Mitä käytettyjä autoja EI kannata ostaa?

Käytetyn auton ostaminen voi säästää paljon rahaa. Mutta jos valitset väärän käytetyn auton, saatat lopulta katua sitä, koska vietät enemmän aikaa autotallissa kuin tien päällä. Ennen kuin käytät vaivalla ansaitsemasi rahat johonkin autoon, on siis hyvä tietää, mitä käytettyjä autoja kannattaa välttää.

Huonoimmat käytetyt autot ovat Fiat 500, Mini Cooper, Jeep Wrangler, Dodge Journey ja Ford Focus. Nämä autot eivät ole luotettavia, ja monet luotettavuusluokituslaitokset ovat luokitelleet ne yhdeksi huonoimmista omistettavista autoista. Siksi ennen kuin ostat jonkin näistä autoista, mieti kahdesti!

Useimmat ihmiset ostavat käytettyjä autoja, koska heillä ei ole varaa uusiin autoihin. Toiset taas ostavat käytettyjä autoja teini-ikäisille tai ensikertalaisille. Mutta jos käytetty auto ei ole luotettava, tämä on ajanhukkaa, sillä säästyneet rahat tuhlataan korjaamossa korjauksiin ja huoltoon.
Tässä ovat käytetyt autot, joita kannattaa välttää:

Fiat 500

Ajoneuvo, joka on listamme kärjessä käytetyistä autoista, joita kannattaa välttää, on Fiat 500. Fiat-Chryslerillä on ainakin 19 mallia, mutta ne kaikki menestyvät huonosti luotettavuusluokituksissa. Vuoden 2012 Fiat 500 on niistä kaikista huonoin, sillä käyttäjät raportoivat ongelmista jarruissa, jousituksessa ja sähkölaitteissa.

Dodge Journey

Toinen merkki, joka on suosittu epäluotettavien autojen toimittajana, on Dodge. Tällä merkillä on ainakin 7 mallia, joiden luotettavuus on keskimääräistä huonompi. Jos aiot ostaa Dodgen mallin, pysy kaukana Dodge Journeysta ja Dodge Challengerista. Dodge Journeyn ongelmiin kuuluvat moottorin ja jousituksen ongelmat.

Ford Focus

Fordilla on myös useita malleja, joiden luotettavuus on keskimääräistä huonompi. Ford Focus on kuitenkin vähiten luotettava Ford-malli. Yllättäen se oli vuonna 2013 myydyin auto, mutta vaihteistoon liittyvät ongelmat saivat myynnin lyömään seinään ja ihmiset menettivät luottamuksensa tähän malliin.

  Paras auto metsästykseen

Mini Cooper

Mini Cooper on yksi markkinoiden ihanimmista pikkuautoista. Vaikka sen ulkonäkö houkuttelee, älä suostu käyttämään kovalla työllä ansaitsemaasi rahaa käytettyyn Mini Cooperiin. Vuosina 2007-2011 valmistetuissa malleissa on eniten ongelmia.

Jeep wrangler

Jeep Wrangler on yksi tunnetuimmista 4X4-ajoneuvoista, joilla on uskollinen fanikunta. Siitä huolimatta tämä auto on hyvin epäluotettava, ja sillä on ollut jopa joitakin takaisinkutsuja. Esimerkiksi vuoden 2020 Jeep Wranglerilla oli kaksi takaisinkutsua. Epäluotettavaksi sen tekee sen tekniikka ja huono korin eheys.

Cadillac Escalade

Cadillac Escalade on yksi markkinoiden epäluotettavimmista katumaastureista. Sen vuosien 2015 ja 2016 mallit sijoittuvat viimeiselle sijalle useimmissa luotettavuusluokituslaitoksissa. Omistajien valittamia ongelmia ovat muun muassa voimansiirto-ongelmat, voimansiirto ja korin osat.

BMW X5

BMW X5 kuuluu markkinoiden vähiten ylellisiin autoihin. Sen vuoden 2011 malli vuoteen 2014 on markkinoiden huonoimpia luotettavuusluokituksia. Yleisiä ongelmia, joita käytetyt BMW X5 -autot kohtaavat, ovat muun muassa moottoriongelmat, huono ilmastointi ja viallinen polttoainejärjestelmä.

GMC Yukon

Huonolla luotettavuusluokituksella, joka on noin 2,5 viidestä, käytetty GMC Yukon on yksi niistä autoista, joita ei kannata ostaa. Varhaisimmissa malleissa on ongelmia ilmastoinnin ja takavalojen kanssa. Uusin malli sen sijaan vedettiin takaisin, koska siitä puuttui liima polttoainesäiliön kuoren kahden kerroksen välistä.

