Mitkä Skoda Kodiaq -vuodet kannattaa välttää

Skoda Kodiaq

Skoda Kodiaq on Skodan hienoin katumaasturi. Tätä autoa on helppo ajaa, sillä siinä on hyvä näkyvyys ja sitä on helppo ohjata. Lisäksi se on seitsenpaikkainen ja sitä voi ajaa sekä maastossa että maastossa. Tästä huolimatta tällä autolla on hyviä ja huonoja vuosia. Mitä Skoda Kodiaqin vuosimallia sinun kannattaa välttää?

Vaikka Skoda Kodiaq on ollut markkinoilla vuodesta 2016 tähän päivään asti, sillä on joitakin mallivuosia, joissa on enemmän ongelmia kuin toisissa. Tämä on erittäin tärkeää, jos haluat ostaa käytetyn Skoda Kodiaqin. Vältettäviä mallivuosia ovat 2017, 2020 ja 2020-2022. Huomaa, että näiden mallivuosien kohdalla rekisteröidään enemmän ongelmia kuin muiden mallivuosien kohdalla.

Saat lisätietoja ongelmista: Skoda Kodiaq – ongelmat.

Skoda Kodiaq -vuodet, joita kannattaa välttää

2017

Jos etsit käytettyä Skoda Kodiaqia, kannattaa pysyä kaukana mallivuodesta 2017. Tämä johtuu siitä, että se rekisteröi enemmän ongelmia kuin mikään muu mallivuosi. Skoda Kodiaqin mallivuoden 2017 suurin ongelma on kuitenkin viallinen turvatyyny.

Valmistaja havaitsi, että turvatyyny (Takata-turvatyynyt) voi heikentyä jonkin ajan kuluttua, ja jos se laukeaa, liiallinen sisäinen paine voi aiheuttaa puhkeamisen ja metallinpalaset voivat läpäistä tyynymateriaalin ja vahingoittaa matkustajia.

Hyvä uutinen on, että valmistaja kutsui takaisin kyseiset mallit (jotka on valmistettu 1. kesäkuuta 2016 ja 15. joulukuuta 2017 välisenä aikana), ja ongelma saatiin korjattua.

2020

Vuoden 2020 Skoda Kodiaq -malli voi olla kehittyneempi kuin vuoden 2018 malli, mutta se on vähemmän luotettava. Valmistaja totesi, että tässä autossa oli valmistusvirhe. Havaittiin, että jarrupolkimen levyä ei ehkä ollut hitsattu riittävästi ja se saattoi deformoitua ja irrota kokonaan, kun jarrupoljinta painetaan välittömästi.

  Onko Skoda Kodiaq hyvä auto?

Näin ollen jarrujen käyttö heikkenee, mikä lisää onnettomuuden vaaraa. Tästä huolimatta valmistaja kutsui takaisin kyseiset mallit, joihin kuului 29. kesäkuuta ja 31. elokuuta 2020 välisenä aikana valmistettuja Skoda Kodiaq -malleja.

2020-2022

Toinen Skoda Kodiaqin mallivuosi, jota kannattaa välttää, on vuosimalli 2020-2022. Näissä autoissa oli moottorin muotoilukannet, jotka saattoivat irrota kiinnityksestä käytön ja ajoajan mukaan. Jos muotoilukansi ei ole kiinnitetty, on mahdollista, että se joutuu kosketuksiin pakokaasun turboahtimen kuuman alueen kanssa, mikä lisää palovammojen tai tulipalon vaaraa.

Huomaa, että Skoda Kodiaq -mallit, joita tämä ongelma koskee, on valmistettu 1. elokuuta 202 ja 28. helmikuuta 2022 välisenä aikana. Lisäksi ongelma koski vain malleja, joissa on 2.0 TSI-moottori.

Skoda Kodiaq ostovuodet

Vaikka useita Skoda Kodiaq -mallivuosia kannattaa välttää, on myös joitakin erinomaisia mallivuosia, joita kiinnostuneiden ostajien kannattaa tarkastella. Nämä mallivuodet ovat paitsi luotettavia myös rekisteröivät vähemmän ongelmia. Siitä huolimatta niissä on myös muutamia ongelmia.

