Miksi Teslan renkaat kuluvat niin nopeasti?

Miksi Teslan renkaat kuluvat niin nopeasti?

Tesla on yksi markkinoiden suorituskykyisimmistä luksusajoneuvoista. Kun otetaan huomioon tämän auton tarjoama teho, renkaiden on kuitenkin odotettavissa kuluvan nopeammin.

Teslan renkaat kuluvat nopeammin, koska niiden autot ovat suorituskykyisempiä. Autot tuottavat hämmästyttävää tehoa ja voimakasta vääntöä, joka aiheuttaa painetta renkaisiin ja saa ne kulumaan nopeammin. Teslat ovat myös melko painavia, mikä lisää renkaiden rasitusta.

Teslan renkaiden kulumisnopeus riippuu myös käytetyistä rengastyypeistä ja Teslan mallista. Lisäksi sijainnillasi ja ajotottumuksillasi on myös suuri merkitys renkaidesi nopeaan kulumiseen. Seuraavassa selitetään joitakin syitä, miksi Teslan renkaat kuluvat niin nopeasti:

Raskas auto

Yksi tärkeimmistä syistä, miksi Teslan renkaat kuluvat nopeammin, on se, että ne ovat paljon raskaampia kuin muut autot. Tämä rasittaa renkaita, jotka lopulta kuluvat nopeammin. Siksi Tesla Model X:n ja Model S:n renkaat kuluvat nopeammin kuin muiden Tesla-mallien.

Auton työntäminen kovempaa

Teslat ovat markkinoiden nopeimpia autoja. Kiitos valtavan voiman ja vääntömomentin, jota voimansiirtojärjestelmä tuottaa renkaisiin. Nopean kiihdytyksen ja korkeiden kaarreajonopeuksien ansiosta renkaat ovat kosketuspiste, joka ottaa kaiken ”pahoinpitelyn” vastaan, mikä saa ne kulumaan nopeammin.

RWD-järjestelmä

Koska useimmissa Tesla-malleissa on takavetojärjestelmä, niiden renkaat kuluvat helpommin nopeammin. Kun tähän lisätään nopeampi kiihtyvyys ja regeneratiivinen jarrutus, takarenkaat kuluvat nopeammin kuin etupyörät.

Mitä tehdä Teslan renkaiden kulumisen vähentämiseksi?

Säännöllinen huolto

Autosi renkaat kuluvat ajotavasta riippumatta. Voit kuitenkin vähentää nopeampaa kulumista huoltamalla EV-laitteesi säännöllisesti. Sovella tekniikoita, kuten asianmukaista täyttöä ja säännöllistä linjausta, jotta renkaiden epätasainen kuluminen ei aiheuta tai edesauta nopeampaa kulumista.

  Kestääkö Tesla 10 vuotta?

Harkitse pienten pyörien hankkimista

Pienemmät pyörät ja pienemmät renkaat eivät ehkä näytä yhtä tyylikkäiltä kuin suuret pyörät. Ne ovat kuitenkin halvempia ja kestävät hieman kauemmin kuin suuret pyörät. Pienemmät pyörät kestävät siis pidempään ja säästävät pitkällä aikavälillä joitakin dollareita.

Vähennä nopeutta

Yksi parhaista tunteista sähköautolla ajamisessa on se, miten sulavasti ja vaivattomasti auto kruisailee. Tämän seurauksena monet Teslaa ajavat joutuvat houkutukseen painaa jalka polkimelle ja kiihdyttää nopeammin. Tämä kuitenkin rasittaa renkaita, ja siksi kannattaa ajaa hitaasti.

Mitkä Tesla-mallit kuluttavat renkaita paljon nopeammin?

Tesla Model X

Sen lisäksi, että Tesla Model X on poikkeuksellisen suorituskykyinen ja tarjoaa erinomaista nopeutta muiden Tesla-mallien tapaan, se on myös painavampi. Tämän seurauksena renkailla on paljon tekemistä, mikä aiheuttaa nopeampaa kulumista kuin muissa Tesla-malleissa. Jos siis ajat Model X:llä, varaudu vaihtamaan renkaat hieman nopeammin kuin muissa malleissa.

Tesla Model S

Tesla Model S on myös toinen raskas auto. Vaikka se ei ole raskaampi kuin Tesla Model X, se on kuitenkin raskaampi kuin kaikki muut Tesla-mallit. Sitä vastoin se on markkinoiden nopein Tesla Model. Suuremman vääntömomentin ja regeneratiivisten jarrujen ansiosta Tesla Model S:n renkaiden odotetaan heikkenevän nopeammin.

