Mikä pieni auto on paras mäkisille alueille?

Jos asut huonosti päällystetyillä mäkisillä alueilla, sinun kannattaa etsiä maasturia suuremman maavaran ja näkyvyyden vuoksi. Jos tiet on päällystetty riittävästi, sinun pitäisi harkita nelivetoista autoa, jotta voit varmistaa liikkuvuutesi talvella.

Pienet autot ovat sinänsä hyvä vaihtoehto, koska niiden paino on pienempi, mikä on tärkeää polttoainetehokkuuden ja ajettavuuden kannalta. Pienet autot ovat ketterämpiä ja helpompia pysäköidä, mikä kaikki on hyödyllistä, jos ajat merkittävässä kaltevuudessa.

Subaru Impreza on kompakti sedan, joka on alun perin kehitetty maailman rallia varten. Tämä tarkoittaa, että Impreza on kuin kotonaan vuoristoalueilla. Jos haluat kohtuuhintaisen kompaktin katumaasturin, jossa on AWD, kannattaa tutustua Jeep Compassiin tai Honda CR-V:hen.

Jos haluat ylellisen viistoperän, Audi A3 Quattro on loistava valinta. Jos haluat kompaktin sedanin, Lexus IS250 on harkitsemisen arvoinen. Jos haluat ylivoimaisen käytännöllisen ja suhteellisen kompaktin farmariauton, Audi A4 Allroad sopii erinomaisesti mäkisille alueille.

Subaru Impreza

Subaru Impreza on jonkinlainen legenda, kiitos pitkän perinnön kohtuuhintaisista nelivetoisista kompakteista sedaneista. Sellaisenaan Subaru Impreza on yksi edullisimmista nelivetoisista sedaneista, jotka ovat tällä hetkellä myynnissä Yhdysvalloissa.

Hinnoittelu alkaa alle 20 000 dollarista, ja jälleenmyyntiarvo on myös melko vahva. Lisäksi luotettavuus on paljon edellä verrattuna muuhun kilpailuun. Tämän lisäksi Subaru tarjoaa myös modernin näköisen ulkomuodon ja sisätilat, joissa on kaikki tarvittavat 2000-luvun ominaisuudet ja mukavuudet.

  Onko pysäköintiavustin sen arvoinen?

Jeep Compass

Jeep Compass on yksi edullisimmista AWD-kompaktimaastureista. Parasta Jeep Compassissa on maastokelpoisuus, joka on joskus tarpeen mäkisillä alueilla, varsinkin jos tienpinta on huono. Toinen hieno asia Jeep Compassissa on se, että MSRP-hinta alkaa 23 000 dollarista AWD-mallissa.
Compass tarjoaa nykyaikaista muotoilua sisältä ja ulkoa sekä paljon teknologiaratkaisuja, jotka lisäävät mukavuutta ja yleistä ajettavuutta. Vaikka jotkut saattavat pitää Compassia hieman tylsänä ja ”halpana”, se on varmasti loistava vaihtoehto tässä hintaluokassa.

Audi A3 Quattro

Jos haluat jotain hieman ylellisempää, mutta silti talvikelpoista, Audi A3 Quattro on loistava valinta. AWD-Audi A3 alkaa noin 33 000 dollarista, ja sellaisena se tarjoaa melko paljon varusteita, mutta jos tällainen hinta on aivan liian korkea, voit myös harkita käytettyä A3 Quattroa.

A3 on saatavana viistoperäisenä tai sedanina, ja saatavilla oleva ylellinen varustelutaso on hämmästyttävä tällaiseen hintaluokkaan nähden. Quattro AWD -järjestelmä on yksi markkinoiden legendaarisimmista AWD-järjestelmistä ikonisen Audi Quattro -ralliauton ansiosta.

