Missä Mercedes-malleissa on Apple CarPlay?

Apple CarPlay ja Android Auto ovat kaksi ohjelmistotekniikan uutuutta, jotka on hiljattain otettu käyttöön autoteollisuudessa. Näiden järjestelmien tarkoituksena on korvata kömpelöt, ei-intuitiiviset auton sisäiset infotainment-järjestelmät älypuhelinystävällisemmällä kokemuksella.

Näiden tekniikoiden vaikutukset ovat varsin myönteisiä, sillä lähes kaikki nykyajan älypuhelimen omistavat tuntevat älypuhelimen ohjelmistot. Ja nämä järjestelmät periaatteessa peilaavat älypuhelinsovelluksia auton infotainment-päänäytölle.

Melkein kaikki uudemmat Mercedes-mallit tarjoavat CarPlay-ominaisuuden. Useimmat Mercedes-mallit tarjosivat sitä jo vuonna 2016, ja jotkut mallit, kuten C-luokka, alkoivat tarjota sitä vasta mallivuonna 2018.

Apple CarPlay

Puhelimen käyttäminen ajon aikana on erittäin vaarallista, ja Apple Carplayssa on turvallisempi tapa käyttää iPhonea matkan aikana. Voit soittaa puheluita, vastaanottaa kaikenlaisia ilmoituksia ja viestejä tai saada ajo-ohjeita ja nauttia suosikkimusiikistasi ja podcast-sovelluksistasi tien päällä.

Hyvä puoli on se, että sinun ei tarvitse ottaa puhelinta käteen, kun otat tämän ominaisuuden käyttöön, koska kaikki tapahtuu infotainment-päänäytöllä. Koska Mercedes tarjoaa suuria, uskomattoman kehittyneitä ja korkearesoluutioisia infotainment-näyttöjä, jotka ovat yhtä herkkiä kuin iPhonen näyttö, tämän tekniikan hyödyntäminen on helppoa.

Vaikka et valitsisikaan auton sisäistä navigointijärjestelmää, voit silti käyttää Apple Mapsia tai Wazea infotainment-päänäytöllä. Monet pitävätkin nykyajan iPhonesta löytyvistä navigointijärjestelmistä. Voit myös käyttää Siri-ääniavustajaa moniin eri toimintoihin samalla tavalla kuin tavallisesti iPhonessa.

Siri voi käyttää musiikkisovelluksiasi, kuten Apple Musicia, Spotifyta, Deezeriä, Soundcloudia, Tidalia ja monia muita, suoraan näköyhteydessäsi. Apple Car Play on ristikkäiskonfiguroitavissa, joten jos käytät useita eri autoja, käytät aina samaa järjestelmää, mikä tekee kaikesta paljon helpommin hallittavaa ja ymmärrettävää.

  VW vs. Mercedes: Luotettavuus

Erityinen Apple CarPlay -suunnittelu, -liitäntä ja -sovellukset

Apple CarPlayn käyttöliittymä on suunniteltu muistuttamaan älypuhelimesi käyttöliittymää, joten tässä järjestelmässä on melko helppo navigoida. Apple CarPlay pystyy myös hyödyntämään kaikkia Infotainment-järjestelmän nuppeja, lisäksi voit navigoida järjestelmää kosketinsyötöllä tai Sirin avulla.

Vanhemmat Apple CarPlay -järjestelmät kytkeytyvät johdolla auton infotainment-järjestelmään, mutta uusin versio on langaton. Tämä tarkoittaa sitä, että aina kun käynnistät autosi, Apple Car Play -järjestelmä voi muodostaa yhteyden automaattisesti, eikä sinun tarvitse tehdä mitään.

Apple CarPlay tarjoaa monia erilaisia iPhone-sovelluksia infotainment-näyttöön. Sovelluksia, kuten News+, Apple Podcasts, Äänikirjat, WhatsApp, Audible, Amazon, Sirius FM, Google Play Music, Waze ja myös monia muita kolmannen osapuolen sovelluksia.

Järjestelmä on yhtenäinen, intuitiivinen ja helposti ymmärrettävä. Lisäksi tämän järjestelmän avulla voit käyttää älypuhelinta ajon aikana turvallisesti ja älykkäästi.

