Tekeekö Mercedes sähköautoja?

Mercedes on tunnettu siitä, että se on useimpien autoteknologioiden edelläkävijä. Sähköautojen kilpajuoksun kiihtyessä myös Mercedeksellä on useita autoja suunnitteilla. Mutta tekeekö Mercedes sähköautoja?

Kyllä, Mercedes valmistaa täyssähköautoja ja pistokehybridejä. Mercedes-EQ on kuitenkin Mercedes-Benzin yksinomainen sähköautomerkki. Ensimmäinen täyssähköinen Mercedes-malli on Mercedes EQC. Sitä paitsi Mercedeksellä on jo useita sähkömalleja, joita se aikoo pian valmistaa.

Mikä on Mercedes-EQ?

Mercedes-EQ on Mercedes-Benz-merkin sähköbrändi. Siihen kuuluu erilaisia Mercedesin täyssähköautoja. Lisäksi EQ-brändi ei tarkoita pelkästään ylellisiä ajoneuvoja, vaan myös innovatiivisia ja käteviä palveluita, jotka parantavat yleistä sähköautokokemusta.

Miten sähköautot toimivat?

Ennen kuin siirrymme siihen, miten sähköauto toimii, on tärkeää ymmärtää, mikä sähköauto on. Sähköauto on ajoneuvo, joka käyttää polttomoottorin sijasta sähkömoottoria. Sähköautoista käytetään myös nimityksiä sähköautot (EV) tai akkusähköautot (BEV).

Toisin kuin polttomoottorit (ICE), sähköautot on kytkettävä virtalähteeseen toimiakseen. Mercedes-EQ:n lataaminen on kuitenkin erittäin helppoa, sillä se voidaan tehdä kotona, työpaikalla tai julkisella latausasemalla. Sinun ei siis tarvitse jonottaa huoltoasemalla tankataksesi bensiiniä tai dieseliä autoosi.

Toinen asia, joka tekee Mercedeksen sähköautoista poikkeuksellisia, on se, että ne eivät tuota käytännössä lainkaan ääntä, mikä luo rauhallisen ympäristön auton sisälle, kun ajelet haluamaasi määränpäähän. Huolimatta siitä, että ne eivät ole äänekkäitä, Mercedes Ev:n suorituskyky on erinomainen ja ne tuottavat maksimaalisen vääntömomentin.

Miksi minun pitäisi hankkia Mercedes EQ ICE:n sijaan?

Mercedes-sähköauton hankkimisella on useita etuja polttomoottoriautoon verrattuna. Ensinnäkin auton lataaminen on halvempaa kuin vastaavan polttomoottoriauton tankkaaminen. Toiseksi, jos ajat sähköautolla, säästät otsonikerrosta. Tämä johtuu siitä, että niiden päästöt ovat nollapäästöt, mikä tarkoittaa, että hiilidioksidituotanto vähenee ja ilmanlaatu puhdistuu.

  Missä Mercedeksessä on seitsemän istuinta?

Tämän lisäksi Mercedes EQ -ajoneuvoissa hyödynnetään regeneratiivista jarrutusta ja ennakoivaa ilmastointia energian säästämiseksi sekä ajomatkan lyhentämiseksi. Toinen etu on se, että sähköautot ovat erittäin käteviä, sillä voit ladata autosi nukkuessasi eikä sinun tarvitse jonottaa huoltoasemalle.

Vaikka BEV-autot eivät käytä bensiiniä tai dieseliä, ne toimivat silti poikkeuksellisen hyvin ja niiden moottorit ovat hiljaisia. Lisäksi autot ovat edelleen tyylikkäitä, ja niissä on kaikki ylelliset ominaisuudet, joita Benziltä voi toivoa. Voit siis edelleen nauttia Mercedes-Benzin tarjoamista huipputekniikasta ja edistyksellisistä ominaisuuksista.

Mikä on suosituin Mercedes-sähköauto?

Suosituin Mercedes-sähköauto on Mercedes EQC SUV. Se on myös urheiluauto, ja siinä on joitain edistyksellisiä ominaisuuksia, kuten ääniohjaus, älykäs navigointi, maksimietäisyystila, eco assist, suora lataus ja korkeajänniteturvallisuus. Näiden ja monien muiden huippuominaisuuksien ansiosta Mercedes EQC kuuluu markkinoiden parhaiden sähköisten katumaastureiden joukkoon.

Lisäksi Mercedes EQC:ssä on 10-tuumainen kosketusnäyttö helppokäyttöisyyttä varten ja 64-värinen ympäristön valaistus, joka tekee sisätiloista eloisat. Se on myös turvallinen, sillä siinä on muun muassa aktiivinen pysäköinti- ja kuolleen kulman avustin sekä muita tärkeitä turvallisuusominaisuuksia.

