Mikä on paras työmatka-auto?

Työmatka-auto on auto, jota käytetään päivittäin erilaisiin tarkoituksiin, kuten töihin ja töistä palaamiseen, lasten viemiseen kouluun tai ruokaostosten hakemiseen. Hyvä työmatka-auto on riittävän tilava, mutta ei liian suuri, ja siinä on kohtuullinen kulutus ja paljon säilytystilaa ja yleisiä mukavuusominaisuuksia.

Tästä huolimatta suuria maastureita tai suuria sedaneja ei ole tarkoitettu työmatkoihin, mutta jotkut uskovat silti, että ne ovat parhaita päivittäisiä kuljettajia. Jos haluamme määritellä parhaat työmatkakäyttöön tarkoitetut ajoneuvot, keskitymme ensisijaisesti keskikokoisiin tai pienikokoisiin autoihin.

Honda Civic on legenda, ja siksi on mahdotonta laatia luetteloa parhaista työmatka-autoista ilman, että siihen sisällytettäisiin Hondan hienointa autoa. Civicin lisäksi myös Chevy Cruze on loistava työmatkakäyttöauto, samoin kuin Ford Fusion Hybrid -sedan.

Jos kuitenkin haluat työmatkasi olevan paljon miellyttävämpi kokemus, kannattaa valita BMW 3-sarja tai Audi Q5. Riippumatta siitä, minkä auton haluat, muista testata ne kaikki mahdollisimman perusteellisesti, jotta voit tehdä järkevän ostopäätöksen.

Honda Civic

Honda Civic on urbaani legenda, minne ikinä menetkin, törmäät varmasti ainakin tusinaan tällaiseen autoon, joka ajaa vain rennosti ympäriinsä. Kukaan ei koskaan huomaa Civiciä, koska Civic sulautuu täydellisesti urbaaniin elämäntyyliin. Vuosien 2017-2018 sukupolven Civic on luotettava, hyvin varusteltu ja edullinen päivittäinen kuljettaja.

Valittavana on runsaasti erilaisia malleja, halusitpa sitten 2-ovisen tai 4-ovisen sedanin, ja kaikki ne ovat ylivertaisen luotettavia. Luotettavuuden lisäksi varaosia on helppo saada, ja lähes kaikilla huoltoliikkeillä on paljon kokemusta Civicin korjaamisesta.

  Miksi sinun ei pitäisi ostaa avoautoa?

Chevrolet Cruze

Melko samoista syistä Chevrolet Cruze on myös loistava päivittäiskuljettaja, mutta Cruze voi olla vieläkin tehokkaampi, vaikka se ei ole yhtä luotettava kuin Civic. Tästä huolimatta Chevy Cruze on melko luotettava auto, mutta tuskin mikään auto on yhtä luotettava kuin Civic.

Sen lisäksi, että Cruze on myös edullinen, se tarjoaa kypsemmän näköisen muotoilun, joka sulautuu taustalle jopa enemmän kuin Civicin. Se, missä Cruze kuitenkin loistaa, on sisätilat, sillä sitä on paljon, jopa suurimmillekin henkilöille.

Ford Fusion Hybrid

Jos sedanit ovat sinun juttusi, Ford Fusion Hybrid on oikea valinta, jos haluat kaikin puolin hyvän päivittäisen ajokokemuksen. Muotoilullisesti on helppo sanoa, että Fusion näyttää paljon paremmalta kuin Civic tai Cruze, ja joidenkin mielestä sitä voi jopa erehtyä luulemaan tuplahintaiseksi autoksi.

Fusion Hybridin parasta antia ovat kuitenkin tehokkuus, ylivoimainen infotainment-järjestelmä ja monet mukavuus- ja istuinsäädöt. Jopa 42MPG:n kulutuslukemallaan Fusion on luokkansa johtava ajoneuvo tehokkuuden osalta, ja myös Sync3-infotainment-järjestelmä on luokkansa johtava.

