Onko Audi Q8 hyvä auto?

Onko Audi Q8 hyvä auto?

Audi Q8 esiteltiin vuonna 2018 Audi Q7:n tyylikkäämpänä ja dynaamisempana versiona. Näillä kahdella on monia yhteisiä osia keskenään, mutta Q8 näyttää olevan se, jonka useimmat ihmiset haluavat. Se on myös Audin kallein ja kyvykkäin katumaasturi. Onko Audi Q8 siis hyvä auto?

Audi Q8 on yksi parhaista, ellei jopa paras Audi, jonka rahalla voi tällä hetkellä ostaa, koska siinä yhdistyvät parhaat ominaisuudet, joita päivittäisessä ajossa voi olla. Siinä on runsaasti tehokkaita bensiini-, diesel- ja hybridimoottoreita, jotka kaikki ovat hienostuneita, suhteellisen tehokkaita ja kykenevät alle 10 sekunnin 0-100 km/h -aikoihin.

Q8 näyttää myös upealta sisältä ja ulkoa, sillä se on täynnä Audin uusinta teknologiaa ja runsaasti nahkaa, hiilikuitua, alumiinia tai mustaa pianomuovia. Jousitus ja alustan viritys on säädetty täysin mukavuutta ajatellen, mutta RS- ja S-mallit vaikuttavat paljon dynaamisemmilta. Luotettavuudeltaan Q8 on kunnollinen, mutta se kärsii kuitenkin melko monista ongelmista, jotka aiomme mainita tässä artikkelissa.

Q8 on kallis auto, ja se näyttää pitävän arvonsa todella hyvin toisen käden markkinoilla. Käytännöllisyydeltään Q8 pystyy kuljettamaan jopa viisi henkilöä ilman ongelmia. Tavaratila on suuri, näkyvyys on hyvä, ja Q8:aan on myös helppo nousta sisään ja ulos.

Audi Q8 – Voimansiirtojärjestelmä

Audi Q8:aan on saatavana kolme erilaista bensamoottoria alkaen 55 TFSI 3.0L V6:sta, jossa on 340 hv. Seuraavana on Audi SQ8, joka tarjoaa 4.0L V8:n 507hv:llä, kun taas malliston huipulla oleva RS Q8 tarjoaa saman moottorin, mutta teho on jopa 600hv. Q8:sta on saatavana myös kaksi hybridiversiota, 55 TFSI e, johon on lisätty sähkömoottori, jonka yhteisteho on 381 hv.

  2022 Mercedes GLA vs Audi Q3

Q8:n tehokkain hybridiversio on Q8 60 TFSI e, jossa käytetään myös V6-moottoria, mutta lisätty sähköinen voimansiirto nostaa tehon 462 hv:iin. Q8:aan on saatavana myös kolme dieselmoottoria, 3,0 litran V6, jossa on 231 hv 45 TDI:n kanssa tai 286 hv 50 TDI:n kanssa. Euroopan markkinoille saa myös diesel-SQ8:n 4,0 litran V8-dieselillä, jossa on 435hv.

Kaikissa Audi Q8 -malleissa on Audin oma 8-vaihteinen Tiptronic-vaihteisto ja pysyvä Quattro AWD. Jos haluat tehokkaan Q8:n, valitse diesel- tai hybridimallit. Jos haluat kaikkein hienostuneimmat ja suorituskykyisimmät Q8-mallit, valitse bensiiniversiot.

Audi Q8 – muotoilu ja alusta

Q8:n ehkä suurin valtti on ulkonäkö, sillä se näyttää upealta sekä sisältä että ulkoa. Q8 muistuttaa Lamborghini Urusta, koska nämä kaksi jakavat melko paljon osia keskenään. Q8 saa myös täydellisen takavalopalkin, joka tekee Q8:n valoprofiilista erehtymättömän sekä takaa että edestä.

