Mitkä Mersut ovat etuvetoisia?

Jos olet ostamassa uutta Mercedes-Benziä, tarkastelet muun muassa ajoneuvon voimansiirtoa. Sinun on valittava kolmen voimansiirtojärjestelmän välillä: FWD, RWD tai AWD.

Useat Mercedes-Benz-mallit on varustettu etuvetojärjestelmällä, kuten A-luokka, B-luokka, CLA-luokka ja GLA-luokka. Muissa Mercedes-malleissa on mahdollisuus valita joko FWD- tai jokin muu voimansiirtojärjestelmä. Yksi näistä malleista on GLB-luokka, jossa FWD on vakiovetoinen voimansiirtojärjestelmä.

Mercedes-Benz-mallit, joissa on etuvetojärjestelmä

A-luokka

A-Klassissa on vakiovetona etuvetojärjestelmä. Ostajat voivat kuitenkin valita myös A-Klassin, jossa on AWD-järjestelmä. Huomaa, että nelivetojärjestelmällä varustettu A-Class on hieman kalliimpi kuin etuvetojärjestelmällä varustettu A-Class. Ero on noin 2 000 dollaria.

Mercedes-Benz A-Classin keskihinta on noin 34 000 dollaria. Hinta voi nousta tai laskea haluamastasi mallista riippuen. Sen lisäksi, että tässä autossa on FWD-järjestelmä, se on kauniisti muotoiltu ja erittäin houkutteleva. Se on paremman näköinen kuin luokkansa autot, kuten Audi A3 sedan.

Tässä perustason Mercedeksessä on kauniit, ylelliset ja mukavat sisätilat. Siinä on ominaisuuksia, kuten sähkösäätöiset istuimet, kaksivyöhykkeinen ilmastointi ja 64-värinen LED-ympäristövalaistus. Varustettuna 2,0-litraisella 4-sarjan turbomoottorilla ja 7-vaihteisella automaattivaihteistolla, tämä on loistava auto omistettavaksi.

B-luokka

B-luokka saattaa olla yksi markkinoiden vähiten suosituista Mercedes-Benz-malleista, mutta se tarjoaa silti huipputekniikkaa ja ylellisiä ominaisuuksia, joita ihmiset etsivät Mercedes-ajoneuvoista. Se on myös varustettu etuvetoisella, mikä tekee siitä loistavan hankalissa sääolosuhteissa, kuten lumella tai jäällä.

Tämä malli sopii vain henkilöille, jotka etsivät Mercedes-Benzin viistoperää, jossa on etuveto. Mercedes tarjoaa myös FWD:llä varustettua A-luokan viistoperää, joka on ainoa kilpailija tässä luokassa. Tässä autossa on tyylikkäät ja mukavat sisätilat.

  Mitkä autot ovat samankaltaisia kuin Mercedes A-Class?

Mercedes-Benz B-luokan myyntihinta on noin 38 000 dollaria, mikä on hieman kalliimpi kuin A-luokan viistoperä. Kompaktista koostaan huolimatta tässä FWD-autossa on tehokas nelivetoinen rivimoottori, jonka ansiosta auto kiihtyy 10,6 sekunnissa nopeudesta 0-100 km/h. Auto on myös turvallinen ja luotettava.

CLA-Class

Jos haluat Mercedes-Benzin coupen, mutta sinulla ei ole varaa huippumalleihin, voit tyytyä tähän tyylikkääseen etuvetoiseen autoon. Mercedes-Benz CLA-Class ei ole tavallinen coupe, sillä siinä on neljä ovea. Kaiken lisäksi siinä ei ole AWD-järjestelmää, vaan se on varustettu FWD-järjestelmällä.

Huolimatta tämän auton epätavallisista ominaisuuksista se toimii silti korkealla tasolla ja siinä on huipputeknisiä ominaisuuksia. Tämä noin 39 000 dollarin hintainen, tyylikkäästi muotoiltu coupe on turvallinen, mutta silti erittäin mukava ajettava. Lisäksi siinä on yksi parhaista infotainment-järjestelmistä.

GLA-Class

A-Class- ja CLA-Class-mallien mainitsemisen jälkeen on melko selvää, että GLA-Classin oli pakko olla tällä listalla. Näillä autoilla on paljon yhteistä, sillä ne kaikki ovat A-luokassaan. Toisin kuin kaksi edellistä, GLA-Class on kuitenkin pienikokoinen SUV eikä henkilöauto.

