Mikä on paras auto kajakkien kuljettamiseen?

Useimmilla autoilla voi nykyään kuljettaa kajakkeja tavalla tai toisella, mutta jotkin autot ovat ehdottomasti sopivampia kuin toiset. Kajakkeja kuljettavan auton tulisi olla pitkä, tasapainoinen eikä liian korkea, jotta kattotelineeseen pääsisi helpommin käsiksi.

Sen pitäisi myös olla auto, joka pystyy lievään maastoajoon, sillä rampit veteen päin ovat joskus hieman hankalia. Kuten aiemmin mainittiin, yksi tärkeimmistä auton ominaisuuksista on kajakkien kuljettamiseen soveltuvat kattotelineet. Tämä on paras ja turvallisin tapa kuljettaa turvallisesti muutama kajakki.

Näin ollen maasturit ovat aina hyvä valinta, koska niissä on lähes aina kattotelineitä. Chevy Tahoen kaltainen auto tai Ford F150:n kaltainen lava-auto ovat molemmat loistavia vaihtoehtoja. Jos haluat ylellisemmän katumaasturin, Mercedes G-luokka on täydellinen ylellinen seikkailumobiili.

Kannattaa harkita myös farmaria, ja Subaru Outback on loistava valinta, jos aiot säästää hieman rahaa, mutta jos haluat kaikkein parhaan farmarin kajakkien kuljettamiseen, Audi A4 All-road tai Mercedes E-Class All-terrain ovat parhaita, mitä rahalla saa.

Chevy Tahoe

Maastoautot sopivat erinomaisesti kajakin harrastajille helposti saatavilla olevien kattokaiteiden ja maastokelpoisuuden ansiosta. Autoa ei kannata ostaa pelkästään melontatarkoituksiin, ja Chevvy Tahoe on jokseenkin kaiken kattava maasturi. Chevy Tahoe tarjoaa runsaasti tilaa sisällä ja ulkona kaikille kajakeille ja melontalaitteille.

Chevy Tahoe on seitsenpaikkainen auto, joten jos olet perheellinen tai pian perheellinen, Tahoe on loistava vaihtoehto. Kun et tarvitse takaistuimia, voit taittaa ne alas, ja näin ollen Tahoe tarjoaa valtavan tavaratilan, johon mahtuu helposti kaikki melontatarvikkeesi.

  Onko pysäköintiavustin sen arvoinen?

Ford F150

Jos pidät mieluummin lava-autoista tai tarvitset sellaisen, voit olla varma, sillä voit kuljettaa kajakkivarusteesi lava-autolla, jossa on kattokaiteet tai ilman niitä. Sinun tarvitsee vain avata sänky ja sijoittaa kajakit turvallisesti. Muista sitoa ne mahdollisimman hyvin kiinni, jotta ne eivät liiku lainkaan.
F150 on loistava valinta, koska siinä on paljon moottoreita ja varustevaihtoehtoja, suhteellisen edullinen hinta, seikkailijoille sopivia muutoksia, vahvistettu jousitus ja paljon kuormatilaa. Tämän lisäksi F150 tarjoaa modernin näköisen sisätilan ja ulkokuoren sekä kaikki tarvittavat arkipäivän ominaisuudet ja mukavuudet.

Mercedes G-luokka

Jos haluat yhden kaikkien aikojen ikonisimmista maastureista, Mercedes Benz G-luokka on varmasti se oikea. G-vaunu tarjoaa kaiken, mitä katumaasturilta voi toivoa. Ylellisyyttä yllin kyllin, mukavuutta, voimaa, ulkonäköä, statusta ja maastokelpoisuutta, jota 99 % kaikista sarjatuotannossa olevista katumaastureista ei pysty tarjoamaan.

G-luokka on täydellinen auto kovan luokan melontaharrastajille, sillä he yrittävät usein löytää täydellisiä melontapaikkoja, jotka voivat joskus olla vaikeapääsyisillä alueilla. Kolmen lukittavan tasauspyörästön, omien maastotilojen ja runsaan akselistonivelen ansiosta G-luokka voi mennä minne tahansa ja näyttää samalla upealta.