Audi A4

Vaikka Audi on parantanut paljon luotettavampien autojen valmistusta, Audi A4:ää ovat rampauttaneet ongelmat useimmissa sen malleissa. Vuoden 2014 Audi A4 -malli on kaikkein epäluotettavin. Sitä seuraavat tiiviisti vuosien 2007-2011 mallit.

  Mikä on paras auto kajakkien kuljettamiseen?

Nissan Pathfinder

Nissan Pathfinder on poikkeuksellinen katumaasturi pitkille matkoille. Sen mukavien istuinten ansiosta. Tähän katumaasturiin ei kuitenkaan voi luottaa. Tämän auton omistajat ovat joutuneet kamppailemaan turvatyynyjen pettämisen ja jarruongelmien kanssa. Jos siis etsit käytettyä autoa, sinun kannattaa välttää tätä katumaasturia.

FAQ

Mitkä ovat parhaita käytettyjä autoja ostaa?

Kun olet tarkastellut huonoimpia ostettavia käytettyjä autoja, on myös tärkeää tietää, mitkä ovat parhaita ostettavia käytettyjä autoja. Jos haluat luotettavan ja luotettavan käytetyn auton, näiden autojen ostamista kannattaa harkita:

  • Honda Fit
  • Mazda MX-5 Miata
  • Honda Civic
  • Toyota Camry
  • Toyota Corolla
  • Volvo XC90

Milloin on paras aika ostaa käytetty auto?

Käytetyn auton ostaminen auttaa sinua säästämään rahaa. Mutta ostamalla käytetyn auton oikeaan aikaan säästät vielä enemmän rahaa. Jos haluat säästää paljon rahaa käytetyissä autoissa, kannattaa harkita ostamista tiettyjen juhlapyhien, kuten mustan perjantain ja veteraanipäivän, aikana.
Lisäksi auton ostaminen ennen vuodenvaihdetta tai jouluaattona voi auttaa sinua säästämään paljon. Voit myös harkita käytetyn auton ostamista kuukauden lopussa sekä tammi-, helmi-, maalis-, marras- ja joulukuussa. Lopuksi voit saada hyviä tarjouksia myös silloin, kun uusia malleja julkaistaan.

Mitä kannattaa huomioida käytettyä autoa ostaessa?

Ennen kuin hyppäät hyvään kauppaan ja maksat myyjälle, on tärkeää ottaa huomioon nämä tekijät käytettyä autoa ostaessasi. Tarkista ensinnäkin luotettavuus. Toiseksi selvitä, onko autolla takuu. Muita huomioon otettavia asioita ovat auton koeajo, käynti mekaanikolla tarkastuksessa ja auton historiaan tutustuminen.

  Mitkä autot sopivat lihaville kuljettajille?

Mikä ajokilometrimäärä on huono käytetylle autolle?

Vaikka ajokilometrit voivat olla harhaanjohtavia, joskus ne ovat erittäin tärkeitä, sillä niiden perusteella voit tietää, kuinka kauan auto kestää. Huomaa, että useimpien autojen käyttöikä on noin 200 000 kilometriä. Jos siis aiot ostaa auton, jolla on yli 15 000 ajokilometriä vuodessa, tämä ajokilometrimäärä on huono.
Hyvällä käytetyllä autolla pitäisi olla vähintään 10 000-15 000 kilometriä. Jos ajokilometrimäärä on yli 15 000, sitä voidaan pitää suurena ajokilometrimääränä, mikä ei ole hyvä asia. Sitä paitsi tämä tarkoittaa, että auto ei kestä pitkään ja että siihen voi tulla vakavia ongelmia odotettua nopeammin.

Johtopäätös

Jos olet ostamassa käytettyä autoa, on tärkeää erottaa parhaat käytetyt autot niistä, joita kannattaa välttää. Jos et tee niin, se tulee sinulle kalliiksi pitkällä aikavälillä. Käytettyjä automalleja, kuten Fiat 500, Ford Focus, Jeep Wrangler, Audi A4, Dodge Journey ja Mini Cooper, tulisi välttää mahdollisimman paljon.
Kun valitset käytettyä autoa, harkitse sellaista, jolla on hyvä luotettavuusluokitus. Monet markkinoilla olevat kohtuuhintaiset ja luotettavat käytetyt autot eivät maksa sinulle paljon huollossa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z