FWD-järjestelmällä varustettu GLA-Class on hyvin suunniteltu ja mukava pienikokoinen SUV. Kaiken lisäksi se on ylellisesti rakennettu ja siinä on paljon turvavarusteita. Se on myös mukava, mutta sen sisätilat ovat hieman kompaktit. Tässä autossa on myös AWD-vaihtoehto, ja sen hinta vaihtelee 36 000 ja 39 000 dollarin välillä.

  Kannattaako ostaa paljon ajettu Mercedes?

GLB-luokka

Saatat yllättyä siitä, että näin tehokas auto on varustettu etuvetojärjestelmällä. Vaikka tässä katumaasturissa on vakiona FWD-järjestelmä, siinä on myös AWD-vaihtoehto. Tämän katumaasturin hinta sijoittuu 36 000 ja 39 000 dollarin välille.

Se on varustettu 2,0-litraisella 4-sarjan turbomoottorilla, jossa on 8-vaihteinen kaksoiskytkinvaihteisto. Sen lisäksi siinä on valinnainen kolmas rivi, joka muuttaa auton 7-paikkaiseksi. Muita ominaisuuksia ovat muun muassa 64-värinen LED-ympäristövalaistus, aktiivinen jarruavustin, sähkötoiminen nostoluukku, etäkäynnistys ja paljon muuta, mikä tekee tästä katumaasturista iloisen ajettavan.

Usein kysytyt kysymykset voimansiirtojärjestelmistä

Mitä etuja etuvetoisella autolla on?

Yksi etuvetojärjestelmän suurimmista eduista takavetojärjestelmään verrattuna on se, että se tarjoaa hyvän pidon. Siksi se soveltuu paremmin jäälle, lumeen tai huonoihin tieolosuhteisiin. Lisäksi FWD-järjestelmällä varustetut ajoneuvot ovat yleensä tilavampia ja tehokkaampia kuin RWD-ajoneuvot.

Mitä eroa on etuveto- ja takavetojärjestelmien välillä?

Tärkein ero on se, että FWD-järjestelmä toimii siten, että hevosvoima ja vääntömomentti jaetaan etuakselille, joka antaa voimaa ja ohjaa ajoneuvoa. Toisaalta RWD-järjestelmä toimii siten, että voima jaetaan etuakselin sijasta taka-akselille. Siksi etuakseli on varattu ohjaukseen.

Miksi takaveto on huono lumiolosuhteissa?

Takavetojärjestelmällä varustettu auto on huono lumisissa olosuhteissa, koska vetävät pyörät ovat auton kevyemmässä osassa, jossa on moottorin sijasta tavaratila tai tavaratila. Tämän seurauksena siitä puuttuu FWD- tai AWD-järjestelmien kaltainen hyvä vetovoima. Siksi RWD-auto pyörähtää tai kääntyy helposti lumisella pinnalla.

  Mercedes vs Lexus Huoltokustannukset

Onko nelivetojärjestelmä paras kolmesta käyttöjärjestelmästä? Miksi?

Kyllä, se on. Nelivetojärjestelmä on paras, koska se kohdistaa kiihdytys- ja jarrutusvoiman automaattisesti kaikkiin neljään pyörään toisistaan riippumatta. Kuljettaja voi siis hallita autoa paremmin, kun vääntömomentti kohdistuu kaikkiin pyöriin, kun taas tavallisissa kaksivetojärjestelmissä voima kohdistuu joko etu- tai takapyörille.

Onko C-luokassa etuvetojärjestelmä?

Ei, ei ole. C-luokassa on takavetojärjestelmä. Sen vuoksi sitä on helpompi käsitellä, pysäyttää, hallita ja kiihdyttää kuin autoa, jossa on etuvetojärjestelmä. Se on kaiken kaikkiaan tehokas, minkä vuoksi se on yleinen kilpa- ja huippuautoissa.

Lopputulos

Useat Mercedes-Benz-mallit on varustettu etuvetojärjestelmällä, ja ne ovat Mercedes-Benz A-luokka, B-luokka, CLA-luokka, GLA-luokka ja GLB-luokka. FWD-järjestelmä on ihanteellinen ihmisille, jotka asuvat lumisissa olosuhteissa. Se on myös halvempi valmistaa ja fantastinen bensankulutus.
Vaikka edellä mainituissa Mercedes-Benz-malleissa on vakiovarusteena etuvetojärjestelmä, useimmissa niistä on lisävarusteena joko takaveto tai neliveto. Esimerkiksi A-luokassa on FWD- ja AWD-vaihtoehdot ja GLB-luokassa FWD- ja AWD-vaihtoehdot.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z