Audi A4 Allroad

Vaikka katumaasturit ovat ehdottomasti paras vaihtoehto, kun on kyse vaikeapääsyisistä melontakohteista, farmariautot ovat parempia yleiskäyttöautoja kaikkeen muuhun kuin maastoajoon. Jos et kulje hankalassa maastossa päästäksesi suosikkimelontapaikoillesi, A4 Allroadin kaltainen kompakti farmari on täydellinen ostos.

  Kiihdyttävätkö hybridiautot nopeammin?

A4 Allroad on lähinnä maastokäyttöön suunnattu A4 Avant. Allroad säilyttää kaikki ylelliset mukavuusominaisuudet, mutta se tarjoaa lisäsuojaa korin alle, AWD-ajon, vahvemman jousituksen ja suuremman maavaran. Täydellinen lievään tai keskivaikeaan maastoajoon.

Mercedes E-Class All-terrain

Vaikka A4 Allroad on yksi parhaista seikkailijakombi-autoista, joita rahalla saa, se on varmasti hieman kompakti joillekin ihmisille, erityisesti niille, jotka haluavat ajaa mieluummin isompia autoja tai viettävät paljon aikaa tien päällä useiden matkustajien kyydissä.

Jos näin on, Mercedes Benz E-Class -maasturi on täydellinen keskikokoinen farmariauto. E-Class all-terrain on pohjimmiltaan E-Class-kombi, jossa on enemmän maastopainotteinen lähestymistapa, aivan kuten A4 Allroadissa. Tästä huolimatta E-Klasse on uskomattoman ryhdikäs, mukava ja ylellinen, mutta se kykenee selviytymään lievästä maastoajosta ongelmitta.

FAQ-osio

Pitäisikö minun harkita pakettiautoa, jos käyn säännöllisesti kajakilla?

Jos olet kovan luokan melontaharrastaja ja vietät paljon aikaa erämaassa, pakettiauto saattaa itse asiassa olla harkitsemisen arvoinen. Pakettiautossa voi kuljettaa kajakkeja sisätiloissa, joissa ne ovat täysin suojassa ympäristöstä.

Pakettiauton ostaminen pelkästään melontatarkoituksiin saattaa olla huono taloudellinen päätös. Jos et aio käyttää pakettiautoa mihinkään muuhun tarkoitukseen kuin melontaan, sinun kannattaa harkita farmaria tai maasturia.

Onko kajakkien kuljettaminen kattokaiteilla turvallista?

Jos sidot ne kunnolla kiinni, kajakkien kuljettaminen erityisellä kattokaiteella ei ole vaarallista. Varmista, ettet ahtauta kiskoja liian täyteen kajakkeja, ja käytä aina kiinnityshihnoja, jotka on mitoitettu tällaiseen tarkoitukseen ja jotka kestävät helposti käyttämäsi kajakin painon ja mitat.

  Ovatko auton istuinsuojat tarpeen?

Kun kuljetat kajakkeja katolla, muista pitää mielessä pituus, sillä joskus voi olla vaarallista seurata autoa liian lähellä. Kannattaa myös investoida muutamaan laadukkaaseen kattotelinepehmusteeseen, jotta katto ja kajakit pysyvät naarmuuntumattomina.

Onko kajakkien kuljettaminen pickupin lavalla turvallista?

Jos aiot kuljettaa kajakkejasi lava-autolla, muista hankkia sängyn jatke, jos kajakit roikkuvat sängystä. Sängyn jatke ei ole välttämätön, jos sänkysi on riittävän suuri tai jos kajakit ovat pienempiä.

Kajakkien kiinnittäminen lava-auton sängyn sisälle on hieman hankalampaa kuin erityisten kattokaiteiden avulla. Jos noudatat ohjeita huolellisesti, kajakit on mahdollista kiinnittää turvallisesti ilman suurempia ongelmia. Käytä aina asianmukaisia varusteita ja tarkista kiinnityshihnojen kuluminen aika ajoin.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z