Mikä on paras ensimmäinen auto ostettavaksi?

Ensimmäisen auton on oltava edullinen, halpa ajaa, halpa vakuuttaa ja helppo käsitellä. Autoharrastajalle ensimmäisen auton pitäisi olla myös jännittävä, sellainen, joka muodostaa tunnesuhteen ihmisen ja koneen välille.

Mutta sinun pitäisi myös olla järkevä, sillä jotkut autot ovat järkevämpiä kuin toiset ensimmäisinä autoina. Pienikokoinen viistoperä tai katumaasturi tuntuvat täydelliseltä lähtökohdalta nuorelle kuljettajalle, sillä molemmat tarjoavat kaikki kaikkien kaipaamat teknologiaominaisuudet, mutta ne eivät ole yhtä kalliita kuin isommat kollegansa.

Ensimmäisen auton pitäisi myös olla luotettava, turvallinen ja hyvin varustettu, sillä useimmat nuoret kuljettajat ovat ajan tasalla nykyaikaisimmasta teknologiasta. Lisäksi ensimmäisen auton pitäisi olla myös melko helppo ajaa. VW Polon, Ford Fiestan, Subaru Imprezan tai VW Golfin kaltaiset autot ovat hyviä ensiautovaihtoehtoja.

Jos haluat mielenkiintoisemman vaihtoehdon, Jeep Wrangler, Ford Mustang, Mazda MX-5, Fiat 500 Abarth, Hyundai Veloster tai Subaru BRZ/Toyota 86 ovat kaikki hyviä vaihtoehtoja. Valitse haluamasi auto, mutta ota huomioon myös kaikki edellä mainitut ominaisuudet.

VW Polo

VW Polo on Volkswagensin perustason auto, mutta se ei tarkoita, että Polo tuntuisi halvalta tai alikehittyneeltä. Aivan päinvastoin, Golfin ja Polon väliset erot ovat lähinnä siinä, että Polo on pienempi auto.

Sekä Polossa että Golfissa on samanlaiset moottorit, tekniset ominaisuudet sekä sisä- ja ulkovarusteet. Voit hankkia myös Polo GTI:n, joka tarjoaa kaiken, mitä voit odottaa Golf GTI:ltä. Polon koko on kuitenkin kaksiteräinen miekka, joten jos tarvitset isompaa autoa, Polo saattaa olla hieman liian pieni.

  Mitkä ovat turvallisuuden ja luotettavuuden kannalta parhaat avoautot?

Ford Fiesta

Jos et oikein pidä VW:stä ja olet amerikkalainen, sinun kannattaa harkita vauhdikasta Ford Fiestaa. Sekä VW Polo että Ford Fiesta on sijoitettu kunnioitettavien valmistajiensa aloitteleviksi autoiksi, mutta aivan kuten Polo, Fiesta ei ole mitenkään rajoitettu aloittelevaksi autoksi.

Fiesta on kiistatta paremman näköinen auto Polo GTI:hen verrattuna, ja Fiestan tulinen ST-versio on näistä kahdesta paras kuskin auto. Fiesta on myös melko halpa vakuuttaa, mutta jos haluat kaikki ominaisuudet, ne maksavat hieman lisää.

VW Golf

Jos pidät VW Polosta, mutta haluat isomman auton, VW Golf on hyvä vaihtoehto. VW Golf on aina loistava vaihtoehto, katsotpa sitä miten tahansa, sillä se tarjoaa runsaasti tilaa, loistavaa turvallisuutta ja tekniikkaa, ja sitä on uskomattoman helppo ajaa ja elää.

Jotkut saattavat pitää VW Golfia nykyajan oletusautona, ja on helppo ymmärtää miksi. Uusin Mk8 Golf on teknologiapainotteinen viistoperä, mutta hyvin varustettu Mk7 Golf on juuri nyt loistava vaihtoehto, sillä hinnat ovat yhtä anteliaita kuin ennenkin.

Jeep Wrangler

Jos olet seikkailunhaluinen tyyppi ja pidät maastureista, pidät luonnollisesti Jeep Wranglerista. Vaikka Wrangler ei olekaan aivan luksuksen alkukirjain, kukaan ei voi kieltää, että Wrangler on kaikkea muuta kuin tylsä.

