Missä Mercedes-Benzin katumaasturissa on hierontaistuimet?

Viime vuosina hierontaistuimista on tullut melko yleinen ominaisuus useimmissa saksalaisissa premium-autoissa. Vaikka jotkin ”hieronta”-toiminnot ovatkin vain lannerangan säätöä, jotkin niistä todella tarjoavat laillista hierontaa. Älä vain odota, että se on lähellekään aitoa.

Mercedes tarjoaa hierontaa muutamissa autoissaan, lähinnä suuremmissa ja kalliimmissa autoissaan. Maastureista Mercedes tarjoaa hierontatoimintoja GLE:hen ja GLS:ään, ja vielä vähän aikaa sitten myös GLC:hen saattoi valita hierontatoiminnon.

Monikontuurinen istuinpaketti

Nykyaikaisissa Mercedes-autoissa tarjolla olevat hierontatoiminnot some osana Multi-contour seat package -vaihtoehtoa. Nämä etuistuimet koostuvat monikonturisista, ilmalla täytettävistä kammioista alaselkänojan alaosassa ja myös sivupehmusteissa.

Nämä kammiot täyttyvät ja tyhjenevät tiettynä hetkenä ja luovat jonkinlaisen virkistävän kokemuksen, joka voi tehdä sinusta hieman mukavamman pitkällä matkalla. Tämä sykkivä vaikutus auttaa sinua vähentämään selkärankaan kohdistuvaa rasitusta Saksan selkärangan terveysjärjestön mukaan.

Jos valitset tämän paketin, saat myös monisuunnassa säädettävät istuimet sekä lämmitettävät ja tuuletettavat istuimet. Kaikkia näitä toimintoja voi ohjata auton infotainment-järjestelmän kautta, eikä istuinten mukavuuden saaminen ei pitäisi olla suuri haaste.

Hierontavaihtoehdot

Mercedes on tarjonnut istuinten hierontaa jo jonkin aikaa. Alkuaikoina tämä järjestelmä oli melkoinen pettymys, sillä sitä markkinoitiin täysimittaisena hierontatoimintona, mutta sitä ei juuri huomannut.
Ajan myötä Mercedes on kuitenkin jatkuvasti parantanut järjestelmää. Nykyään tämä järjestelmä tarjoaa useita erilaisia hierontatapoja. Nykyaikaiset hierontajärjestelmät tarjoavat jopa 8 erilaista hierontatyyppiä, mukaan lukien selän ja olkapäiden nuorennus, kaksi ”kuumakivihierontatyyppiä” ja aktiivinen harjoitusohjelma, jonka tarkoituksena on vahvistaa selkä- ja jalkalihaksia.
Näiden hierontatoimintojen tarkoituksena on tarjota sinulle ominaisuuksiltaan monipuolinen ajokokemus ja tehdä pitkästä matkasta miellyttävämpi. Näiden toimintojen tarkoituksena on saada sinut pysähtymään vähemmän pitkän matkan aikana, jotta pääset määränpäähäsi aikaisemmin, eikä selkäsi kustannuksella.

  Onko Mercedes parempi kuin Lexus?

