Missä uusissa maastureissa on tuuletetut istuimet?

Premium-maastureista on tullut viime aikoina erittäin haluttuja, ja se on melko ilmeistä, koska nuorempi sukupolvi yleensä rakastaa maastureita, erityisesti sellaisia, joissa yhdistyvät sekä mukavuus että hyödyllisyys. On olemassa pari suhteellisen edullista katumaasturia, joissa on myös tuuletetut istuimet.

Alkaen melko vaikuttavasta Mazda CX-5:stä voit saada tuuletetut istuimet, jos olet valmis maksamaan enemmän Premium GT -paketin. Sama juttu on Jeep Grand Cherokeen kanssa, joka tarkoittaa, että sinun on päivitettävä Traillhawk tai Overland -varusteluun saadaksesi tuuletetut istuimet.

Myös Hyundai Tucsoniin on saatavana tuuletetut istuimet, mutta sinun on maksettava Ultimate-paketista. Jos haluat premium-luokan katumaasturin, jossa on myös tuuletetut istuimet, kannattaa tutustua Mercedes-Benz GLC -kompaktikatsastajiin, joissa on premium-sisustuspaketti.

Jos olet kiinnostunut lähinnä täysikokoisista katumaastureista, myös Hyundai Palisadeen on saatavana istuinten tuuletus osana Limited-pakettia. Kaiken kaikkiaan monissa uusissa katumaastureissa on tuuletetut istuimet, mutta niiden saamiseksi on maksettava mojova lisämaksu.

Mazda CX-5 – Loistava yleiskatumaasturi.

Mazda CX-5:n lähtöhinta on noin 30 000 dollaria, mutta jos haluat tuuletetut istuimet, sinun on päivitettävä GT Premium -pakettiin, joka maksaa 1600 dollaria lisää. Voit myös siirtyä ylöspäin saadaksesi vieläkin enemmän lisävarusteita, kuten hienot nahkaistuimet, puuverhoilut, ympäristön valaistuksen ja niin edelleen, mutta hinta voi helposti nousta 37 000 dollariin tai yli.

Siitä huolimatta CX-5 on loistava katumaasturi sekä perheille että yksityishenkilöille, koska se tarjoaa ylivoimaista luotettavuutta, käytännöllisyyttä ja tehokkuutta. Mazdan uudemman sukupolven malleista on tullut varsin ylivoimaisia verrattuna moniin muihin kilpaileviin merkkeihin segmentissään, ja CX-5 saattaa hyvinkin olla paras myynnissä oleva Mazda-auto.

  Parhaat viistoperäiset autot pitkille kuljettajille

Jeep Grand Cherokee – ansaittu päivitys.

Uusi Jeep Grand Cherokee on merkittävä parannus vanhaan malliin verrattuna, sillä se näyttää nyt sopusoinnussa kaikkien muiden tällä hetkellä markkinoilla olevien uusien katumaastureiden kanssa. Uusi Cherokee on saatavana peräti 12 eri varustetasossa, joista 8 voidaan varustaa tuuletetuilla istuimilla.
Jos haluat tuuletetut istuimet, sinun on päivitettävä Cherokee Limited -malliin ja maksettava ylimääräisestä Luxury II -paketista, joka sisältää tuuletuksen, peltikaton ja lämmitettävät toisen rivin istuimet. Jos päivität Traillhawk- tai Overland-versioon, saat tuuletetut istuimet vakiona. Tarvitset vähintään 44 000 dollaria, jos haluat tuuletetut istuimet uuteen Grand Cherokeeen.

Hyundai Tucson – CX-5:n kanssa lähellä toisiaan

CX-5:n tavoin myös Hyundai Tucson täyttää monet laatikot, kun on kyse loistavasta kompaktin katumaasturin suorituskyvystä. Jos haluat tuuletetut istuimet, joudut maksamaan 32 000 dollaria Hyundai Tucson Ultimate -mallista, jossa tämä paketti on vakiona.

Sekä CX-5 että Tucson edustavat melkoista vastinetta, kun puhutaan maastureista, joissa on tuuletetut istuimet, koska ne ovat molemmat hinnan suhteen aivan alarajalla. Siitä huolimatta molemmat ovat erittäin hyviä katumaastureita, mutta ne eivät ole mitään luksusta, varsinkaan, jos ne eivät ole huipputason varustetasoillaan.