BMW 3-sarja

BMW 3-sarja on aina ollut ylellisyyden, teknologian ja innostuneen ajamisen perikuva, ja uusin 3-sarja on kaikkea tätä ja paljon muuta. Täysin uudistetun sisustan ja ulkoasun ansiosta uusi 3-sarja on nyt ylellisyydeltään lähempänä 5-sarjaa, mutta sen koko on edelleen lähestyttävämpi.

  Miksi sähköautot ovat parempia kuin kaasuautot?

Vanhempi 3-sarja oli hieman meh, koska siitä puuttui sisätiloja. Sen lisäksi, että 3-sarja näyttää hyvältä, sitä on ilo ajaa monien moottorivaihtoehtojen ansiosta, jotka ovat sekä tehokkaita, luotettavia että hienostuneita.

Audi Q5

On epäreilua puhua loistavista työmatkustajista mainitsematta ainakin yhtä Audi-mallia, mutta päätellen maastureita viime vuosina seuranneesta suosion noususta, Q5 on ilmeinen valinta. Kooltaan Q5 on juuri täydellinen, sillä se tarjoaa riittävästi tilaa, korotetun ajoasennon, joka ei heikennä näkyvyyttä eikä käytännöllisyyttä.

Muotoilullisesti Q5 huokuu hienostuneisuutta sisältä ja ulkoa, ja se tuntuu hyvin rakennetulta. Myös luotettavuus on erinomainen, sillä Audi panostaa paljon aikaa suosituimpiin malleihinsa. Valittavana on monia moottoreita, ja jokainen niistä on luotettava, hienostunut ja helppo huoltaa.

FAQ-osio

Mitkä autot ovat huonoja työmatkalaisia?

Ala-arvoinen työmatkustaja-auto ei tarjoa vähimmäismäärä mukavuusominaisuuksia, se on kallis, epäluotettava ja kallis ylläpitää. Sinänsä superautot ovat ehdottomasti ei-go. McLarenin kaltaista autoa ei saisi koskaan käyttää päivittäiskuljettajana, koska siinä ei ole tavaratilaa ja se maksaa aivan liikaa.

Joitakin urheiluautoja tulisi myös välttää, kun taas muut tavallisten autojen hienostuneet versiot voivat olla parempia, mutta eivät silti optimaalisia. Myöskään mikään suuri auto ei ole hyvä idea ilmeisistä syistä.

Ovatko sähköautot hyviä päivittäiskuljettajia?

Sähköautot voivat olla loistavia päivittäiseen ajamiseen, jos sähköauton alustaa voidaan hyödyntää täysin. Jos esimerkiksi työpaikallasi on EV-latureita, EV-auto on loistava valinta. Lisäksi, jos omistat parkkipaikan, joka voi tarjota EV-latausmahdollisuuksia, niin se on myös hyvä vaihtoehto valita EV.

  Mitkä ovat turvallisuudeltaan ja luotettavuudeltaan parhaat luksusautot?

Jos sinulla ei kuitenkaan ole mahdollisuutta käyttää mitään näistä ja sinulla on tapana ajaa säännöllisesti pitkiä matkoja, EV ei ole hyvä vaihtoehto. Tästä huolimatta voit kokeilla EV:tä valitsemalla hybridin, ja jos voit nauttia hybridistä sellaisena kuin se on, voit siirtyä EV:hen, kun olet valmis.

Ovatko bensiiniautot parempia päivittäiseen ajamiseen kuin dieselautot?

Useimmissa tapauksissa on parempi valita pienikokoinen turboahdettu bensiinimoottori kuin minkäänlainen diesel. Dieselautot soveltuvat paremmin pitkien matkojen ajamiseen, mutta kaupunkiympäristöissä on parempi olla ilman dieselmoottoreita monista eri syistä.

Bensiinimoottorit ovat parempia, koska ne eivät saastuta niin paljon, eikä useimmissa autoissa ole vieläkään monimutkaisia pakokaasun hiukkassuodattimia, jotka rikkoutuvat, jos niitä ei ajeta ajoittain suurilla nopeuksilla.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z