Luotettavin Skoda Kodiaq -mallivuosi on mallivuosi 2023. Ei ole yllättävää, että tämä auto on luotettava, sillä se sattuu olemaan myös markkinoiden uusin Skoda Kodiaq -malli. Sen lisäksi, että Skoda Kodiaq 2023 on luotettava, se on myös edistynyt paremmilla suorituskyky- ja turvallisuusominaisuuksilla.

Vuosimallin 2023 lisäksi muita luotettavia ja hyviä vuosimalleja, joita kannattaa harkita, ovat Skoda Kodiaqin vuosimallit 2018 ja 2019. Kuten mallivuosi 2023, nämä mallit ovat erittäin luotettavia, ja niissä on rekisteröity muutamia ongelmia. Ne ovat paras vaihtoehto ihmisille, jotka haluavat hankkia käytetyn Skoda Kodiaq -mallin edullisesti.

  Käytetyn Skoda Kodiaqin ostaminen - tarkistettavat asiat

FAQ

Onko Skoda Kodiaq luotettava?

Skoda Kodiaq on yksi markkinoiden luotettavimmista keskikokoisista katumaastureista. Tämä auto ei rekisteröi vain vähän ongelmia, mutta sen korjaaminen ei ole myöskään halpaa eikä kallista. Ainoa ongelma on, että sen varaosien hinta voi olla kallis. Kaiken kaikkiaan sillä on keskimääräistä paremmat luotettavuusarvosanat.

Onko käytetty Skoda Kodiaq luotettava?

Kyllä, käytetyt Skoda Kodiaq -mallit ovat luotettavia. Kaiken kaikkiaan se riippuu vielä siitä, miten hyvin edellinen käyttäjä on hyödyntänyt autoa. Jos autoa on huollettu ja hoidettu hyvin, siinä ei ole paljon ongelmia. Toinen tekijä, joka määrittää, onko käytetty auto luotettava vai ei, on mallivuosi. Varmista, että valitset luotettavamman vuosimallin.

Mitkä ovat Skoda Kodiaqin yleiset ongelmat?

Skoda Kodiaq voi olla hienostunut auto, jossa on erinomaiset ominaisuudet, mutta siinä on myös useita ongelmia. Joitakin ongelmia, joita tämän auton omistajien tulisi olla valmiita käsittelemään, ovat jäykkä jousitus, öljyvuodot, sähköongelmat, akkuongelmat, tukkeutunut hiukkassuodatin ja vialliset turvatyynyt. Lisäksi heidän pitäisi myös odottaa jarruongelmia, moottoriongelmia, viallinen DSG ja vialliset vetosilmät.

Siitä huolimatta suurin osa edellä mainituista ongelmista voidaan poistaa hyvällä hoidolla ja huollolla.

Kuinka kauan Skoda Kodiaq kestää?

Skoda valmistaa joitakin markkinoiden luotettavimmista autoista. Näin ollen, vaikka Skoda Kodiaq ei ole ollut markkinoilla pitkään, tämän auton pitäisi ajaa yli 200 000 kilometriä. Tämä edellyttää kuitenkin auton asianmukaista hoitoa ja huoltoa.

  Skoda Octavian tiivisteongelmat

Onko Skoda Kodiaqin huolto kallista?

Kyllä, Skoda Kodiaq on hieman kalliimpi ylläpitää kuin valtavirta-autot, mutta halvempi ylläpitää verrattuna ylellisiin keskikokoisiin katumaastureihin. Yksi asia, joka tekee tämän auton ylläpidosta kalliimpaa kuin valtavirta-autojen, on sen korkeat varaosa- ja huoltokustannukset.

Loppupäätelmät

Skoda Kodiaqin vältettäviä vuosimalleja ovat 2017, 2020 ja 2020-2022. Näissä mallivuosissa on osoittautunut olevan enemmän ongelmia kuin muissa mallivuosissa. Tästä huolimatta mallivuodet 2018, 2019 ja 2023 ovat luotettavampia ja niissä on vähemmän ongelmia. Nyt kun tiedät, mitkä Skoda Kodiaq -mallivuodet ovat luotettavampia kuin toiset, on tärkeää valita oikea Skoda Kodiaq.

Kaikki Skoda Kodiaq -mallit ovat kuitenkin hauskoja ajaa, tilavia ja korkealuokkaisilla ominaisuuksilla varustettuja. Se, miten huollat autoasi, ratkaisee myös sen, kestääkö auto pidempään vai ei.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z