Mikä on turvallisin tapa, jolla koira voi matkustaa autossa?

Jos omistat koiran koko koiran eliniän ajan, on mahdollista, että jossain vaiheessa saatat joutua auto-onnettomuuteen koiran ollessa autossa. Jos kyseessä on klassinen puskurikolari parkkipaikalla, koiran turvaaminen ei ole välttämätöntä, mutta jos kyseessä on nopeampi onnettomuus, se on äärimmäisen välttämätöntä.

Asiaa selventää se, että ”tavallinen” koira painaa noin 60 kiloa, ja luulisi, että tällainen koira ei voi olla vaaraksi auton muille matkustajille kolaritilanteessa. Mutta 60-kiloinen koira, joka kulkee nopeudella 35 km/h, on itse asiassa 2700-kiloinen ohjus, joka voi helposti tappaa sinut ja koirasi.

Kaikki auton sisällä olevat painavat esineet on kiinnitettävä turvavöihin, ei ole väliä, onko kyseessä koira, ihminen vai televisio. Jos siis haluat välttää tällaiset vaaratilanteet, varmista, että kiinnität itsesi ja koirasi aina, kun lähdet liikkeelle.

Ja paras tapa tehdä se on ostaa koiran turvavyö tai vetovaljaat. Jos sinulla on pienempi koira, voit myös laittaa sen koiran häkkiin ja kiinnittää häkin siihen tarkoitukseen tarkoitetulla häkkivyöllä. Jos omistat isomman koiran, myös tavaratilan koirasuojus tai takapenkin este on hyvä idea.

Koiran valjaiden turvavyö

Erityinen koiravaljaiden turvavyö on yksi suosituimmista koiran turvaamismenetelmistä, joita tällä hetkellä on saatavilla. Koiran valjaiden turvavyö on yhtä tehokas pienemmän, keskikokoisen tai isomman koiran turvaamiseen. On syytä mainita, että tämä on tarkoitettu lähinnä hyvin käyttäytyville koirille.

  Miksi autoni haisee mädille munille?

Jos valitset koiran turvavaljaat, varmista, että kiinnität koiran turvavyön auton tavallisella turvavyöllä. Kytke hopeiset lukot koiran valjaisiin ja aseta koira istuimelle. Varmista, että koirallasi on tarpeeksi tilaa istua mukavasti ja että se ei pureskele vyön läpi.

Koiran köysivaljaat

Erikoisvalmisteiset koiran vetoköysivaljaat ovat melko samanlaiset kuin tavallinen koiran valjasvyö, mutta tämä menetelmä on tehokkaampi, jos omistat nuoremman koiran, jolla on ongelmia rauhoittumisessa. Tämä menetelmä kiinnittää koiran täydellisesti ja jättää samalla koiralle riittävästi tilaa liikkua.

Sinun tulisi käyttää tätä menetelmää yhdessä tavallisen koiravaljaan kanssa, jotta koirasi voidaan turvata mahdollisimman hyvin. Kun olet koukannut vaijerin itse turvavyöhön, varmista, että kiristät sen kunnolla, jotta se ei jätä koiralle liikaa tilaa liikkua.

Koirien häkit

Erillinen koiran häkki sopii pienemmille koirille, sillä siinä ei tarvitse sitoa koiraa suoraan. Tämä menetelmä on kuitenkin tarkoitettu lähinnä pienemmille, rennommille koirille. Varmista, että käyttämäsi häkki on riittävän suuri ja että koira voi helposti nousta seisomaan ja kääntyä häkin sisällä.

Muista liittää häkki turvavyöhön, jotta häkki ei lennä ympäriinsä. Jos koirasi on hermostunut häkin sisällä, voit myös peittää häkin huovalla matkan aikana.

Tavaratilan koirasuojat

Jos omistat farmarin tai muunlaisen luukkuauton, erityinen koiran takakontin suojus on hyvä vaihtoehto isommille roduille, sillä se mahdollistaa koiran vapaan liikkumisen riittävän suuressa tilassa, mutta se myös turvaa koiran ja muut matkustajat, jos jokin menee pieleen.

  Miksi hybridiautot ovat huonoja?

Jos valitset tavaratilan koirasuojan, muista kiinnittää suoja mahdollisimman hyvin, jotta sitä ei voi työntää pois paikaltaan. Tämä on myös täydellinen menetelmä, jos omistat useita koiria, kunhan ne eivät ole liian suuria ja käytettävissä oleva tila ei ole liian ahdas.

Mitä minun pitäisi tehdä matkustaessani koiran kanssa?

Varmista ennen kaikkea, että teet säännöllisen pysähdyksen aika ajoin, jotta koirasi voi venytellä jalkojaan ja tehdä kaikki tarvittavat koirajutut, kuten käydä vessassa ja purkaa ylimääräistä energiaa. Jotkut koirat voivat joskus sairastua matkapahoinvointiin, joten varmista, että aloitat ensin lyhyemmillä matkoilla.

Koiraa ei kannata ruokkia liikkeellä ollessaan, koska on suuri mahdollisuus, että koira tukehtuu. Muista ruokkia koirasi muutama tunti ennen matkalle lähtöä. Koiran ei myöskään kannata antaa roikkua avoimesta ikkunasta, koska se ei ole koiralle turvallista.

UKK-osio

Miten koirat lentävät?

Jos haluat ottaa koirasi mukaan lennolle, sinun on tehtävä muutamia toimenpiteitä lentoyhtiöstä riippuen. Mutta jos koirasi on tarpeeksi pieni, voit kuljettaa sen tavallisena käsimatkatavarana.

Jotkin lentoyhtiöt kuljettavat koiria kuitenkin vain niille tarkoitetuilla ruumaan tarkoitetuilla matkatavaratiloilla. Tätä varten tarvitset riittävän suuren koira-arkun, ja koiran on nukuttava koko lennon ajan. Varmista, että teet tutkimusta ennen lentokoneeseen lähtöä, sillä eri yhtiöillä on joskus erilaiset menettelytavat.

  Parhaat maasturit ensimmäiseksi autoksi

Mitä koirille tapahtuu lentokoneen välilaskujen aikana?

Useimmat välilaskujen kesto on alle kolme tuntia, ja näin ollen koira siirretään muun rahdin mukana lentokoneesta toiseen, jos olette molemmat samassa lentokoneessa. Jos välilasku kestää pidempään, näet koirasi todennäköisesti uudelleen.

Tällaiset menettelyt ovat kuitenkin aina riippuvaisia kyseisestä yhtiöstä. Varmista siis, että tiedotat itsellesi koiran kanssa lentämisestä, varsinkin jos teette pidempiä välilaskuja.

Mitkä autot sopivat koirille?

Jos aiot matkustaa säännöllisesti muutaman koiran kanssa, isompi farmari tai katumaasturi on varmasti sopiva auto. Esimerkiksi Land Rover Discovery tai Volvo V60 ovat molemmat tarpeeksi tilavia koiran kuljettamiseen takakontissa tai takaistuimilla.

Varmista, että valitset takakonttiin sopivan koirasuojan, valjaat tai häkin, joka mahtuu helposti autoosi. Ja sinun on aina valittava minkä tahansa luukkuinen takaluukku, sillä suljettuja takakontteja ei saa koskaan käyttää koirien tai muiden lemmikkieläinten kuljettamiseen.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z