Noin 68 800 dollarin lähtöhinnallaan Mercedes-Benz EQC SUV on yksi markkinoiden nopeimmista sähköautoista. Kaiken lisäksi se on erittäin ylellinen ja tarjoaa erinomaisen mukavuuden. Sitä paitsi sitä on helppo käsitellä, ja sen toimintasäde on erinomainen, noin 279 kilometriä täydellä latauksella.

  Mikä on paras Mersu koiranomistajille?

Mikä määrittää sähköauton toimintasäteen?

EV:n toimintasäde vaihtelee eri syistä. Ensinnäkin kuljettajien tottumukset vaihtelevat, minkä vuoksi jotkin sähköautot kestävät pidempään kuin toiset. Myös ympäristö, jossa olet, on ratkaisevan tärkeä. Kylmemmässä ympäristössä olevat EV:t kuluttavat enemmän sähköä kuin lämpimässä ilmastossa olevat. Myös tavallisesti käyttämäsi reitti vaikuttaa asiaan.

FAQ

Tekeekö Mercedes-Benz täyssähköautoa?

Kyllä, Mercedes valmistaa täyssähköautoja EQ-mallistossaan. Heillä on kuitenkin vain yksi täyssähköauto EQ-mallistossaan, joka on Mercedes EQC. Sen lisäksi Mercedes aikoo esitellä myös Mercedes EQA, EQB, EQE, EQS ja EQV.

Suurin osa Mercedes-Benzin ensimmäisistä EQ-malleista on katumaastureita. Näiden katumaastureiden lisäksi Mercedes suunnittelee myös EQS-limusiinia, QV-minibussia ja EQE-tason sedaania. Kaikki nämä sähkömallit julkaistaan lähiaikoina.

Onko Mercedes-Benzillä hybridiautoja?

Kyllä, Mercedes-Benzillä on plug-in-hybridiautoja ja mietoja hybridiautoja. Plug-in-hybridi voi toimia sähköllä tai polttoaineella, kun taas miedon hybridin Benz ei vaadi pistoketta, sillä polttomoottori ja sähkömoottori toimivat samanaikaisesti antaen autollesi tehoa ja tehokkuutta.

Milloin voin ostaa Mercedes EQC:n?

Mercedes EQC debytoi virallisesti vuoden 2021 lopulla. Tämä koskee myös Eurooppaa ja Yhdysvaltoja. Ihmiset tekevät kuitenkin jo nyt tilauksiaan. Mercedes EQC:n ensimmäinen erä on siis saatavilla vuoden 2021 lopulla. Sen sijaan muut Mercedes EQ -mallit debytoivat myöhemmin tulevaisuudessa ilman tarkkaa päivämäärää.

Onko Mercedes EQC parempi kuin Tesla Model X?

Molemmat näistä sähköisistä katumaastureista ovat hyvin rakennettuja ja ylpeilevät markkinoiden parhailla ominaisuuksilla. EQC:llä on kuitenkin tyylikkäämpi ja lumoavampi ulkomuoto kuin Model X:llä. Sisätilojen osalta molemmat autot huokuvat ylellisyyttä, mutta Tesla on tilavampi. Mukavuuden osalta EQC vie kuitenkin voiton.

  Pitäisikö minun ostaa 10 vuotta vanha Mercedes?

Lisäksi EQC on seitsenpaikkainen, joten se sopii erinomaisesti suurelle perheelle. Suorituskyvyn osalta Tesla Model X on tehokkaampi, sillä siinä on kaksi eri versiota valittavana. Pitkän matkan trimmaus ei ehkä ole EQC:tä tehokkaampi, mutta ruudullinen trimmaus on tehokkaampi.

Missä voin ladata Mercedes EQC:n?

Mercedes EQC:n lataaminen on hyvin suoraviivaista. Voit ladata sen joko julkisella latausasemalla tai kotona. Jos haluat nopeamman latauksen, sinun on ehkä ladattava sähkömaasturisi latausasemalla, sillä niissä on yleensä 240 tai 220 voltin pistorasiat. Kotilatausasemilla on yleensä 120 voltin pistorasiat.

Et kuitenkaan ole rajoitettu, sillä voit silti päivittää kotipistorasian 240 V:n pistorasiaan nopeampaa latausta varten. Sitä paitsi kotilataus on kätevintä, sillä julkiset latausasemat voivat olla ajoittain ruuhkaisia. Ja kun monet ihmiset siirtyvät sähköautoihin, tästä tulee entistä haastavampaa.

Johtopäätös

Jos olet miettinyt, tekeekö Mercedes sähköautoja, sinun ei enää tarvitse. Kyllä, Mercedes valmistaa täyssähköautoja, mutta se tarjoaa myös pistokehybridiautoja. Päätät siis valita tarpeisiisi ja budjettiisi sopivan auton. Mercedes EQ on Mercedes-Benzin sähköinen mallisto, jonka ensimmäinen auto on Mercedes EQC SUV.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z