Mikä on pienin Porsche-maasturi?

Tällä hetkellä Porsche tarjoaa Porsche Cayennea Porsche SUV:n lippulaivana. Se on saatavana tavallisena katumaasturina tai coupe-mallina. Ainoa muu Porschen tällä hetkellä tarjoama katumaasturi on pienempi Macan-maasturi, jota on saatavana erilaisin varustein ja moottorivaihtoehdoin.

Cayenne on näistä kahdesta selvästi suurempi, ja sillä on myös vakavampi läsnäolo tiellä, erityisesti coupe-muodossa. Macan on komean näköinen ja sopusuhtainen, kuten mikä tahansa muukin Porsche. Cayenne on keskikokoinen katumaasturi, kun taas Macan on kompakti.

Porsche Macan maksaa noin 52 000 dollaria, mikä on melko kallista verrattuna muuhun saksalaiseen kompaktin katumaasturin segmenttiin. Ja se on vain lähtöhinta, jos haluat Macan S:n tai Macan GTS:n, hinta nousee 10-20 000 dollaria.

Jos haluat Macan Turbo -huippumallin, varaudu käyttämään lähes 85 000 dollaria ilman lisävarusteita. Macan on hieno auto, mutta se on todella kallis. MotorTrendin mukaan Macan säilyttää kuitenkin vielä viiden vuoden kuluttua jopa 61 prosenttia arvostaan, mikä on todellakin luokan johtavaa.

Sisääntulotason Porsche Macan

Porsche Macan on loistava kokonaispaketti, ja Macan on kiistatta paras Porsche, jonka voit ostaa juuri nyt, jos haluat täydellisen sekoituksen ylellisyyttä, kokoa, urheilullisuutta ja jopa kykyjä lievään tai kohtalaiseen maastokäyttöön.

Alkutason Macan on varustettu 2,0 litran nelisylinterisellä moottorilla, jonka tarkoituksena on yhdistää nopeus ja tehokkuus. 245 hv:n ja 370 Nm:n vääntömomentin ansiosta Macan pystyy spurttamaan 6,7 sekunnissa nopeudesta 0-100 km/h, ja sen elektronisesti rajoitettu huippunopeus on 140 km/h.

  Onko Porsche Boxsterissa kovakatto?

Macan on suhteellisen hyvin varusteltu, mutta jos haluat hyödyntää kaikkea nykyaikaista Porsche-teknologiaa, sinun on hankittava parin tonnin edestä päivityksiä. Ja koska Porsche on Porsche, tällaisia lisävarusteita on runsaasti ja melko kalliita.
52 000 dollarin vähittäismyyntihinnallaan Macan on selvä askel ylöspäin verrattuna Audi Q5:een, joka maksaa noin 45 000 dollaria, Mercedes GLC:hen, joka maksaa noin 43 000 dollaria, tai BMW X3:een, joka maksaa suunnilleen saman verran kuin GLC.

Keskiluokan Porsche Macan S/Porsche Macan GTS.

Jos olet valmis käyttämään noin 61 000 dollaria, Macan S on oikea valinta. Macan S tarjoaa merkittävän lisäpotkun suorituskykyyn 3,0 litran V6-moottorin ansiosta, joka on varustettu 354 hv:llä ja 480 Nm:n vääntömomentilla. Näiden teholukujen ansiosta Macan S saavuttaa nopeuden 100 km/h 5,3 sekunnissa, ja Macan S:n huippunopeus on 155 km/h.

Macan GTS puolestaan on urheilullisin Macan-malli ilman yli 80 000 dollaria maksavia turbomalleja. GTS:ssä on sama moottori, mutta teho on nostettu 380 hevosvoimaan. Aika 0-100 km/h on nyt alle 5 sekuntia ja huippunopeus on 160 km/h.

Macan S vaikuttaa edullisemmalta, ja se on mahdollisesti koko malliston paras valinta. On myös syytä mainita, että monet autolehdet ovat mitanneet Macan S:n nopeuden 0-100 km/h paljon nopeammaksi.

