Mikä on paras Mersu road tripille?

Mikä on paras Mersu road tripille?

Valitsitpa sitten upouuden Mercedeksen tai hyväksi havaitun klassikon, Mercedes vie sinut kaikkialle, minne haluat. Loistavan road trip -auton tunnusmerkki on sen helppous. Varmista, että auto tekee kaiken puolestasi, jotta voit rentoutua ja nauttia matkasta.

Road tripissä ei ole kyse määränpäästä, vaan matkasta. Matkustustavan on siis oltava mukava, luotettava ja tyylikäs. Mercedes tarjoaa runsaasti käyttökelpoisia vaihtoehtoja road trip -autokokemuksiin, ajattomista klassikoista aina nykyaikaisiin tankkimaisiin katumaastureihin.

Sedanit ja katumaasturit

Suurin osa pitkän matkan matkoista tehdään sedaneilla ja katumaastureilla, sillä road tripit ovat usein perheen juttu. Tästä huolimatta road trip -auton on oltava turvallinen, mukava, tilava ja vetokykyinen kaikkein innokkaimmille road trip -harrastajille.

Maasturit vaikuttavat parhaalta vaihtoehdolta maantiematkoilla, jotka suuntautuvat paikkoihin, joissa sääolosuhteet ovat epäsuotuisat. Ne ovat jopa niin tilavia, että niissä voi ottaa päiväunet. Suosikkimme road trip -katumaastureista ovat seikkailunhaluinen G-luokka tai enemmän autoa muistuttava GLE. GLS on myös loistava valinta, jos matkustat useamman kuin viiden henkilön kanssa.
Jos valitsemasi matkakohteet eivät sisällä tällaista säävaihtelua, Mercedes-sedan harkitseminen loistavana yleismatkustajana on aina hyvä ajatus. Kaikki riippuu siitä, kuinka paljon tilaa tarvitset, joten kannattaa aloittaa C-luokasta ja harkita siirtymistä ylöspäin S-luokkaan, jos haluat hieman enemmän blingiä ja mukavuutta.

Jos arvostat tyyliä enemmän kuin mukavuutta ja arvostat tyylikkään näköistä ajoneuvoa, sinun kannattaa harkita GLE Coupea, jos pidät maastureista. Tästä huolimatta, jos pidät sedanista, sen on oltava CLS. Kannattaa kuitenkin muistaa, että näissä malleissa uhrataan yleensä hieman käytännöllisyyttä muotoilun hyväksi.

  Ovatko Mercedes Benzin osat kalliita?

Urheiluautot

Jos todella pidät enemmän tyylistä kuin mukavuudesta, Toscanan tai Etelä-Ranskan viehättävistä laaksoista enemmän kuin pelottavista moottoriteistä tai syrjäisistä mutkittelevista teistä enemmän kuin vilkkaista kaupunkikaduista, tällaiset autot ovat luultavasti sellaisia, jotka kelluvat veneessäsi.

Toki kaikki tämä on järkevää vain, jos haluat nauttia matkasta enemmän kuin määränpäästä. Ja jos teet kompromisseja valitsemalla maisemareitit, vaikka ne lisäävät matkaasi pari tuntia.

Tämäntyyppisillä automatkoilla, erityisesti autoralleissa, Mercedes-urheiluautot ovat suosittuja autoja. Mercedes tarjoaa AMG GT:stä useita eri versioita alkaen ”perus-GT:stä” aina rajoitettuihin Black Series -malleihin asti, jotka tarjoavat kilpa-autosuorituksia maantiellä. GT:stä on tarjolla coupe- ja roadster-vaihtoehtoja.

Classics

Vaikka jotkut saattavat sanoa, että urheiluautot ovat paras vaihtoehto, kun kyse on maantieajelusta, Mercedes-klassikon vetovoimaa ei yksinkertaisesti voi kiistää. 300SL:n kaltaiset autot osallistuvat tunnetusti ikonisiin maantieajotapahtumiin, kuten lähes 100-vuotiaaseen Mille Migliaan.

300SL maksaa melkoisen paljon, ja siitä on tullut yksi hienoimmista autoista, jotka ovat koskaan koristaneet asfalttia, joten sinun kannattaisi ehkä katsoa vastaavaa edullisempaa mallia. R107-sukupolven Mercedes SL:ää valmistettiin 18 vuoden ajan, joten niitä on paljon.

Ne ovat loistava vaihtoehto tyylikkääseen retromatkailuun, sillä ne on tehty rannikkomatkoja ajatellen. Jos haluat mieluummin isomman ajoneuvon, jossa on kiintokatto, kannattaa tutustua Mercedes W115 -malliin, sillä se tuo mieleen kuninkaallisia matkustuskeinoja kohtuulliseen hintaan.