Lexus IS250

Hieman alle 40 000 dollarilla saat AWD Lexus IS250:n. IS250 on loistava auto, koska se tarjoaa ylellisyyttä, käytännöllisyyttä ja luotettavuutta melko kilpailukykyiseen hintaan. Voit myös valita Lexus IS350:n noin kahdella tonnilla lisää, jos haluat tehokkaamman moottorin.

IS250/IS350 on yksi luotettavimmista pienistä sedaneista, joita rahalla saa. Käytännöllisyydeltään IS tarjoaa runsaasti sisätilaa ja tavaratilaa, johon mahtuu helposti neljä aikuista. Kaikissa IS-malleissa on myös paljon luksus- ja mukavuusominaisuuksia sekä dynaaminen kuusivaihteinen automaattivaihteisto.

  Mitkä ovat turvallisuudeltaan ja luotettavuudeltaan parhaat sedanit?

Audi A4 Allroad

Jos haluat auton, jossa on paljon tilaa, AWD, ylellisyyttä ja urheilullisuutta, Audi A4 Allroad Quattro on yksi parhaista monikäyttöautoista, joita rahalla saa. A4 Allroad -mallissa on suurempi maavara, vahvistettu jousitus, AWD-ajo ja riittävästi tehoa ja voimaa maastosta riippumatta.

Ajettavuuden lisäksi A4 Allroad on myös ylellinen pienikokoinen farmari, joka pystyy kuljettamaan jopa viisi aikuista matkustajaa ongelmitta. A4 Allroad on varustettu 6-sylinterisellä moottorilla, ja se tarjoaa täydellisen tasapainon polttoainetehokkuuden ja tehon välillä. A4 maksaa noin 40 000 dollaria, mutta Allroad-versiosta joutuu maksamaan muutaman tonnin enemmän.

FAQ-osio

Ovatko sedanit hyvä vaihtoehto mäkisille alueille?

Ei välttämättä, koska sedanit ovat yleensä matalampia, eikä niissä aina ole AWD-järjestelmää. Jos sedanisi on esimerkiksi AWD Subaru Impreza tai Audi A4 Quattro, sinun ei pitäisi olla huolissasi vuoristoajosta.

AWD on välttämättömyys, varsinkin talvella, kun tiellä on paljon kosteutta, öljyä, lunta ja jäätä. Muista kuitenkin aina varustaa autosi kunnollisilla talvirenkailla, sillä parhaimmatkin AWD-järjestelmät ovat vain niin hyviä kuin renkaat ovat.

Miten minun pitäisi ajaa ylämäkeen tai alamäkeen ajettaessa?

Jatkuva ylämäkeen ajaminen on tehtävä tietyllä tavalla. Ensinnäkin pidä auto pienemmällä vaihteella, jotta voimaa riittää. Jos vaihdat ylöspäin ylämäkeen mentäessä, kun sinulla ei ole tarpeeksi tehoa, autosi todennäköisesti sakkaa. Jos ajat automaattivaihteella, tästä ei tietenkään tarvitse huolehtia.

  Mikä on paras maasturi lihavalle henkilölle?

Toisaalta alamäkeen mentäessä kannattaa pitää autoa myös pienemmällä vaihteella, jotta voit lisätä moottorijarrutusta jarrujen viileänä pitämiseksi. Jos laitat auton esimerkiksi vapaalle ja käytät vain jarruja, jarrut todennäköisesti kärähtävät melko nopeasti.

Mikä vaihteistovaihtoehto on paras vuoristoajoon?

Kuten aiemmin mainittiin, automaattivaihteisto on paljon parempi vaihtoehto vuoristoajossa. Jos omistat manuaalivaihteiston, voit rasittaa vaihteistoa entistä enemmän, jos et aja asianmukaisesti.

Paras voimansiirtoyhdistelmä mäkisillä alueilla ajamiseen on AWD-järjestelmä, paljon vääntöä, automaattivaihteisto ja kunnolliset renkaat, ja erityisesti talvikuukausina.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z