Android Auto

Jos et käytä iPhonea ja tunnet Android-ekosysteemin, ei hätää, sillä Android Auto on periaatteessa sama handsfree-auton infotainment-järjestelmä, joka on vain tehty Android-ohjelmistoa varten. Melkein kaikissa uudemmissa Mercedes-malleissa on sekä Car Apple että Android Auto.

Android Auto mahdollistaa Google Assistantin käytön, ja sen avulla voit myös hyödyntää monia muita navigointi-, viestintä- ja viihdeominaisuuksia. Tavallaan nämä molemmat järjestelmät ovat samat, mutta joillakin markkinoilla nämä järjestelmät ovat lisäominaisuus, mutta Yhdysvalloissa nämä kaksi kuuluvat yleensä vakiovarusteisiin.

  Volvo vs. Mercedes: Luotettavuus - kumpi on parempi

Molemmat näistä järjestelmistä tekevät auton sisäisestä infotainment-järjestelmästä paljon helpommin ymmärrettävän ja navigoitavan, ja useimmat auton sisäiset infotainment-järjestelmät eivät ole yhtä kehittyneitä. Tästä huolimatta Mercedes MBUX- tai Audi MMI-järjestelmät ovat uskomattoman kehittyneitä, ja jotkut ihmiset pitävät näiden kahden järjestelmän suunnittelua parempana kuin Apple Car Play tai Android Auto.

UKK-osio

Kumpi on parempi, Apple CarPlay vai Android Auto?

Uusimmat Apple Car Play -järjestelmät tarjoavat mukautettavamman ulkoasun, erityiset tummat tai vaaleat tilat tai erityiset taustakuvat. Kaikki nämä ominaisuudet puuttuvat Android Auto -maailmasta. Mutta jos haluat lisätä lisäsovelluksia, sinun on otettava iPhone käteen, kun taas Android Auto mahdollistaa sen suoraan infotainment-näytöllä.

Android Auto tarjoaa myös sääsovelluksen, ja Apple Car Play ei tarjoa Apple-kohtaista sääsovellusta, vaan kolmannen osapuolen sovelluksen. Apple mahdollistaa viestien käytön näytöllä, kun taas Android Auto ei. On melko turvallista sanoa, että nämä järjestelmät eivät juuri eroa toisistaan, ja ainoa ratkaiseva tekijä näiden kahden välillä on käyttöjärjestelmän mieltymyksesi.

Mikä iPhone minun on hankittava, jotta voin käyttää Apple Car Play -ominaisuutta?

Kaikki nykyaikaiset iPhonet tukevat Apple Car Play -ominaisuutta, vain iPhone 5:tä vanhemmat mallit eivät tue Apple Car Play -ominaisuutta, ja on melko turvallista sanoa, että useimmat ihmiset ovat kaukana iPhone 5:stä. Apple tarjoaa Car Play -toiminnon lähes kaikille saatavilla oleville autonvalmistajille, vain muutamat melko tuntemattomat automerkit eivät tue Apple Car Play -toimintoa.

  Mitkä Mersut ovat ahdettuja?

Android Auton osalta tilanne on melko sama. Kaikki Android 9:ää tukevat järjestelmät pystyvät käyttämään Android Autoa, jos lataat sovelluksen Google Play Storesta. Android 10:ssä ja uudemmissa versioissa Android Auto -ominaisuus on sisäänrakennettu.

Vaatiiko Apple Car Play tai Android Auto kuukausittaisia tilausmaksuja?

Kumpikaan Android Auto tai Apple Car Play ei vaadi mitään maksua, jotta voit hyödyntää perusjärjestelmän kaikkia etuja, joita useimmat ihmiset käyttävät. Mutta jos haluat hyödyntää joitakin sovelluksia, jotka vaativat kuukausittaisen tilauksen maksamista joka tapauksessa, kuten Spotify, et voi käyttää tällaisia sovelluksia ilman tilausta.

Näiden järjestelmien aikaisempina aikoina jotkut autonvalmistajat vaativat kuukausimaksun maksamista, mutta yksikään autonvalmistaja ei enää tee niin. On siis turvallista sanoa, että sekä Apple Car Play että Android Auto ovat maksuttomia käyttää ilman lisäkustannuksia.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z