Onko Mercedes parempi kuin Lexus?

Onko Mercedes parempi kuin Lexus?

Valitsitpa sitten Lexuksen tai Mercedeksen, et tule pettymään. Molemmat merkit tarjoavat poikkeuksellisen hyvin valmistettuja autoja, joita pidetään laajalti kärkisijoilla monissa eri segmenteissä. Kun kaivamme kuitenkin hieman syvemmälle yksityiskohtiin, asiat alkavat muuttua, ja selvä voittaja paljastuu.

Tuotemerkin kuva

Sekä Mercedestä että Lexusta pidetään laajalti luksusmerkeinä. On kuitenkin melkoinen ero siinä, miten nämä kaksi merkkiä koetaan tietyillä markkinoilla.

Euroopassa saksalaiset valmistajat, kuten Mercedes, BMW ja Audi, hallitsevat markkinoita. Ei ole merkkejä siitä, että Lexus voisi kilpailla heidän kanssaan lähitulevaisuudessa. Tämä johtuu osittain siitä, että saksalaiset valmistajat eivät koskaan jätä toimittamatta. Ne ovat johdonmukaisesti tarjonneet runsaita luksusajoneuvoja Euroopan markkinoille.

Yhdysvalloissa kotimaiset automerkit eivät sen sijaan ole olleet yhtä johdonmukaisia. Lincolnin ja Cadillacin kaltaiset merkit menettivät merkittävästi arvovaltaansa 70-luvulla, ja vasta nyt ne ovat hitaasti saamassa jalansijaa luksusmerkeinä.

Tämä saattaa olla syy siihen, miksi Lexus syntyi alun perin. Lexus luotiin Toyotan luksusosastoksi ensisijaisesti kilpailemaan Yhdysvaltojen markkinoilla.

Sekä Lexus- että Mercedes-merkit huokuvat hienostuneisuutta ja ylellisyyttä, mutta saksalaisilla on selvä etu. Mercedeksellä on pitkä historia yhtenä maailman hallitsevimmista autonvalmistajista. Vaikka Lexus on ylellinen ja laadultaan Mercedeksen tasolla, se ei yksinkertaisesti pysty vastaamaan Mercedeksen vetovoimaan.

Luotettavuus

Mercedestä ja Lexusta pidetään molemmat yleisesti hyvin rakennettuina autoina, mutta luotettavuusosastolla on huomattavia eroja, joita kannattaa pohtia.

Mercedes perustettiin vuonna 1926, ja siitä lähtien sitä on arvioitu yhdeksi autoteollisuuden suurimmista innovaattoreista. He jopa keksivät itse auton vuonna 1886. Ajan myötä Mercedes jatkoi innovointia, jonka tuloksena nykypäivän Mercedes-autot ovat markkinoiden ominaisuuksiltaan monipuolisimpia autoja.

  Kuka on Mercedeksen tärkein kilpailija?

Mutta useampien osien lisääminen, joista osa on kolmannen osapuolen valmistamia, on johtanut siihen, että Mercedeksen luotettavuus on vain keskinkertainen. Joidenkin mielestä se johtuu Mercedeksen monimutkaisesta arkkitehtuurista, kun taas toiset uskovat sen johtuvan lähinnä laadunvalvontaongelmista.

Lexus perustettiin vuonna 1989, ja se tunnetaan lähinnä Toyotan luksusosastona. Vaikka tämä saattaa vaikuttaa haittapuolelta, luotettavuuspisteet osoittavat yleensä muuta. Lexus-autoja on jatkuvasti pidetty maailman luotettavimpina luksusautoina.
Lexus-autot ovat uskomattoman luotettavia. Toyota, niiden emoyhtiö, on myös hyvin tunnettu pitkäikäisten moottoreiden valmistuksesta, joten tämä pätee myös Lexukseen. Vaikka Mercedes ylpeilee vain keskinkertaisella luotettavuusluokituksella, Lexus osoittaa, että monimutkaiset autot eivät ole luonnostaan epäluotettavampia, ja Lexus vie selvän voiton luotettavuusosastolla.

Teknologia

Teknologia ja turvallisuus ovat molemmat merkittäviä syitä, miksi Mercedekseen tai Lexukseen kannattaa käyttää hieman enemmän rahaa. Näiden kahden välillä on kuitenkin melkoinen ero. Vaikka molemmat merkit ovat huipputekniikan sertifioituja, Mercedeksen uusin tarjonta tekee varmasti vaikutuksen teknologian osalta.

Esimerkiksi Mercedeksen sisäisenä infotainment-järjestelmänä tarjottava MBUX-järjestelmä on mahdollisesti markkinoiden paras infotainment-järjestelmä. Järjestelmää voi ohjata monella eri tavalla, kuten kosketusnäytön syötöllä, ääniohjauksella, valitsimilla ja eleohjauksella.

Lexuksen infotainment-järjestelmä ei ole ajan tasalla, ja sen hallintakeinot ovat melko hankalia tai suorastaan ärsyttäviä. Lexuksen näytöt ovat paljon vähemmän teräviä, kooltaan paljon pienempiä ja tarjoavat paljon vähemmän toimintoja.