Jeep Wrangler voi viedä sinut paikkoihin, joihin Golf ei koskaan pystyisi. Jos rakastat erämaata ja ulkoilmaa, Jeep Wrangler on itsestään selvä valinta. Muokattu tai ei, Wrangler on äärimmäisen suorituskykyinen kone. Lisäksi vain harva auto näyttää yhtä ikoniselta kuin Wrangler.

  Miksi autoni haisee mädille munille?

Ford Mustang

Ford Mustang on monille ihmisille täydellinen tai unelmien ensimmäinen auto. Mustang maksaa enemmän kuin kaikki jo mainitut autot, mutta jos valitset kuusisylinterisen Eco-Boost-moottorin, hinnat eivät ole niin liioiteltuja kuin luulisi.

Ford Mustang on ikoninen auto, mutta jos venytät 5,0 litran V8-moottoriin, edessäsi on elämäsi kokemus. On kuitenkin syytä mainita, että yli 400 hv:n Mustang ja nuori kuljettaja ovat hyvä resepti korkeisiin vakuutusmaksuihin. Sinun on siis parempi valita EcoBoost V6 ja myöhemmin V8.

Mazda MX-5

Mitä ikonisiin autoihin tulee, MX-5:n pitäisi olla ikonisimpien autojen listan kärjessä. MX-5 on uskomattoman vikkelä ja ketterä pieni taskuraketti, joka tarjoaa myös kohtuullisen varustelun ja turvallisuuden houkuttelevaan hintaan.

Jos tähän yhdistetään mahdollisuus ajaa ylhäältä alas, MX-5 vaikuttaa täydelliseltä ensimmäiseltä autolta. Mutta jos olet pitkä ja otat mielelläsi ystäviäsi mukaan, MX-5 ei varmasti käy, sillä siinä on hyvin vähän tilaa enintään kahdelle matkustajalle.

UKK-osio

Kuinka paljon rahaa minun pitäisi käyttää ensimmäiseen autoon?

Kun ostat ensimmäisen autosi, auton hankintakustannukset ovat vasta alkua. Sinun on maksettava paljon rekisteröinti- ja vakuutusmaksuja, erityisiä veromaksuja, juoksevia kuluja, kuten polttoainetta, pysäköintiä, huoltoa, renkaita, lippuja ja niin edelleen.

Yritä olla hieman varovainen ostaessasi ensimmäistä autoa, sillä se helpottaa huomattavasti paremman auton hankkimista myöhemmin. Sinun on ensin kerättävä kokemusta vähemmän arvokkaalla autolla, ja myöhemmin, jos haluat ja sinulla on siihen varaa, voit hankkia kalliimman vaunun.

  Kymmenen autoa, joita ei kannata ostaa uutena (osta ne käytettynä sen sijaan)

Miten vakuutus toimii nuoremmille kuljettajille?

Nuorempia kuljettajia pidetään paljon riskialttiimpina verrattuna kokeneempiin kuljettajiin. Tilastollisesti tämä tarkoittaa, että nuorempien kuljettajien vakuutusmaksut ovat paljon korkeammat kuin kokeneempien kuljettajien. Tämän vuoksi sinun pitäisi ajaa mahdollisimman turvallisesti auton omistamisen ensimmäisinä vuosina.

Vakuutusyhtiöt päättävät vakuutusmaksusi sinun ja muun ikäryhmäsi perusteella. Jos siis haluat alentaa vakuutusmaksujasi huomattavasti, älä käyttäydy kuten monet nuoremmat kuljettajat, ja muutaman vuoden kuluttua vakuutusyhtiöt huomaavat sen.

Onko sähköauto hyvä vaihtoehto ensimmäiseksi autoksi?

Jos haluat jättää polttomoottorin kokonaan käyttämättä, sinun pitäisi olla hyvin tietoinen kaikista kompromisseista, joita teet. Sähköautot ovat hieman hankalia verrattuna polttomoottoriautoihin, koska niiden lataaminen kestää aivan liian kauan, ja niiden toimintasäde on myös rajallinen.

Jos haluat sähköauton, osta hybridi. Hybridi on täydellinen välimuoto sähkö- ja polttomoottorikäyttöisen auton välillä, koska hybridi tarjoaa yleensä molempia. Jos rakastat sähköllä ajamista, osta itsellesi EV.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z