Onko Apple CarPlay sen arvoinen?

Apple CarPlay on Applen suunnittelema järjestelmä, jonka avulla voit käyttää iPhone-sovelluksiasi suoraan auton keskeisessä infotainment-järjestelmässä. Lähes kaikissa uudemmissa autoissa on Apple CarPlay -järjestelmä, ja joissakin autoissa nämä toiminnot ovat jopa saatavilla suoraan tehtaalta.

On epäilemättä selvää, että Apple CarPlay on hyödyllinen järjestelmä, jolla on monia etuja useimpiin nykyaikaisiin infotainment-järjestelmiin verrattuna. Ensinnäkin voit myös käyttää samaa järjestelmää riippumatta siitä, millä autolla ajat, ja voit käyttää parhaita sovelluksia tiettyihin tarkoituksiin.

Kaikki nykyajan infotainment-järjestelmät eivät tarjoa läheskään yhtä paljon ominaisuuksia kuin nykyajan iOS- ja Android-laitteet. Tämä tarkoittaa, että Apple CarPlayyn luottaminen tarjoaa sinulle saumattomamman ja kätevämmän tavan hyödyntää puhelintasi ajon aikana joutumatta vaikeuksiin.

Apple CarPlay on kuitenkin yleensä kallis lisävaruste, ja joskus sitä ei ole edes saatavilla tiettyihin autoihin. Jos ostat itsellesi telakointiaseman puhelimellesi ja kiinnität sen tuulilasiin, voit käyttää puhelintasi navigointiin ja auton infotainment-järjestelmää viihdetarkoituksiin.

Apple CarPlayn edut

Jotta voimme tehdä järkevän johtopäätöksen siitä, onko Apple CarPlay sen arvoinen vai ei, meidän on tarkasteltava myönteisiä ja kielteisiä puolia. Tärkein myönteinen asia on helppo yhteys, sillä useimmissa nykyautoissa on langaton Apple CarPlay. Vaikka autossasi ei olisikaan, sinun tarvitsee vain ottaa Siri käyttöön ja liittää se salamakaapelilla.

Kuten aiemmin mainittiin, Apple Car Play mahdollistaa Sirin käytön aina autoa ajaessasi, mikä on valtava etu, sillä useimmat nykyautojen ääniohjausjärjestelmät eivät ole läheskään yhtä kehittyneitä kuin Siri ja Google Assistant. Voit soittaa ja vastata puheluihin helposti ja hallita yhteystietojasi samalla tavalla kuin tavallisesti.

  Mikä on nopein sähköauto

Tekstiviestien lähettäminen ajon aikana on sekä erittäin vaarallista että erittäin rangaistavaa. Apple CarPlay mahdollistaa kuitenkin tekstiviestien lukemisen ja sanelemisen, mikä tarkoittaa, että voit käytännössä tekstata ajon aikana katsomatta edes näyttöön.

Lopuksi Apple CarPlayn suurin etu on mahdollisuus käyttää iOS-sovelluksia suoraan auton keskeisellä infotainment-näytöllä. Voit käyttää kaikkia suosittuja sovelluksia, kuten Spotify tai Waze, jotka ovat lähes aina paljon hyödyllisempiä kuin auton sisäänrakennettu vaihtoehto.

Apple CarPlayn haitat

Apple CarPlay ei ole täydellinen, joten sinun on oltava hyvin tietoinen kaikista hyvistä ja huonoista puolista, ennen kuin voit tehdä järkevän ostopäätöksen. Ensinnäkin Apple CarPlay on edelleen pääasiassa saatavilla kalliina lisälaitteena, joka voi joskus maksaa yli tuhat dollaria.

Kun käytät Apple CarPlayta, vaihdat autosi infotainment-näytön CarPlayyn, mikä tarkoittaa sitä, että et voi hallita joitakin autosi toimintoja, kuten vaihtaa ympäristön valaistusta tai säätää istuimia.

Tämä on erittäin hermoja raastavaa, sillä monet uudemmat autot tukeutuvat infotainment-näyttöön jopa auton perustoimintojen, kuten ilmastoinnin säädön, säätämisessä. Apple CarPlay mahdollistaa vain tietyn määrän iOS:n tukemia sovelluksia, mikä tarkoittaa, että kaikkea puhelimessa olevaa ei voi näyttää auton näytöllä.