Sama pätee myös GTS:ään, joten voit olla varma, ettet jää vaille tehoa, jos valitset kumman tahansa näistä. GTS-paketti näyttää paljon aggressiivisemmalta ja tarkoituksenmukaisemmalta, mutta hintalaatusuhteeltaan Macan S on koko malliston paras valinta.

  Porsche vs. BMW: Luotettavuus

Huippumalli Macan Turbo

Jos haluat parhaan tällä hetkellä saatavilla olevan Porsche Macan -mallin, sinun pitäisi harkita Porsche Macan Turboa. Vaikka Turbo maksaa 85 dollaria, moottori pysyy samana, eikä tehonlisäys ole kovin suuri, mutta saat kuitenkin joitakin lisäominaisuuksia mukaan.

Tästä huolimatta 3,0 litran V6-moottori, joka on yhdistetty Porschen legendaariseen PDK-vaihteistoon, antaa Macan Turbolle mahdollisuuden spurttiaikaan 0-100 km/h väitetysti 4,5 sekuntia, mutta todelliset 0-100mph-ajat ovat enemmän kuin sekunnin vähemmän.

Macan Turbon teho on 440 hv, vääntömomentti 550 Nm ja huippunopeus 170 km/h. Mutta hienointa Macan Turbossa on se, miten auto kulkee. Koko Macanin alusta on todennäköisesti markkinoiden dynaamisin kompakti SUV-alusta, Alfa Romeo Stelviota lukuun ottamatta.

Ja se on todella vaikuttavaa, mutta ei kovin yllättävää. Onhan kyseessä Porsche. Kaikki Macan-mallit pärjäävät poistojen suhteen paremmin kuin muu kompakti luksus-SUV-segmentti. Ainoat murheenkryynit ovat korkeat sisäänpääsyhinnat ja lisävarusteiden hinnat, jotka ovat aina kalliita, mutta välttämättömiä.

Muuta Macanista tiedettävää

Ovatko Porsche Macan -mallit hyvin varusteltuja tehtaalta?

Ei oikeastaan. Saat vakiona 10,9 tuuman infotainment-kosketusnäytön, Apple Car Play -järjestelmän, Bluetooth handsfree-yhteyden, Wi-Fi hotspotin, satelliittiradion, LED-ajovalot ja 10-kaiuttimen surround-äänijärjestelmän.
Jos valitset Premium-paketin, saat myös lämmitettävät etu- ja takaistuimet, automaattisesti himmentyvät peilit, mukautuvat ajovalot ja 14-kaiuttimen audiojärjestelmän. Macanin sisätilat ovat mukavat, mutta ne alkavat hieman näyttää ikäänsä. Voit ratkaista tämän valitsemalla täysnahkapaketin, joka maksaa hurjat 2330 dollaria.

  Mikä on paras Mercedes-maasturi ostettavaksi?

Kuinka luotettava Porsche Macan on?

Useimmiten Porschet ovat luotettavia. Mutta Macan ei ole yhtä luotettava kuin vaikkapa 911. J.D. Power arvioi Macanin luotettavuusarvosanaksi 77 pistettä sadasta. Tämä tarkoittaa, että Macan on keskimääräistä parempi, mutta ei loistava.

Monissa muissa tutkimuksissa Macan kuitenkin sijoitetaan hieman korkeammalle. Tästä huolimatta kaikki riippuu siitä, miten hyvin autoa on huollettu, ja tämä vaihtelee omistajasta toiseen. Voit kuitenkin olla varma, että Macan palvelee sinua hyvin, jos pidät siitä hyvää huolta.

Onko Porsche Cayenne parempi katumaasturi kuin Macan?

Porsche Cayenne on SUV:n lippulaivamalli, ja Porsche haluaa lippulaivojensa olevan lähes kaikin puolin ylivoimaisia. Niinpä kyllä, Cayenne on parempi katumaasturi Macaniin verrattuna, mutta sillä on kova hintapreemio.
Cayenne tarjoaa enemmän moottorivaihtoehtoja, on parempi maastokelpoinen, on saatavana joko coupe- tai SUV-versiona, on huomattavasti tehokkaampi ja paremmin varusteltu. Cayennen ja Macanin väliset erot ovat jokseenkin verrattavissa 911- ja Boxster/Cayman-mallien välisiin eroihin.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z