Mitkä Mersut ovat dieseleitä?

Mercedes on tarjonnut dieselmoottoreita yhtiön syntymästä lähtien. Nykyään dieselmoottorit eivät ole yhtä suosittuja kuin ennen, ja joillakin markkinoilla Mercedes ei enää edes tarjoa dieselmalleja.

Yhdysvalloissa Mercedes on lopettanut dieselmoottoreiden tarjoamisen Sprinter-pakettiautoa lukuun ottamatta jo muutaman vuoden ajan. Euroopassa nykyisistä Mercedes Benz -malleista on monia dieselversioita, joista useimmat käyttävät BlueTec-dieselteknologiaa.

Lähes jokaista Mercedes-mallia tarjotaan dieselinä Euroopassa ja joillakin muilla markkinoilla, ja Mercedes haluaa pitää dieselin hengissä. Jotkin dieselmoottorit, kuten uudessa S-luokassa oleva moottori, lupaavat suurta tehoa ja tehokkuutta.

Mercedeksen diesel-sedanit

Mercedes on luonut maineensa keskimääräistä paremmasta luksuksesta ja mukavuudesta ennen kaikkea sedaneilla. Mercedeksen malliston pienin sedan on C-luokka, ja suosituin diesel-C-luokka on C220d, jossa on 2,0 litran nelisylinterinen dieselmoottori, jossa on 191 hv. Mercedes C-luokan huippudiesel on C300d, jossa on 254 hv.

Mercedes E-luokka on Mercedeksen keskikokoinen luksussedan, josta on myös tarjolla muutamia dieselmoottoreita. Suosituin niistä on E220d, jossa on 2,0 litran 4-sylinterinen moottori, jossa on 194 hv. E-luokan huippudiesel on E400d, jossa on reipas 6-sylinterinen diesel, jossa on 325 hv.

Mercedes S-luokka on Mercedes Benzin lippulaiva sedan, ja S-luokkaa tarjotaan myös dieselmoottorilla. S400d tarjoaa 340 hv, ja Mercedes sanoo, että tämä moottori S400d:ssä on tehokkain koskaan valmistettu Mercedes-diesel, varsinkin jos otetaan huomioon 720 Nm:n vääntömomentti.

  Missä Mercedes-malleissa on ympäristön valaistus

Mercedes dieselmaasturit

GLA200d on Mercedeksen diesel-SUV:n lähtötason malli, joka tarjoaa 150 hv 2,0 litran turbo-nelisylinterisestä 2,0 litran nelisylinterisestä moottorista, joka on yhdistetty puoliautomaattiseen 8-vaihteiseen vaihdelaatikkoon, joka lupaa 40MPG:n polttoainetaloudellisuuslukeman Yhdysvalloissa. Vaikka tämä GLA:n versio ei ole yhtä tehokas kuin muut bensiinikäyttöiset GLA-mallit, GLA200d on Euroopassa suosituin valinta.
Seuraavana vuorossa on Mercedeksen myydyin katumaasturi GLC. Mercedes tarjoaa 2,0 litran 4-sylinterisen turbomoottorin GLC220d:n 170 hv:llä tai 241 hv:n 2,0 litran 4-sylinterisen turbomoottorin. Molemmat moottorit ovat erittäin suosittuja, koska ne tarjoavat kunnon teho- ja polttoainetaloudellisuuslukemat.

GLE-maasturi on keskikokoinen Mercedes-luksusmaasturi, joka pystyy kuljettamaan jopa 7 matkustajaa. GLE:tä tarjotaan Euroopassa myös dieselinä, ja diesel GLE 300d 4MATIC on yksi malliston suosituimmista malleista. 300d tarjoaa 2,1 litran 4-sylinterisen turbomoottorin, jossa on 200 hv ja vaikuttava 30+MPG US-polttoainemäärä.

GLS on Mercedeksen katumaastureiden lippulaiva, suurin ja runsain Mercedes-katumaasturi, jonka voi ostaa myös dieselmoottorilla. Kyseinen malli on GLS400d, jossa on 3,0 litran 6-sylinterinen turbomoottori 330 hv:llä, jonka tavoitteena on saavuttaa täydellinen tasapaino polttoainetaloudellisuuden ja moottorin hienostuneisuuden välillä.

