuen öljyä saattoi päästä jopa pidemmälle, ja jos se joutui kosketuksiin kuumien osien kanssa, seurauksena saattoi olla tulipalo.

Lisäksi öljyä pääsee lopulta lattian alla olevasta paneloinnista tien pinnalle, mikä on luonnollisesti valtava turvallisuusriski, koska autot eivät pysty säilyttämään pitoa öljyisellä tiellä. Tällaiset ongelmat on tarkistettava, jos olet A160-Mersun perässä, koska ne ovat todellakin vaarallisia.

Mercedes A160:n veden sisäänpääsyyn liittyvät ongelmat

Mercedes W177 -mallissa on myös erityinen ongelma, jossa akkukotelon tiivisteillä on taipumus päästää vettä sisään jonkin ajan kuluttua. Tämä aiheuttaa yleensä akun korroosiota, joka väistämättä vaikuttaa akun suorituskykyyn, mikä alkaa aiheuttaa kaikenlaisia sähköongelmia myöhemmässä vaiheessa.

  Tekeekö Mercedes sähköautoja?

Tämä oli myös osa merkittävää A-luokan takaisinkutsua, RC2970. Syövyttynyt akku ei pysty ylläpitämään virtaa, varsinkin jos akun napoihin kohdistuu vaurioita. Tämä aiheuttaa myös riskin, että akku saattaa kuolla kokonaan ilman varoitusmerkkejä.

Mercedes A160:n vaihteisto-ongelmat

DCT-vaihteistolla varustetussa Mercedes A160:ssä tiedetään myös esiintyvän ongelmia, kuten liikaa öljyä vaihteistossa tai sitä, että vaihteisto ei pysty vaihtamaan vaihteita tarkoitetulla tavalla. Koska tämä vaihteisto-ongelma johtui valmistusvirheestä, Mercedes antaa myös sen vuoksi takaisinkutsun R2838.

Kun vaihteistossa on liikaa öljyä, vaihteisto vaahtoaa ja alkaa vuotaa, mikä voi aiheuttaa lukemattomia erilaisia ongelmia. Varmista siis, että tutkit, oliko tarkasteltavassa A160:ssä näitä ongelmia.

UKK-osio

Onko Mercedes A160 luotettava auto?

Vaikuttaa siltä, että Mercedes A160 on todellakin melko luotettava auto, varsinkin verrattuna edellisen sukupolven A-Luokkaan, joka ei ollut. Mercedes on pitänyt huolen siitä, että uusi A-luokka on sarjatasoa vanhempi, koska vanhempi ei oikein pystynyt kilpailemaan Audi A3:n ja BMW 1-sarjan kanssa.

A-Klasse tarvitsee, kuten mikä tahansa muukin Mercedes, jatkuvaa ja perusteellista huoltoa, jotta se olisi mahdollisimman luotettava. Jos teet näin, voit todennäköisesti nauttia ongelmattomasta ajokokemuksesta melko pitkään.

Onko Mercedes A160 hidas?

109 hv on hieman heikko Mercedeksen kaltaiselle autolle, olipa kyseessä sitten viistoperä, sedan tai katumaasturi. Aika 0-100 km/h 10,9 sekuntia on tosiaan hidas, mutta useimmat ihmiset eivät oikeastaan välitä siitä. A160:n huippunopeus on 124 mailia tunnissa, mistä useimmat ihmiset eivät myöskään välitä, koska kukaan ei kuitenkaan aja sillä nopeudella.

  Mercedes AMG GLC Class Coupe Luotettavuus

Tärkeää on ohituskyky, ja on turvallista sanoa, että A160:lla on puutteita ohituksissa. Tämä ei ole kovin tarpeellista, jos ajat pääasiassa kaupungissa, mutta jos ajat usein moottoritiellä, kannattaa valita tehokkaampi A-luokan malli.

Pitäisikö minun ostaa Mercedes A160?

Mercedes A160 on todellinen Mercedes-elämysauto, mutta se on kuitenkin monille hieman liian hidas. Sinänsä, jos vietät suurimman osan ajasta kaupungissa etkä välitä nopeudesta ja kiihtyvyydestä, A160 on todennäköisesti yksi parhaista pienemmistä luksusautoista, joita voit ostaa.

A-Klasse tarjoaa upean, luokan johtavan sisustuksen, premium-merkin ja riittävästi tilaa jopa neljälle kohtuullisen kokoiselle aikuiselle.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z