FAQ

Kuinka kauan Teslan renkaat kestävät?

Tesla suosittelee renkaiden tarkastamista 10 000-12 000 kilometrin välein. Jos ajat usein, ne kannattaa vaihtaa 10 000 mailin jälkeen. Lisäksi renkaita tulisi kierrättää 6 000 mailin välein. Huomaa, että kaikki AWD-järjestelmät kuormittavat renkaita enemmän kuin RWD- tai 4WD-järjestelmät.

  Mercedes EQC VS Tesla

Missä voin vaihtaa Teslan renkaat?

Se on helppoa, voit joko viedä vaurioituneet renkaasi vaihdettavaksi Tesla-huoltokeskukseen tai läheiseen kolmannen osapuolen rengasliikkeeseen. Älä koskaan aja puhjenneella tai vaurioituneella renkaalla, sillä se on erittäin riskialtista. Voit aina napsauttaa tienvarsiapua saadaksesi välitöntä apua.

Mitä Teslan renkaiden vaihtaminen maksaa?

Ensinnäkään mikään ei vedä vertoja Teslan renkaille. Kuten kaikissa autoissa, renkaiden hinnat vaihtelevat eri tekijöiden mukaan. Näitä ovat muun muassa Tesla-malli, ajotapa ja ilmasto. Jotkut rengasliikkeet suosittelevat yleiskäyttöisiä renkaita, talvirenkaita tai kesärenkaita.

On tärkeää ymmärtää, että maksat enemmän all-weather-renkaista tai turvallisemmista, suurnopeusluokitelluista renkaista kuin renkaista, joilla ei ole korkeaa luokitusta. Esimerkiksi Michelin Pilot Sport 4S -renkaat ovat hieman kalliimmat kuin Michelin Primacy MXM4 -renkaat. Molemmat näistä renkaista on tarkoitettu Tesla Model 3:een.

Käyttääkö Tesla erityisiä renkaita?

Ei, se ei käytä. Tesla käyttää Teslan Michelin-renkaita. Teslan renkaat on kuitenkin rakennettu hieman eri tavalla suorituskyvyn, turvallisuuden, kestävyyden ja luotettavuuden optimoimiseksi. Näin ne kestävät äärimmäisiä lämpötiloja, UV-valoa, suuria kuormia ja erilaisia ympäristöolosuhteita.

Jotta Teslan Michelin-renkaat toimisivat optimaalisesti, varmista, että ne kierrätetään suositellun renkaiden kiertoaikataulun mukaisesti. Varmista myös, että vaihdat renkaat valmistajan suositusten mukaisesti.

Onko minun vaihdettava kaikki renkaat, jos yksi rengas hajoaa Teslasta?

Ei, sinun ei tarvitse. Tesla kuitenkin suosittelee, että vaihdat kaikki renkaat, kun yksi pyörä on huono tai vaurioitunut. Tämä on tärkeää, koska useimmat Teslat ovat AWD-järjestelmiä. Kaikkia renkaita ei kuitenkaan tarvitse vaihtaa, mutta yhden akselin molemmat renkaat kannattaa vaihtaa.
Jos kyseessä on siis eturengas, vaihda molemmat etupyörät ja päinvastoin takapyörille. Tämä on ratkaisevan tärkeää, koska niiden välillä on ero, joka rasittuu vielä enemmän, kun renkaat ovat eri halkaisijaltaan. Jos renkaissa on lisäksi erilainen kulutuspinnan syvyys, pyörän ympärysmitta on epätasainen.
Tärkein syy siihen, miksi Tesla suosittelee asiakkailleen kaikkien renkaiden vaihtamista, on nelivetojärjestelmä, ABS ja ajonvakautusjärjestelmät, jotka hyödyntävät pyöräanturien tietoja. Vaihtamalla kaikki renkaat varmistetaan, että saadut pyöräanturitiedot ovat oikeita ja tarkkoja.

  Mitkä ovat Teslan omistamisen negatiiviset puolet?

Pohjaratkaisu

Kaiken kaikkiaan Teslan renkaat kuluvat nopeammin voimakkaan vääntömomentin, korkean suorituskyvyn ja painon vuoksi. Kun yhdistät nämä kolme tekijää, huomaat, että ne rasittavat Teslan renkaita, jotka lopulta kuluvat nopeammin kuin muut renkaat.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z