Mercedes-dieselmallit Yhdysvalloissa

Kuten aiemmin mainittiin, Mercedes on lopettanut dieselmoottoreiden tarjoamisen Yhdysvalloissa, koska diesel ei sovi Mercedeksen Yhdysvaltain mallivalikoimaan. On monia syitä siihen, miksi Mercedes päätti lopettaa dieselmallien tarjoamisen Yhdysvalloissa, se voi johtua suosio-ongelmista, polttoaineongelmista, polttoaineen hinnasta tai yleisestä vastenmielisyydestä dieselmoottoreita kohtaan.

  Missä Mercedeksissä on MBUX?

Yhdysvalloissa dieselmoottoreita pidetään jossain määrin työmiehen moottoreina. Useimmissa hyötyajoneuvoissa on dieselmoottori, ja useimmat kuluttaja-autot ovat kaasukäyttöisiä. Vain muutamissa autoissa, kuten suurissa lava-autoissa, on dieselmoottori.

Mercedes on myös todennut, että Yhdysvalloissa dieselpolttoaineiden luokitukset eivät ole yhtä hienostuneita kuin Euroopassa, ja jos joku käyttää tällaisia dieselpolttoaineita pidemmän aikaa, se saattaa vahingoittaa moottoria. Tätä pidetään pääasiallisena syynä siihen, että Mercedes päätti lopettaa dieselmoottoreiden tarjoamisen Yhdysvalloissa.

FAQ-osio

Mitkä ovat dieselautojen edut?

Dieselmoottorin omistamisessa on nykyään melko paljon etuja, ja on melko selvää, että Mercedes ja monet muut saksalaiset valmistajat ovat edelleen innokkaita tarjoamaan ja parantamaan edelleen dieselmallistoa. Dieselmoottorit kestävät tunnetusti pitkään, yleensä pidempään kuin jotkin kaasukäyttöiset vastineensa.

Lisäksi dieselmoottorit soveltuvat paremmin maantienopeuksiin, koska dieselmoottorit tarjoavat yleensä suuremman vääntömomentin, mikä tarkoittaa, että dieselmoottorit ovat tehokkaampia ja siten halvempia kuin kaasukäyttöiset moottorit.

Dieselautot ovat myös kalliimpia, ja ne maksavat enemmän käytettyjen autojen markkinoilla. Ne ovat yleensä polttoainetehokkaampia, mutta ne maksavat enemmän, jos ne rikkoutuvat. Lisäksi dieselin kohtalo on vielä epävarma, ja tulevaisuus ratkaisee pian dieselmoottorin kohtalon tulevina vuosina.

Aikooko Mercedes lopettaa dieselmallien tarjoamisen myös muilla markkinoilla?

Tällä hetkellä näyttää siltä, että Mercedes lopettaa hitaasti dieselmoottoreiden käytön myös Australian/Oseanian markkinoilla. Tosin tämä saattaa olla vain huhu, koska Mercedes ei ole vielä vahvistanut mitään. Euroopassa dieselit ovat yhtä vahvoja kuin ennenkin, eikä myynnin hidastumisesta ole merkkejä.

  Onko Mercedes parempi kuin Cadillac?

Kaikki tämä riippuu monista tulevista viranomaismääräyksistä, ja vuorovesi vaihtelee jatkuvasti, joten ei ole mitään selkeitä viitteitä siitä, mitä tulee tapahtumaan tai milloin se tapahtuu.

Onko dieselmoottoreissa ongelmia?

Dieselmoottorilla on monia etuja, ja monet uskovat, että kaasukäyttöinen moottori ei koskaan pysty tarjoamaan dieselmoottorin pitkäikäisyyttä ja vääntömomenttilukuja. Mutta diesel ei ymmärrettävästi ole täydellinen. Jotkin dieselille ominaiset ongelmat, kuten moottorin lisääntyneestä rasituksesta johtuva ylikuumeneminen, ovat melko yleisiä kesäpäivinä.

Vaikka Mercedes ja monet muut autonvalmistajat käyttävät nykyään valtavasti rahaa dieselmoottorin hienosäätöön, diesel kuulostaa aina traktorimaiselta, eikä se sovi luksussedaniin.

Joitakin muita ongelmia, kuten moottoriöljyn hapettumista, kosteusreaktioita, mustia pakokaasuja, saastunutta polttoainetta, viallisia hehkutulppia, vaikeasti käynnistyviä moottoreita ja moottorin odottamattomia tehonmenetyksiä, esiintyy melko usein dieselautoissa. Mutta jos huollat dieseliäsi suositusten mukaisesti, sinun pitäisi onnistua välttämään kaikki nämä.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z