Turvallisuus

Turvallisuuden osalta molempien merkkien katsotaan tarjoavan riittävät tai jopa erinomaiset turvallisuusluokitukset. Mercedes on kuitenkin IIHS:n (Insurance Institute for Highway Safety) mukaan neljänneksi turvallisin automerkki vuonna 2020. Lexus ei päässyt 15 parhaan joukkoon vuonna 2020, mutta sitäkin pidetään yleisesti turvallisena merkkinä.

  Missä Mercedeksessä on Sport-tila

Suorituskyky

Suorituskyvyn osalta Mercedes tarjoaa myös suuremman valikoiman AMG-alimerkiltään. Silti Lexus tunnetaan myös loistavista suorituskykyisistä ajoneuvoistaan, erityisesti Lexus LFA:sta, jota pidetään laajalti yhtenä nykyajan riemukkaimmista autoista.
Mercedes tarjoaa tällä hetkellä yli 20 suorituskykyistä AMG-mallia pienestä hatchbackista aina eksoottisiin AMG GT -malleihin asti. Toisaalta Lexus tarjoaa vain kolme erillistä suorituskykyistä autoa.

Vaikka pelkkä suorituskykyisten autojen määrä tekee Mercedeksestä kaiken kaikkiaan paremman suorituskykyisen merkin, näiden kahden merkin markkinaosuudessa on melkoinen ero suorituskykyisten autojen osalta. Saatavilla olevien suorituskykyisten autojen määrä vain vahvistaa tätä tosiasiaa entisestään.

UKK: Lexus vs. Mercedes

Onko Lexus kalliimpi kuin Mercedes?

Lexuksen keskimääräinen markkinahinta on noin 35 500 dollaria, mutta Mercedeksen keskimääräinen markkinahinta on hieman alhaisempi, 33 700 dollaria. Tämä johtuu pääasiassa siitä, että Mercedes tarjoaa suuremman valikoiman pienempiä ja edullisempia autoja.

Kun otetaan huomioon omistuskustannukset viiden vuoden aikana, Lexus vaikuttaa edullisemmalta.
Vakuutuskustannusten osalta Lexus maksaa noin 1 300 dollaria vuodessa, mikä ei ole halpaa. Mercedeksen vuotuiset vakuutuskustannukset ovat kuitenkin lähempänä 2 000 dollaria. Tämä saattaa johtua siitä, että Mercedes on yleisesti ottaen vähemmän luotettava merkki.

Nämä luvut kertovat kuitenkin vain puolet tarinasta. Vakuutuskustannukset määräytyvät monien eri tekijöiden perusteella, ja ne liittyvät useimmiten nimenomaan omistajaan tai kyseiseen malliin liittyviin syihin.

Onko Lexus mukavampi auto kuin Mercedes?

Sekä Mercedes että Lexus ovat erittäin mukavia. Et tee virhettä valitsemalla kumpaakaan näistä kahdesta. Mercedeksellä on kuitenkin tässäkin hieman etulyöntiasema.
Tämä saattaa johtua siitä, että Mercedes innovoi jatkuvasti enemmän kuin monet muut merkit tällä planeetalla. Jotkin mallit, kuten S-luokka, tunnetaan vertailukohtana, kun on kyse luksussedanista. Mercedeksen autot on rakennettu ensisijaisesti Saksan markkinoille autobahn-kruisereiksi, ja siinä ne ovatkin erinomaisia.

  Mikä Mercedes on paras ostettava?

Lexus-autoissa on ylelliset sisätilat ja todella mukavat istuimet, mutta ne eivät tarjoa samaa mukavuustasoa kuin Mercedes. Lexus jakaa joitakin osia emoyhtiönsä Toyotan kanssa. Vaikka se saattaa toimia hyvin luotettavuuden kannalta, mukavuuden osalta se ei yllä Mercedeksen tasolle.

Tarjoaako Mercedes laajemman valikoiman autoja kuin Lexus?

Mercedes tarjoaa tällä hetkellä kymmeniä eri malleja kaikkiin kuviteltavissa oleviin käyttötarkoituksiin. Valikoima alkaa pienellä A-luokan viistoperällä, jota seuraa pienempi sedan, kuten C-luokka, keskikokoinen sedan, kuten E-luokka, tai täysimittainen sedan, S-luokka. Mercedes tarjoaa tällä hetkellä 9 erilaista katumaasturia, vaatimattoman hybridimalliston ja yhden täyssähköauton, EQC:n.

Lexus puolestaan tarjoaa noin 10-15 erilaista mallia, enimmäkseen sedaneja ja crossover-maastureita.

Vaikka Mercedeksen hybridivalikoima on ihailtava, Lexuksen hybridiautot ovat maailman tehokkaimpia hybridiautoja, sillä Lexus on täydellistänyt hybridisegmentin. Mitä tulee sähköautoihin, Lexus tarjoaa UX300e:tä.

Vuonna 2019 Mercedes myi 2,34 miljoonaa autoa ja Lexus alle 750 000 autoa. Vaikka ero vuonna 2019 myytyjen autojen määrässä näyttäisi viittaavan siihen, että Mercedes päihittää Lexuksen kaikin kuviteltavissa olevin tavoin, näin ei kuitenkaan ole. Lexus on vaatimattomampi autofirma, mutta tarjoaa silti hienoja autoja, jotka ovat saksalaisen jättiläisen tasolla lähes kaikilta osin.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z