Mercedes Benz GLC – Todellinen premium-luokan kompakti katumaasturi.

Mercedes Benz GLC tarjoaa myös tuuletetut istuimet osana 1000 dollarin sisätilojen nahkapakettia, ja jos tämän yhdistää 40 000 dollarin lähtöhintaan, GLC:n saa tuuletetuilla istuimilla varsin houkuttelevaan hintaan.

  Missä ajoneuvoissa on punaiset sisätilat?

Tuuletettuja istuimia lukuun ottamatta GLC on tehtaalta lähtien hyvin varusteltu, mutta jos haluat parhaan mahdollisen GLC:n, muista hankkia 3900 dollarin premium-paketti. Jos kuitenkin haluat maksimoida GLC:si, sinun on valittava joko AMG-paketti tai Premium-paketti, mutta nämä maksavat paljon enemmän rahaa.

Hyundai Palisade – Vahvaa vastinetta rahalle

36 000 dollarin lähtöhinnallaan Hyundai Palisadella on paljon tarjottavaa. Matkustamo on melko tilava ja siinä on paljon tasokkaita materiaaleja. Jos haluat tuuletetut istuimet, sinun on päivitettävä Limited- tai Caligraphy-varustetasoon. Palisade Limited maksaa 45 000 dollaria, kun taas Caligraphy-versio maksaa noin 47 000 dollaria.

AWD on myös lisävaruste jokaiseen varustetasoon, ja se maksaa 1700 dollaria, ja se on pakollinen ominaisuus niinkin suuressa katumaasturissa kuin Palisade. Limited on paras vaihtoehto, sillä siinä on kaksoispanssarikatto, tuuletetut istuimet, lämmitetty ohjauspyörä, Premium Nappa -nahkaa, Harman Kardon -kaiuttimet, 10 tuuman näyttö ja 12,3 tuuman virtuaalinen ohjaamo.

UKK-osio

Kannattaako tuuletetut istuimet valita?

Se riippuu siitä, miten ja missä käytät autoasi eniten. Jos sinulla on mahdollisuus, muista koeajaa auto, jossa on tuuletetut istuimet, sillä monet pitävät niitä kikkailuna. Lisäksi jotkut ihmiset eivät edes tunne tuuletusvaikutuksia lainkaan.

Oli miten oli, tuuletetut istuimet ovat kesäaikaan hyvä asia, sillä yhdistettynä ilmastointilaitteeseen ne ovat ihana kumppani, varsinkin jos haluat pysyä raikkaana pitkään.

  Mikä on paras käytetty avoauto?

Miten istuimen tuuletus edes toimii?

Istuimen tuuletusjärjestelmä koostuu istuimissa olevista pienistä tuulettimista, jotka puhaltavat ilmaa selkääsi ja takapuolelle viilentääkseen sinua kesäkuukausina. Nämä järjestelmät kytketään yleensä päälle joko istuimen pohjassa tai ovipaneelissa olevasta painikkeesta.

Joissakin infotainment-järjestelmissä istuinten tuuletuspainike on integroitu valikkoon, mikä voi joskus olla hieman hankalaa niille, jotka eivät ole perehtyneet tiettyjen infotainment-järjestelmien toimintaan. Useimmissa autoissa on kuitenkin ilmastoidut istuimet etumatkustajille, mutta vain muutamissa autoissa on ilmastoidut istuimet myös takamatkustajille.

Ovatko kaikki istuinten tuuletusjärjestelmät samanlaisia?

Nämä järjestelmät toimivat muutamalla eri tavalla, mutta ne eroavat toisistaan pääasiassa sen mukaan, jäähdyttääkö järjestelmä ilmaa vai ei. Yksinkertaisin järjestelmä vain imee matkustamon ilmaa jäähdyttämättä sitä, mikä vaikuttaa vain, jos matkustamon ilma on jo melko kylmää.

Toisaalta kehittyneemmissä järjestelmissä on kehittyneempi rakenne, jossa istuimiin imettyä ilmaa jäähdytetään myös ennen kuin se levitetään takaisin selkään istuimen tuuletusaukkojen kautta.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z