Missä maasturissa on parasta nukkua?

Aluksi voisi ajatella, että mitä suurempi maasturi, sitä paremmin se soveltuu leiriytymis-/nukkumisolosuhteisiin. Useimmat ihmiset eivät kuitenkaan osta maasturia pelkästään nukkumisen takia, ja siksi meidän on löydettävä maastureita, jotka ovat hyviä monissa eri asioissa.

Jotta tämä onnistuisi oikein, meidän pitäisi harkita kompakteja, keskikokoisia ja täysikokoisia katumaastureita muutamassa eri hintaluokassa. Joskus henkilö haluaa utilitaristisemman SUV:n, joka on suunnattu pääasiassa maastoon tai seikkailuun, toiset taas suosivat suuria ylellisiä päivittäisajoneuvoja.

Mitä tulee pienikokoisiin kohtuuhintaisiin katumaastureihin, Honda CR-V on loistava vaihtoehto. Jos taas haluat ylellisemmän vaihtoehdon, Audi Q5 on oikea valinta. Keskikokoisista katumaastureista Jeep Cherokee on erinomainen edullinen vaihtoehto, kun taas Volvo XC90 on loistava luksusvaihtoehto.

Jos kuitenkin haluat markkinoiden suurimman ja tilavimman katumaasturin, kannattaa harkita täysikokoisen katumaasturin ostamista. Ford Expedition on klassikko, kun on kyse suurista kaikenkattavista täysikokoisista katumaastureista, kun taas Mercedes GLS on paras täysikokoinen luksusmaasturi nukkumiseen/leiriytymiseen.

Honda CR-V

Vaikka CR-V ei tarjoa kolmirivistä istumapaikkaa, se tarjoaa kuitenkin suuren takapenkin, jonka voi taittaa alas ja nauttia suuresta nukkumatilasta. Lisäksi CR-V on luotettava vaihtoehto kaikille, jotka etsivät kompaktia katumaasturia käyttötarkoituksesta riippumatta.

Sen lisäksi, että CR-V on segmentin myydyin, se tarjoaa myös runsaasti tavaratilaa, mikä on aina kätevää, varsinkin jos sinulla on tapana nukkua maasturissasi. Hondat ovat myös melko luotettavia, ja ne toimivat erinomaisesti sekä lyhyen että pitkän matkan matkoilla.

  Onko musta auto kuumempi kuin valkoinen auto?

Audi Q5

Audi Q5 näyttää hyvältä, tuntuu hyvältä ja ajaa hyvin. Tiloiltaan se tarjoaa kilpailukykyiset mitat, mutta mitä se tekee parhaiten, on mukavuus. Uskomattoman muhkeat monisuunnassa lämmitettävät tai jäähdytettävät, säädettävät istuimet, joissa on hierontatoiminnot, pitäisi pitää sinut mukavana niin nukkuessasi kuin ajaessasi.

Jos istuimet taitetaan alas, tilasta tulee vieläkin avokätisempi, niin että voit jopa venytellä. Luotettavuudeltaan Q5 on yksi luotettavimmista Audi-malleista, varaosia on kaikkialla, ja sen jälleenmyyntiarvo säilyy myös hyvänä.

Jeep Grand Cherokee

Grand Cherokee aloitti karkeana hyötymaasturina, ja sitä se on edelleen. Uusin Grand Cherokee on kuitenkin myös loistava luksusmaasturi, joka ei kuitenkaan ole yhtä kallis kuin jotkut eurooppalaiset kilpailijat. Tilaa on runsaasti, istuimet ovat mukavat ja tavaratila on valtava.

Hintatasoltaan uusi Grand Cherokee tarjoaa paljon, koska se säilyttää edelleen suhteellisen alhaisen hintalappunsa. Luotettavuus on nyt kunnossa, samoin mukavuus. Nukkumistarkoituksiin Grand Cherokee toimii erinomaisesti, koska takaistuimet voi taittaa alas, jos haluaa suuren tasaisen pinnan.