Avoautot

Mercedes tarjoaa suuren valikoiman avoautoja tyylikkäitä road trip -risteilyjä varten, jos sinulla ei ole paljon matkatavaroita tai varusteita. Avoautomallisto alkaa C-luokan avoautolla. C-luokan ja SLC-luokan avoautot ovat kompaktimpia malleja, mutta ne ovat silti riittävän suuria takamatkustajille.

  Mikä on paras Mercedes ensimmäiseksi autoksi?

Jos kuitenkin pidät suuremmista sedaneista tai et halua tinkiä mukavuudesta, E-luokan avoauto tai S-luokan avoauto on oikea valinta. E-luokka näyttää olevan näistä paras. Se on riittävän suuri tuntumatta kuitenkaan venemäiseltä. Mutta jos haluat kaikkein hienostuneimman avoautokokemuksen, etsi S-luokkaa pidemmälle.

Matkailuautot

On melko mahdotonta ajatella road trip -autoja mainitsematta näitä. Kun kesä koittaa, moottoriteiden taukopaikat täyttyvät matkailuautoista.

Jos maantieajelusi ovat saaneet vaikutteita ”VW Camper” -aikakaudelta, kannattaa harkita Mercedeksen nykyaikaista asuntoautoa. Kyseessä ovat Mercedes Marco Polo tai Sprinter Van -mallit, joita markkinoidaan ”täydellisinä kumppaneina lähes jokaiselle matkailijalle”.

Road trip -auton valinta

Mitkä ovat kaikkien aikojen parhaat road trip -autot?

Täydellisen road trip -auton valinta riippuu suuresti siitä, millaisen road tripin aiot tehdä. Jos harrastat lähinnä maastoseikkailutyyppisiä lomamatkoja ja arvostat tukevia maastoajoneuvoja, Land Rover Defender tai G-luokan Mercedes ovat listan kärjessä.

Jos automatkoihin kuuluu mannertenvälisiä matkoja mahdollisimman tyylikkäästi ja mukavasti, Bentleyn tai Aston Martinin autot ovat parhaita Grand Tourereita, joita rahalla saa.
Mutta jos olet läpikotaisin road trip -harrastaja, mikään ei voita Volkswagenin ikonista matkailuautoa. Se on upea, omituinen auto, joka on täynnä nostalgiaa, mutta tarjoaa silti kunnon käytännöllisyyttä kohtuulliseen hintaan.

Mitkä auton ominaisuudet ovat välttämättömiä automatkoilla?

On melko loogista, että sinulla on kunnollinen navigointijärjestelmä, kun matkustat tuntemattomalle alueelle. Nykypäivän autojen GPS-järjestelmät tarjoavat melko luotettavaa opastusta, mutta useimmat ihmiset luottavat silti Apple Car Play- tai Android Auto -järjestelmään, jossa on Waze tai Google Maps.
Koska vietät melko paljon aikaa tien päällä, autossa pitäisi olla mukitelineet ja monia paikkoja, joihin voit laittaa tavarasi, jotta ne eivät lennä ympäriinsä ajon aikana. Lisäksi on erittäin suositeltavaa, että autossa on kunnollinen määrä USB-portteja latausta varten. Joissakin autoissa on jopa talon kokoisia suuria pistorasioita.
Myös käynnistyskaapelit voivat osoittautua hyödyllisiksi, samoin lumiketjut, jos haluat tehdä matkoja kylmempään ilmastoon. Äläkä unohda audiojärjestelmää, jolla voit soittaa matkamusiikkisi.

  Minkä merkin sisätilat ovat parhaat - Audin, Mercedeksen vai BMW:n?

Onko auton vuokraaminen matkoja varten parempi vaihtoehto kuin ostaminen?

Pidemmillä, muutaman päivän mittaisilla matkoilla voi olla järkevämpää vuokrata auto kuin ajaa omalla autolla. Tietenkin se riippuu ensisijaisesti siitä, minkä tyyppisellä autolla ajat ja onko se järkevää niin taloudellisesti kuin käytännöllisestikin.
Vuokrauspäätös riippuu muun muassa leasingkustannuksista, polttoainekustannuksista, arvonalennuksesta ja renkaiden kulumisesta. Kannattaa tehdä laskutoimituksia, kun suunnittelet road tripiäsi. Jos autosi on vanha ja epäluotettava, vuokraaminen voi olla parempi ajatus. Mutta jos nautit muistojen keräämisestä omalla autolla, vastaus tähän kysymykseen on melko helppo.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z