Hierovat istuimet GLS:ssä

Tämä järjestelmä on saatavilla lähinnä etuistuimiin, mutta Mercedes on esitellyt hierovat istuimet myös takamatkustajille GLS:ssä, suurimmassa Mercedes SUV:ssä.
GLS on Mercedeksen suurin ja varustelluin katumaasturi. Sellaisena voit valita istuinlämmityksen kaikkiin istuimiin, jopa kolmannen rivin istuimiin. Tuulettuvat istuimet ovat saatavilla vain etu- ja keskimmäisen rivin istuimiin. Sama koskee myös hierontatoimintoja.
Kuten aiemmin mainittiin, hierovien istuinten tarjoaminen eturiviin on melko odotettavissa monissa premium-luokan katumaastureissa, mutta Mercedes on mennyt askeleen pidemmälle ja tarjonnut saman toiminnon toiselle riville, jos valitset Executive Rear Seat Plus -paketin.
Executive Rear Seat Plus -paketti sisältää laajan valikoiman lisäominaisuuksia, jotka varmasti lisäävät takamatkustajien mukavuutta. Tähän pakettiin kuuluu muun muassa kaksi takaviihdenäyttöä kuulokkeilla, monisuuntaisesti säädettävät istuimet ja erillinen 7-tuumainen tabletti, jolla voi hallita lähes kaikkia toimintoja.
Voit myös asettaa takaistuimet taaksepäin ja työntää etuistuimen kokonaan eteenpäin, jotta takamatkustajalle jää runsaasti tilaa kapteenin tuolissa. Tässä paketissa on myös lukuisia lisäominaisuuksia, kuten useita USB-portteja, jääkaappi ja lentokonetyyliset pöydät, jotka taittuvat ulos keskikonsolista.

UKK-osio

Paljonko Mercedeksen hienot istuinpaketit maksavat?

Deluxe-istuinpakettien hinta on melko korkea, mikä on odotettavissa, kun kyse on Mercedeksen eksklusiivisista huippuominaisuuksista. Etuistuinten hierontatoiminto ja monet muut sen mukana tulevat lisävarusteet maksavat noin 1 200 dollaria.
Jos valitset Executive Rear Seat Package -paketin, se maksaa 2 200 dollaria, mutta et silti saa hierovia istuimia toiselle riville. Se on osa edellä mainittua Executive Rear Seat Plus -pakettia, joka lisää hierontatoiminnot ja tuuletustoiminnon 3 750 dollarilla.
Tällä hinnalla saisit oikean tunnin mittaisen ammattimaisen hieronnan joka viikko yli vuoden ajan tai jopa kaksi vuotta.

  Mercedes R350 Luotettavuus - onko se luotettava vanha auto?

Pitäisikö minun valita Executive Rear Seat Package Plus uuteen GLS:ään?

Se riippuu. Etuistuinten hierontatoiminnon valitseminen on jossain määrin järkevää, mutta takapenkkien hierontatoiminnon lisävarustepaketti on järkevä vain, jos kuljetat VIP-henkilöitä pidempiä matkoja kerrallaan.
Totuus on, että vaikka kuljettaisitkin VIP-henkilöitä maasta toiseen, mitä ei todennäköisesti tapahdu, koska kaikki lentävät nykyään mieluummin, useimmat ihmiset eivät edes tiedä, että näitä toimintoja on edes olemassa.
Jos olet tällä alalla, sedan on paljon parempi vaihtoehto pidemmille matkoille kuin maasturi, koska sedan on paljon aerodynaamisempi, mikä vaikuttaa myönteisesti matkan hiljaisuuteen ja polttoainetehokkuuteen.

Miten valita lisävaihtoehtoja uutta autoa ostettaessa?

Kun ostat uuden auton, lisävarusteiden valitseminen on vähän kuin lapsi karkkikaupassa. Ja valmistajat ovat tästä tietoisia, erityisesti saksalaiset. On yleisesti tiedossa, että monet autonvalmistajat veloittavat törkeän paljon rahaa joistakin lisävarusteista.
On tavallista, että jotkut luksusautojen valmistajat veloittavat valtavan summan rahaa ”lisävarusteista”, jotka ovat vakiovarusteena halvemmassa, vähemmän suositun merkin autossa. Kun valitset lisävarusteita, valitse ne, joita todella käytät niin paljon, että se on taloudellisesti järkevää.
Jos matkustat enimmäkseen yksin, et tarvitse takapenkin Executive-pakettia. Et myöskään tarvitse kolmatta riviä, lisävirtapistokkeita tai takaverhoja. Nykyään lisävarusteet ovat saksalaisissa premium-autoissa erittäin kalliita, mutta ne auttavat sinua, kun päätät myydä autosi uudelleen.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z