Volvo XC90

Volvo XC90 on erinomainen keskikokoinen luksusmaasturi, koska se tarjoaa tyyliä, ylellisyyttä, tekniikkaa ja turvallisuutta olematta kuitenkaan liian räikeä tai liian kallis. Monet uskovat, että XC90 tarjoaa paljon enemmän kuin monet saksalaiset premium-keskikokoiset tarjoukset, ja näitä väitteitä on vaikea kiistää.

Parasta XC90:ssä on se, että kaikki kolme istuinriviä voi taittaa kokoon, jolloin syntyy suuri tasainen pinta. Tämä pinta on riittävän suuri patjalle, ja tämä tekee XC90:stä yhden tämän luettelon parhaista katumaastureista.

  Mitä käytettyjä katumaastureita minun pitäisi välttää?

Ford Expedition

Tuskin mikään muu edullinen täysikokoinen katumaasturi on yhtä tunnistettava kuin Expedition, ja siihen on hyvä syy. Expedition on loistava myös hinauksessa, sillä se tarjoaa ylivoimaisen vetokyvyn verrattuna moniin muihin täysikokoisiin katumaastureihin.

Expedition on riittävän suuri kattoon kiinnitettävälle teltalle, joka voi tehdä Expeditionista erinomaisen retkeilyauton. Suorituskyky on ihailtava, samoin mukavuus ja sisätilat. Voit myös helposti sijoittaa patjan, jos taitat istuimet alas, mikä on vakiona monissa täysikokoisissa katumaastureissa.

Mercedes Benz GLS

Mercedes Benz GLS on erinomainen täysikokoinen katumaasturi mukavuuden, ylellisyyden, tilan, tekniikan ja turvallisuuden osalta. Valtavan kokonsa ansiosta GLS pystyy kuljettamaan sekä rahtia että yli 5 matkustajaa. Kuten kaikissa muissakin Mercedeksissä, GLS:ssä on paljon mukavuutta ja ylellisyyttä.

Suuret täysikokoiset katumaasturit voivat kuitenkin olla hieman hankalia kaupunkiajossa, sillä GLS:lle on vaikea löytää riittävän suurta pysäköintitilaa. Lisäksi vaikka GLS:ssä on paljon kameroita ja antureita, näkyvyys ei ole läheskään yhtä hyvä kuin joissakin pienissä katumaastureissa.

UKK-osio

Mitä minun pitäisi pitää mielessä, jos aion nukkua autossani?

Etsi ensin varmuuden vuoksi turvallinen pysäköintipaikka läheltä sivistystä. Toiseksi, jätä ikkunat aina auki, mutta sinun kannattaa myös peittää ikkunat peitteillä tai auton sisäänrakennetuilla kaihtimilla yksityisyyden ja turvallisuuden lisäämiseksi.

Kolmanneksi, pidä aina käytössäsi toimiva matkapuhelinyhteys, sillä koskaan ei voi tietää, mitä voi tapahtua. Joissakin maissa autossa nukkuminen ei ole sallittua, joten tarkista, onko autossa nukkuminen laillista. Hanki pari tarpeellista vekotinta, kuten virtapankit ja taskulamput.

  Paras hybridi vetämiseen

Tukehdunko, jos en jätä ikkunoita auki?

Et tukehdu, jos suljet kaikki ikkunat, mutta ikkunoiden jättäminen auki pitää matkustamon kuitenkin raikkaana. Autoja ei ole tehty ilmatiiviiksi, mikä tarkoittaa, että auton tuuletusaukot päästävät edelleen ilmaa sisään, vaikka sammuttaisit ilmastointilaitteen.

Vaikka teknisesti et voi tukehtua, jos olet yksin, on aina parasta avata ikkuna varmuuden vuoksi.

Onko autossa nukkuminen mukavaa?

Joillekin autossa nukkuminen tuntuu painajaiselta, toisille se on seikkailunhaluista ja loistava tapa säästää rahaa. Jos päätät nukkua autossa, se kannattaa tehdä korkeintaan muutamaksi päiväksi, muuten kannattaa valita joko telttailu tai etsiä muita majoitusmuotoja.

Se riippuu siitä, kuinka iso olet ja kuinka suuri autosi on. Auto ei voi olla mukavampi kuin sänky, mutta jos autosi on tarpeeksi suuri patjalle, ei siitä ole paljon apua.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z