Mikä on paras tapa puhdistaa auto?

Auton peseminen vähintään kahdesti kuukaudessa kesällä ja kerran viikossa talvella pitäisi kuulua säännölliseen huoltoon. Jotta autosi näyttäisi aina parhaita värejään, sinun tulisi pestä autosi vieläkin aikaisemmin.

Auton voi kuitenkin puhdistaa monella eri tavalla, automaattisista pesuasemista, käsinpesusta tai perusteellisesta yksityiskohtien pesusta. Näistä kolmesta perusteellinen pesu on aina paras tapa puhdistaa autosi puhdistuksen laadun kannalta, mutta se maksaa aivan liikaa säännölliseen käyttöön.

Automaattiset autonpesuasemat ovat yleensä aivan liian aggressiivisia nykyajan autoille, mikä tarkoittaa, että on suuri mahdollisuus, että autosi vaurioituu, kun viet sen pesuaseman läpi. Käsinpesu taas on paras yhdistelmä molempia, koska se ei maksa paljon rahaa ja on samalla riittävän perusteellinen.

Muista siis noudattaa tässä artikkelissa lueteltuja vinkkejä, jos haluat pitää autosi puhtaana ja siistinä mahdollisimman helposti ja edullisesti. Kannattaa investoida tiettyihin tuotteisiin, kuten moottoripesuriin, mikrokuitupyyhkeisiin, kahteen ämpäriin sekä erityiseen autosaippuaan ja harjoihin.

Huuhtele auto ja keskity pyöriin

Ensin sinun on löydettävä sopiva paikka auton puhdistamiseen, mikä tarkoittaa, että sinun on löydettävä rauhallinen paikka varjossa, sillä auton peseminen auringossa on huono ajatus. Muista kytkeä koneellinen pesuri ja huuhtele koko auto perusteellisesti. Varmista, että pesukoneella ei ylitetä 2000PSI:tä, ja pidä suutin aina turvallisen etäisyyden päässä autosta.

Kun olet huuhtonut koko auton ja käynyt läpi kaikki kolot ja nurkat, sinun on keskityttävä ensin pyöriin. Pyörät ovat yleensä auton likaisin osa, ja siksi ne kannattaa puhdistaa ensin. Muista käyttää harjaa, jolla käydään kaikki pyöränkehät yksitellen läpi, ja huuhtele kaikki lopuksi.

  Mitkä ovat hybridiauton haitat?

On tärkeää, että huuhtelet myös pyöräkotelot, auton katon ja puskurien alaosan, jotta kaikki suuret lian- ja roskapalat irtoavat. Näin pystyt paikallistamaan mahdolliset kovat likakohdat, jotka tarvitsevat perusteellisemman puhdistuksen.

Kahden ämpärin menetelmä

Kun olet huuhtonut koko auton ja puhdistanut renkaat, nyt on aika sekoittaa saippua ja vesi yhteen ämpäriin ja täyttää toinen ämpäri puhtaalla vedellä. Ota mikrokuitukinnas ja liota se saippua-vesiseokseen ja jatka hitaasti liu’uttamalla auton paneeleita katosta alkaen alaspäin.

Aina kun olet saanut tietyn paneelin valmiiksi, muista huuhdella käsine puhtaalla vedellä ja liota se uudelleen saippua-vesiseokseen ja toista koko prosessi. Älä paina paneeleita alaspäin, koska niiden pinnalla saattaa olla paljon irrallisia epäpuhtauksia, jotka voivat naarmuttaa maalia.

Yritä pitää auto koko ajan märkänä tämän prosessin aikana ja vaihda puhdas vesiseos kokonaan muutaman kerran prosessin aikana. Sinun on pidettävä käsine puhtaana ennen kuin asetat sen paneelille, jotta auto ei naarmuunnu.

Huuhtele ja kuivaa

Kun olet suorittanut auton perusteellisen puhdistuksen käsineellä tai sienellä, muista huuhdella auto vielä kerran. Käy läpi kaikki vaikeasti tavoitettavat paneelit ja yritä poistaa kaikki saippua autosta. Aloita auton katosta ja etene alaspäin, jotta saippua poistuu mahdollisimman tehokkaasti.

Nyt on aika kuivata auto, ja tätä varten tarvitset pari mikrokuitupyyhettä. Aseta nämä pyyhkeet auton päälle äläkä liu’uta niitä auton pinnan yli, jotta auto ei naarmuuntuisi. Toista tätä prosessia, kunnes olet onnistuneesti kuivannut koko auton.

  Miksi kaasumoottorit ovat parempia kuin sähkömoottorit?

On tärkeää, että teet tämän varjossa. Et nimittäin halua, että auto kuivuu itsestään, koska tämä aiheuttaa yleisesti vesileimoja maaliin. Tarvittaessa voit jopa suihkuttaa autoon vettä, jos tarvitset lisäaikaa kuivumiseen.

FAQ-osio

Onko parempi viedä auto ammattilaispesulaan?

Riippumatta siitä, teetkö itse vai joku muu siivouksen, on tärkeää, että auto puhdistetaan. Auton pesu saattaa kuitenkin itse asiassa opettaa sinulle pari asiaa auton oikeasta huollosta, joten sinun kannattaa tehdä se aika ajoin itse.

Sinun on kuitenkin oltava tietoinen siitä, että joissakin osavaltioissa, kuten Kaliforniassa, auton pesu pihatiellä on jopa kielletty, koska se on vastoin Kalifornian tiukkoja vedenkulutusta koskevia lakeja. Jos näin on, muista viedä autosi ammattimaiselle pesijälle, koska voit saada yli 500 dollarin sakon, jos yrität tehdä sen itse.

Vaurioittavatko konepesurit auton maalia?

Se riippuu pesurin tyypistä ja siitä, kuinka tehokas pesuri on. Esimerkiksi useimmat kaasukäyttöiset moottoripesurit ovat aivan liian tehokkaita autonpesuun, koska ne ylittävät helposti 2000PSI:n ja voivat joissakin tapauksissa ylittää 5000PSI:n rajan.

Nämä ovat riittävän tehokkaita poistamaan maalin autostasi muutamassa sekunnissa. Toisaalta sähkö- tai akkukäyttöinen sähköpesuri on yleensä alle 2000PSI, mikä tekee siitä täydellisen kotitalouskäyttöön. Lopuksi myös suuttimen tyyppi on tärkeä, joten muista olla käyttämättä suuttimia, jotka ampuvat suoraan yhdestä puhalluksesta.

  Parhaat ylellisyyttä auton istuimen peitteet

Kannattaako auto viedä ammattimaiselle pesijälle?

Laatupuhtauden kannalta on järkevää viedä autosi ammattitaitoiselle detaljerille, koska he voivat saada autosi näyttämään paremmalta kuin sinä päivänä, kun se lähti tehtaalta. Perusteellinen pesu maksaa kuitenkin paljon rahaa, joten se on järkevää vain erityistapauksissa tai silloin, kun haluat myydä auton.

Se riippuu myös autosta ja siitä, kuinka usein käytät sitä. Jos omistat arvokkaan auton, jonka otat käyttöön vain erityistilaisuuksissa tai lomamatkoilla, on järkevää puhdistaa tällainen auto perusteellisesti ennen kuin varastoit sen kauden ajaksi.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z