Mitkä Mercedekset ovat nelivetoisia?

Mercedes-Benz tarjoaa autoja erilaisilla voimansiirtojärjestelmillä. Joissakin on RWD-, FWD-, AWD- ja 4WD-järjestelmät. Missä Mercedes-malleissa on kuitenkin nelivetojärjestelmä?

Mercedes-Benz-mallit, joissa on nelivetojärjestelmä, ovat CLA-luokka, C-luokka, E-luokka, S-luokka, CLS-luokka, GLA-luokka, GLC-luokka, GLE-luokka ja GLS-luokka. Kaikki nämä autot toimivat poikkeuksellisen hyvin kaikissa maastoissa. On kuitenkin tärkeää huomata, että nelivetojärjestelmillä varustetut Mercedes-mallit maksavat hieman enemmän kuin AWD-, RWD- tai FWD-järjestelmillä varustetut mallit.

Miten Mercedes 4Matic-nelivetojärjestelmä toimii?

4Matic-nelivetojärjestelmä toimii yksinkertaisella tavalla. Ennen kuin menemme siihen, miten nelivetojärjestelmä toimii, on tärkeää nimetä joitakin järjestelmän osia: 4-Wheel Electronic -vetojärjestelmä, 7-vaihteinen automaattivaihteisto ja painonsiirrot. Näin 4WD-järjestelmä toimii:

  • 4-Wheel Electronic Traction System – Se lähettää voimaa pyörille. Tämän lisäksi luistoa voidaan välttää, koska jokainen pyörä pitää omansa. Yhdessä lukkiutumattoman jarrujärjestelmän kanssa 4-ETS voi välttää liukastumisen huonolla säällä ja auttaa kytkemään jarrut liukastuvaan pyörään.
  • 7-vaihteinen automaattivaihteisto – se lähettää voiman etu- ja taka-akselille, ja yhdessä 4-Wheel Electronic Braking System -järjestelmän kanssa se auttaa hallitsemaan jokaisen pyörän vääntömomenttia.
  • Painonsiirrot – kun jarrutetaan, paino siirtyy etupyörille, jolloin auto pysähtyy erittäin helposti.

Onko Mercedes-Benz G-luokka 4- vai AWD-auto?

Sotilaskäyttöön rakennettu Mercedes-Benz G-Wagon on yksi markkinoiden tehokkaimmista maastoautoista. Odotetusti G-Wagonissa on nelivetojärjestelmä. Tämä tarkoittaa, että siinä on nelipyöräinen elektroninen luistonesto ja tasauspyörästön lukot.

Toisin kuin muissa nelivetoautoissa, G-Wagonin järjestelmä antaa kuljettajalle mahdollisuuden kytkeä eri pyörät päälle painamalla yhtä kolmesta lukosta. Lukot voidaan ottaa käyttöön sähköisesti kojelaudan keinukytkimillä, jotka ohjaavat mekaanisesti toimivia hihoja jokaisessa tasauspyörästössä.

  Tekeekö Mercedes sähköautoja?

Yhteenvetona voidaan todeta, että jokainen tasauspyörästön lukko tarjoaa ylimääräisen maastopidon. Monet kuljettajat käyttävät mielellään keskimmäistä tasauspyörästön lukitusta. Mutta jos pito heikkenee, he yrittävät käyttää takatasauspyörästön lukitusta. Kun tilanne riistäytyy käsistä, käytetään etummaista tasauspyörästön lukitusta.

Onko 4WD sama kuin AWD?

Vaikka nämä kaksi voimansiirtojärjestelmää ovat samankaltaisia, ne eivät ole sama asia. Molemmat voimansiirtojärjestelmät välittävät voimaa kaikille neljälle pyörälle. Useimmat nelivetojärjestelmät rajoittavat kuitenkin voimansiirron vain yhteen pyöräsarjaan ja kytkevät muut pyörät päälle vain, jos se havaitsee pidon tai luiston puutteen, tai tehokkuus- tai suorituskykysyistä.

Nelivetoa käytetään sitä vastoin kuvaamaan autoja, jotka soveltuvat paremmin maastokäyttöön. Tämä tarkoittaa, että 4WD on tehokkaampi kuin AWD. Sitä ei kuitenkaan voi käyttää päällystetyillä teillä kuten AWD-järjestelmää, koska se voi vaikuttaa siihen. Siitä huolimatta tämä järjestelmä on paras erittäin mutaisilla tai liukkailla pinnoilla.

Jos etsit parasta voimansiirtoa maantieajoneuvoon, AWD-järjestelmä on paras. Mutta jos haluat parhaan voimansiirtojärjestelmän maastoajoon, 4WD-järjestelmä on paras. Ja jos pinta on erittäin liukas, tulet rakastamaan 4WD-järjestelmää.

