Mikä Volvo XC90:ssä menee vikaan?

Volvo on autonvalmistaja, joka tunnetaan turvallisuudestaan ja luotettavuudestaan, mutta kuten useimmilla automerkeillä, myös Volvolla on omat vikansa. Mitkä ovat siis joitakin yleisimpiä ongelmia, joita tilavassa ja mukavassa Volvo XC90:ssä yleensä esiintyy?

Moottori-, polttoaine- ja vaihteisto-ongelmat sekä renkaiden ennenaikainen kuluminen ovat joitakin Volvo XC90:een liittyviä ongelmia. Joissakin malleissa on ollut moottoriongelmia, kun taas toisissa on ollut sähköongelmia ja ylikuumenemisongelmia. Joissakin tapauksissa Volvo on jopa kutsunut tiettyjä malleja takaisin, jotta ne on tuotu jälleenmyyjille ilmaisia tarkastuksia ja korjauksia varten.

Maastoajo jättää naarmuja

Vaikka Volvo XC90 näyttääkin siistiltä maasturilta, se ei oikeastaan ole kovin hyvä maastoajoon, sillä puskurin alakulma ja kynnykset naarmuuntuvat helposti. Tämä pätee erityisesti vuosina 2003-2015 valmistettuihin XC90-malleihin. Jos siis haluat seikkailunhaluisen XC90:n, jolla on paremmat maasto-ominaisuudet, kannattaa valita uudemmat versiot.

Pyöränkaaren tunkeutuminen etumatkustajan istuimelle

Vaikka XC90 lupaa riittävästi tilaa kuljettajalle ja matkustajille, pyöränkaari tunkeutuu matkustamoon ja vie etumatkustajan jaloille tarkoitetun tilan. Tämä matkustajan jalkatilan kapeus voi aiheuttaa epämukavuutta, ja se on yleinen valitus.

Eturenkaat kuluvat nopeasti

XC90:n kovakuntoiset kuljettajat joutuvat vaihtamaan eturenkaat usein. Tämä johtuu siitä, että eturenkaat tekevät kaiken työn, ja takarenkaat tulevat käyttöön vasta, kun eturenkaat alkavat menettää pitoa. Jos kuitenkin ajetaan varovasti, renkaat, myös eturenkaat, voivat kestää tavallista pidempään.

Vanhojen mallien moottori- ja vaihteisto-ongelmat

Volvo XC90:n vuosien 2006 ja 2009 versioissa oli ongelmia moottoreiden kanssa. Monet kuljettajat raportoivat, että D5-dieselmoottorin injektorit pettivät liian nopeasti, ja tämän osan korjaaminen oli melko kallista.
Omistajat raportoivat myös vaihteiston ja sähköjärjestelmän ylikuumenemisongelmista vuoden 2009 mallissa. Vuosien 2002-2008 malleissa raportoitiin myös vakavia vaihteistovikoja, joihin liittyi usein ärsyttäviä ääniä ennen kuin auto lakkasi kokonaan toimimasta.
Jos ostat vanhemman XC90:n, asiantuntijat kehottavat kuljettajia huoltamaan vaihteiston säännöllisesti. Se on melko kallis korjaus, mutta se on ainoa tapa vähentää vaihteistovikoja.

  Pitäisikö minun vuokrata vai ostaa Volvo?

Kattoluukku vuotaa

Yksi yleinen ongelma kaikissa XC90:n versioissa on kattoluukun vuoto, jonka korjaaminen on melko kallista. Jos kuitenkin päätät olla välittämättä siitä, vesi voi löytää tiensä matkustamoon. Tuhoten sekä matkustamon että muut sähkökomponentit.

Vaarallinen turvavyön esikiristimen ongelma vuoden 2017 mallissa.

Vuoden 2017 XC90-mallissa oli myös melko vakava ongelma, joka johti takaisinkutsuun. Siinä oli ongelma oikeanpuoleisen kolmannen rivin istuimen turvavyön esikiristimessä. Tämä vika ei aiheuta ongelmia normaalioloissa, mutta se on erittäin vaarallinen kolaritilanteessa.
Törmäyksen aikana pieni osa esikiristimestä voi irrota ja kimpoilla matkustamon sisällä, osua matkustajiin ja aiheuttaa loukkaantumisen. Tämän vuoksi Volvo Australia kutsui takaisin 58 kappaletta vuoden 2017 7-paikkaista XC90-mallia ilmaisia tarkastuksia ja korjauksia varten.