Se, miten käytät autoasi, on tärkeä tekijä.

Jotta voit päättää, onko Apple CarPlay sinulle hyödyllinen vai ei, sinun on punnittava positiiviset ja negatiiviset puolet ja yritettävä tehdä johtopäätös, joka on sekä loogisesti että taloudellisesti järkevä. Jos käytät puhelintasi pääasiassa telakalla ajon aikana, voi olla parempi jättää Apple CarPlay väliin.

  Mikä on turvallisin AWD-ajoneuvo?

Jos vihaat telakointiasemien käyttöä ja nautit siitä, että kaikki on sormiesi ulottuvilla tai käytät useampaa autoa samanaikaisesti, on parempi valita Apple CarPlay. Lisäksi jos olet taksinkuljettaja tai joku, joka ajaa paljon ja luotat yleensä Wazen kaltaisiin sovelluksiin, jotka opastavat sinua, CarPlay on harkitsemisen arvoinen vaihtoehto.

Jälleenmyynnin kannalta on parempi valita CarPlay, koska tällaiset ominaisuudet ovat yhä tärkeämpiä. Jos kuitenkin ostat käytetyn auton, CarPlay ei ole ominaisuus, joka määrää auton senhetkisen jälleenmyyntiarvon, joten on parempi valita se kuin jättää se pois, jos se on saatavilla.

UKK-osio

Kuinka paljon Apple CarPlay maksaa?

Se riippuu kyseisestä autosta ja siitä, onko CarPlay edes lisävarusteluettelossa vai ei. Joissakin autoissa CarPlay on vakiovarusteena, kun taas joissakin autoissa CarPlayta ei ole edes tarjolla. Molemmat näistä ovat tietenkin vähemmistönä verrattuna muuhun autoteollisuuteen.

Edullisemmista autoista, kuten japanilaisista säästöautoista, sinun odotetaan maksavan muutaman sata dollaria, jos haluat Apple CarPlayn, mutta Ferrarin tai Porschen kaltaiset merkit voivat veloittaa viisinkertaisen hinnan samasta järjestelmästä.

Onko Android Auto parempi kuin Apple CarPlay?

Se riippuu henkilöstä, jolta kysyt, sillä tavallinen iPhone-käyttäjä suosii todennäköisesti CarPlayta, kun taas tavallinen Android-käyttäjä käyttää todennäköisesti mieluummin Android Autoa. Apple Maps ei kuitenkaan ole tarpeeksi kehittynyt sovellus kuin Waze tai Google Maps, joten jos et käytä Wazea ja käytät Google Mapsia, Android Auto on parempi valinta näiden kahden välillä.

  Ovatko hybridiautot halvempia vakuuttaa?

Oli miten oli, se riippuu siitä, mitä haluat järjestelmän tekevän. On syytä mainita, että molemmat tarjoavat enemmän tai vähemmän samat toiminnot, ja kaikki riippuu siitä, mitä käyttöjärjestelmää käytät päivittäin.

Kuinka kehittyneitä ovat nykyajan autojen infotainment-järjestelmät?

Useimmat niistä ovat jääneet jälkeen älypuhelinteknologian nykyisestä sukupolvesta, eikä tämä todennäköisesti tule muuttumaan, koska uusia puhelimia julkaistaan joka vuosi, kun taas uusia autoja julkaistaan 4-6 vuoden välein. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, etteivätkö jotkut infotainment-järjestelmät olisi riittävän kehittyneitä ja edistynyttä.

Tesla, Audi, BMW ja Mercedes ovat tällä hetkellä edelläkävijöitä huippuluokan kehittyneissä infotainment-järjestelmissä, mutta ne eivät ole läheskään yhtä kehittyneitä kuin nykyisen sukupolven iOS- ja Android-laitteet. Oli miten oli, jos haluat hyödyntää auton infotainment-järjestelmää kokonaisuudessaan, sinun on käytettävä sitä ilman CarPlayta.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z