Mitkä ovat nelivetojärjestelmän edut?

Nelivetojärjestelmän suurin etu on se, että se tarjoaa parhaan pidon maastoajoon. Sen lisäksi se tarjoaa erinomaisen käsiteltävyyden karuissa tilanteissa, mutta ei päällystetyillä teillä. Toisin kuin AWD-järjestelmä, nelivetojärjestelmä voidaan kytkeä pois päältä polttoainetalouden säästämiseksi.

  Mikä on paras Mercedes ensimmäiseksi autoksi?

FAQ

Mikä on Mercedeksen 4X4-järjestelmän nimi?

Mercedeksen 4X4-mallistoa kutsutaan nimellä 4Matic. Jos siis näet minkä tahansa Mercedes-Benzin perässä nimen 4Matic, se on merkki siitä, että siinä on nelivetojärjestelmä. Lisäksi tämä tarkoittaa myös sitä, että sen sijaan, että moottori lähettäisi voimaa joko etu- tai takapyörille, se lähettää voimaa kaikille neljälle pyörälle.

Mistä tiedän, onko Mercedeksessäni 4Matic?

4Matic on ennen kaikkea nimi, jonka Mercedes antaa autoilleen, joissa on nelivetojärjestelmä. Tieto siitä, millä järjestelmällä Mersusi on varustettu, on elintärkeää, sillä se auttaa sinua hankkimaan autoosi oikeat osat. Et voi vaihtaa auton osaa, joka on tarkoitettu RWD- tai AWD-järjestelmään.

Sen selvittäminen, onko autossasi nelivetojärjestelmä, on yksinkertaista. Sinun tarvitsee vain etsiä auton takaosasta tarra, jossa lukee ”4Matic”. Jos et siis näe 4Matic-merkintää, se on merkki siitä, että autossasi ei ole 4Matic-järjestelmää.

Onko 4Matic hyvä lumessa?

Kyllä, Mercedeksen 4Matic-nelivetojärjestelmä on hyvä lumessa ja muilla hankalilla pinnoilla. Kiitos 4Matic 4WD -järjestelmän, joka maksimoi pidon käyttämällä kaikkia neljää pyörää. Kaiken lisäksi tämä ajojärjestelmä reagoi nopeasti ja säätää auton mukautumaan mihin tahansa pintaan.

Jos siis asut lumisilla tai jäisillä alueilla, 4WD-järjestelmällä varustettu Mercedes-Benz on etu. Tämä järjestelmä parantaa pitoa ja käsiteltävyyttä lumisilla alueilla, mikä on erittäin tärkeää, koska tiet ovat tällaisissa paikoissa hyvin liukkaita. AWD-järjestelmät ovat hyviä myös lumessa, mutta kun pinta on erittäin liukas, 4WD-järjestelmä on vielä parempi.

  Missä Mercedeksessä on twin-turbo

Mitä etuja AWD-järjestelmällä on?

Nelivetojärjestelmän suurin etu on sen poikkeuksellinen vetovoima. Tämä johtuu siitä, että voima kohdistuu jokaiseen pyörään itsenäisesti; näin ollen autosi jatkaa liikkumista, vaikka yksi tai kaksi pyörää menettäisi pidon liukkaan pinnan vuoksi.

Toinen AWD-järjestelmän etu on parempi suorituskyky ja käsiteltävyys. Toisin kuin RWD- tai FWD-järjestelmällä varustetut autot, AWD-järjestelmällä varustetut autot tarjoavat paremman pidon, joka auttaa autoja kiihtymään nopeammin kuivalla pinnalla.

Lisäksi AWD-järjestelmä tarjoaa paremman painon jakautumisen. Tämän ansiosta auton käsittely on helpompaa ja turvallisempaa kuin muilla voimansiirtojärjestelmillä. Lisäksi tämän järjestelmän ansiosta kuljettajat voivat ajaa missä tahansa maastossa, myös jäällä, lumella ja mutaisella pinnalla, ilman suurempia ongelmia.

Yhteenveto

Useimmissa uusimmissa Mercedes-malleissa on AWD-järjestelmä. On kuitenkin useita malleja, jotka on varustettu nelivetojärjestelmällä, ja niihin kuuluvat CLA-luokka, C-luokka, E-luokka, S-luokka, CLS-luokka, GLA-luokka, GLA-luokka, GLC-luokka, GLE-luokka ja GLS-luokka. Jos aiot lähteä maastoon, yksi näistä autoista takaa tasaisen ja mukavan ajon.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z