Mahdollinen palovaara

Volvo huomasi myös mahdollisen tulipalovaaran XC90:n eri versioissa, joka johtui vuotavasta jäähdytysnesteestä, joka saattoi ajan myötä kertyä katalysaattoriin. Kuumentuessaan tämä kertymä voi aiheuttaa räjähdyksen, Volvo sanoi. Noin 571:ssä kesäkuun 2016 ja huhtikuun 2019 välisenä aikana myydyssä XC90:ssä todettiin tämä vika.

Ongelmat vuoden 2021 XC90:ssä

Vuoden 2021 XC90-malli ei myöskään jää pois ihmisten valituslistoilta. Jotkut kuluttajat ovat maininneet ongelmia jarrujärjestelmissä, voimansiirrossa, korin laadussa ja sähköpainikkeissa. Itse asiassa näyttää siltä, että XC90:n toisen sukupolven käyttöönotosta lähtien ongelmat ovat olleet loputtomia. Ja suurin osa XC90:n ongelmista koskee tärkeitä, mutta kalliita auton osia.

  Pitäisikö minun ostaa 10 vuotta vanha Volvo?

FAQ

Mitä XC90:n versiota minun pitäisi välttää?

Consumers Reportsin mukaan vuoden 2016 XC90:ssä on eniten ongelmia. Useat kuljettajat valittavat, että hätäjarrut kytkeytyvät itsestään, erityisesti suurissa nopeuksissa. He totesivat, että tämä tapahtuu yleensä noin 12 000 kilometrin saavuttamisen jälkeen, kun taas harvat huomasivat tämän jo vain 900 kilometrin ajamisen jälkeen.
Huolimatta valituksista hätäjarruongelmista, joita monille kuljettajille tapahtui useita kertoja, onneksi kukaan matkustajista ei saanut vakavia vammoja. Kukaan kuljettajista ei kuitenkaan onnistunut löytämään pysyvää ratkaisua tähän ongelmaan.
Volvo teki myöhemmin takaisinkutsun, joka sisälsi myös XC90:n. Takaisinkutsun mukaan ongelma johtui ohjelmistokoodista, joka oli jätetty pois ja joka voitiin korjata tietokoneen päivityksellä. Volvon omistajat saattoivat viedä autonsa tarkistettavaksi ongelman ratkaisemiseksi ilmaiseksi.

Missä Volvo XC90:ssä on vakavimmat korjausongelmat?

Vuoden 2003 XC90:ssä todettiin olevan eniten korjausongelmia. Monet kuljettajat valittivat, että he kokivat voiman menetyksen ajon aikana. Toiset mainitsivat kovia moottorin ääniä, joita seurasi valojen sammuminen ja ikkunoiden toimimattomuus useiden yritysten jälkeenkään.
Toiset kuljettajat raportoivat, että auton elektroniikka pysähtyi yhtäkkiä kerralla, mutta moottori jatkoi käyntiä. Kuljettajat sanoivat voivansa korjata ongelman sammuttamalla ja käynnistämällä moottorin, mutta se oli hyvin hälyttävää ja pelottavaa. XC90:n ohjelmiston päivittäminen näytti myös auttavan jonkin aikaa.
Toiset kertoivat myös renkaiden kuluvan liian nopeasti. Heikko renkaan kulutuspinta heikentää usein polttoainetaloutta ja voi aiheuttaa renkaan puhkeamisen ajon aikana, mikä johtaa kolariin. Useimmat kuljettajat joutuvat siis hankkimaan uudet renkaat, mikä on melko kallista. Täydellinen rengassarja maksaa noin 1700 dollaria.

  Mikä Volvo on nelivetoinen?

Minkä Volvo XC90:n valitsisin?

Yleensä uudemmat automallit ratkaisevat aiempien mallien puutteet. Uudemmissa malleissa on kehittyneempiä ominaisuuksia, parempia moottoreita, enemmän turvallisuusominaisuuksia, parempaa sisä- ja ulkomuotoilua ja parempaa suorituskykyä.
XC90:n vuoden 2020 ja 2021 versiot ovat hyvä valinta. Tämä ei tarkoita sitä, etteivätkö jotkut vanhemmat mallit voisi antaa sinulle sitä, mitä ehkä haluat XC90:ltä, tai etteikö uudemmissa malleissa olisi vielä joitakin ongelmia. Valmistajilla on kuitenkin tapana oppia aiempien versioiden virheistä ja tuottaa parempia nykyaikaisia versioita.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z