Jousitus ja alustan viritys ovat jäykemmällä puolella, mutta ne on silti vaimennettu riittävän hyvin, jotta Q8:ssa on mukava ajaa päivittäin. Jos haluat Q8:sta dynaamisemman version, sinun on valittava nopea Audi RS Q8, joka päihittää helposti monet urheiluautot.

Audi Q8 – Luotettavuus ja yleiset ongelmatilanteet

Q8 on kohtuullisen luotettava auto, mutta vain jos huollat sitä riittävän hyvin. Yleisimmät Q8:n ongelmat liittyvät jousitukseen, ohjausjärjestelmään, vaihteistoon, renkaiden lisääntyneeseen kulumiseen, start/stop-järjestelmään ja etuiskunvaimenninhaarukoiden ongelmiin.

  Paras vuosi Audi S4:lle

Q8 on kallis auto ostaa, mutta se on myös kallis auto virittää. Vaihtorenkaat maksavat omaisuuden, ja niiden kaikkien on oltava samanlaiset, koska Q8 on AWD-auto. Myös varaosat ovat kalliita, samoin vakuutukset ja kaikki muut autoon liittyvät kulut. Se kuitenkin kuuluu asiaan.

Audi Q8 – Arvo ja käytännöllisyys

Jos haluat yhden maailman parhaista katumaastureista ja olet valmis maksamaan siitä, Q8 on hankittava, sillä se tarjoaa lähes kaiken, mitä nykyaikainen Audi voi tarjota. Q8:n hinnat alkavat noin 70 000 dollarista ilman lisävarusteita, kun taas kallein RS Q8 maksaa ilman lisävarusteita 120 000 dollaria. Lisävarusteita on runsaasti, ja monet Q8-mallit maksavat yli 150 000 dollaria.

Käytännöllisyydeltään Q8 ei ole yhtä hyvä kuin Q7, mutta se ei todellakaan ole puutteellinen sillä osastolla. Siihen mahtuu helposti jopa neljä henkilöä, ja myös tavaratila on suuri. Näkyvyys voisi olla hieman parempi, mutta se on silti parempi kuin useimmissa autoissa. Q8:aan on helppo nousta sisään ja ulos, ja se tuntuu tukevalta, turvalliselta ja tilavalta.

UKK-osio

Mikä Audi Q8 on paras?

Se riippuu siitä, keneltä kysyt. Jos nopeus, teho ja V8-moottorit eivät haittaa, kannattaa valita 50 TDI-dieselmalli tai 55 TFSI-malli. Jos sinulle on järkevää valita hybridi, valitse 60 TFSI e -malli. Jos kuitenkin haluat parhaat ja suorituskykyisimmät Q8-mallit, valitse joko S Q8 tai RS Q8.

  2022 Mercedes GLE vs Audi Q7

On melko selvää, että paras Q8-malli niistä kaikista on RS Q8, koska siinä on parhaat ominaisuudet ja 600 hevosvoiman moottori on äärimmäisen jännittävä ajaa.

Onko Audi Q8 turvallinen auto?

Audi Q8 on todella turvallinen auto, eikä turvallisuus ole ongelma Q8:n kanssa. Se on viiden tähden auto, kun on kyse turvallisuudesta, koska se onnistuu tyydyttämään kaikki turvallisuusorganisaatiot. Se on vankka auto, jossa on loistava törmäyssuojaus ja runsaasti aktiivisia ohjelmallisia turvajärjestelmiä.

Useimmat näistä turvajärjestelmistä ovat kuitenkin osa lisävarusteita, mikä heikentää jonkin verran yleistä turvallisuustasoa, mutta ilman järjestelmiäkin Q8 on enemmän kuin turvallinen.

Onko Audi Q8 maastoauto?

Audi Q8 on maasturi, joka on suunniteltu lähes yksinomaan maastokäyttöön. Se on varustettu vähintään 21-tuumaisilla pyörillä, mikä tarkoittaa, että maastokäyttö ei ole Q8:lle mikään vaihtoehto. Tämä ei oikeastaan ole yllätys, sillä suurin osa Q8:sta kiinnostuneista ei muutenkaan välitä maastoajosta.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z