Onko Audin autoissa paljon ongelmia?

Vaikka Audi on viimeisimmässä luotettavuusindeksilistauksessa sijalla 34, sen pisteet ovat paljon lähempänä listan korkeimpia automerkkejä kuin muita jäljessä olevia automerkkejä. Yleisimmät ongelmat, joihin Audi-autoilija törmää, ovat öljyvuodot, päästöongelmat ja sähkökomponenttien ongelmat.

Mitkä ovat Audin autojen yleisimmät ongelmat?

Jos aiot ostaa uuden tai käytetyn Audin, sinun on syytä olla tietoinen huollon, polttoaineen käytön ja vuotuisen omistuksen kokonaiskustannuksista. Lisäksi sinun tulisi olla varautunut yleisimpiin ongelmiin, joita Audi-autoilla on tien päällä. Ne vaihtelevat yleensä pienistä öljyvuodoista moottorin jytiseviin ääniin ja sähköisiin toimintahäiriöihin.

Kuten mikä tahansa auto, sinun on tunnettava Audisi ennen pitkille matkoille lähtemistä. Yleisimmät ongelmat on lueteltu alla:

Hammashihnaongelmat

Tämä on yksi Audin autojen kalliimmista yleisistä korjausongelmista. Hammashihna on moottorin osa, joka synkronoi nokka-akselien pyörimisen. Kyseessä on toimintahäiriö, joka voidaan ehkäistä huoltamalla Audisi säännöllisesti 6 kuukauden välein.

Toisaalta asianmukainen huolto ei anna 100-prosenttista takuuta siitä, että ajoneuvossasi ei ilmene ongelmia. Jos et vaihda vaurioitunutta hammashihnaa, autosi kärsii todennäköisesti myös männänvaurioista, joiden korvaaminen voi olla vielä kalliimpaa.

Jotkut Audit joutuvat sytytystulpan vikaantumisen uhriksi.

Tämä on ilman muuta yleisin ongelma, johon kuljettaja voi törmätä yrittäessään käynnistää Audiaan. Vikaantunut sytytystulppa aiheuttaa sytytyshäiriön. Se ei ole kallis ja on helposti vaihdettavissa. Tietenkin nämä osat on vaihdettava alkuperäisen laitevalmistajan (OEM) osiin, ja ne voidaan myös vaihtaa jonkin ajan kuluttua ennaltaehkäisevästi.

  Polestar vs. Audin luotettavuus - kumpi on parempi?

Jos valitset ennaltaehkäisevän vaihdon, varmista, että uusi sytytystulppa viritetään moottorin kanssa Audi-mallisi tehdasvaatimusten mukaisesti.

Audissa saattaa esiintyä öljyvuotoja

Monissa Audin moottoreissa esiintyy öljyvuotoja, jotka voivat vahingoittaa moottorin elektroniikkaa ja joskus aiheuttaa tulipalon, jos niitä ei huolleta ajoissa. Jos Audissasi on öljyvuoto, se saattaa tarkoittaa, että moottori on kärsinyt sisäisiä vaurioita ja se on korjattava mahdollisimman pian.
Jos jätät korjauksen myöhemmäksi, se voi aiheuttaa lisävahinkoja, jotka tulevat lopulta kalliimmiksi. Jos siis havaitset öljyvuodon tai autosi moottorin tarkastusvalo syttyy, tarkistuta se heti.

Sähkökomponenttien toimintahäiriöt

Audien yleisimpiä sähköongelmia ovat vaihtuvat valot ja takavalot, jotka joskus lakkaavat toimimasta lainkaan. Toisaalta nämä on melko helppo vaihtaa, ja vaikka niistä raportoidaan melko yleisesti, ne eivät ole kovin kalliita. Kaikki muu Audin elektroniikassa on varsin luotettavaa ja kestävää.

Nakutusäänet ja päästöongelmat

Päästöongelmat voivat olla kallis asia korjata. Kaikissa malleissa ongelmaa ei tietenkään esiinny, mutta jotkut niistä kärsivät usein katalysaattorien toimintahäiriöistä. Tämä johtaa hiilen kertymiseen, joka vaurioittaa autosi takaisinkierrätysjärjestelmää sekä konvertteria.

Nakutusäänet ovat yleisiä monissa automerkeissä ja -malleissa. Tämä ei ole mitään Audi-spesifistä, mutta jos uudesta autostasi kuuluu kolinaa, kun käynnistät tai ajat sitä, ongelma on todennäköisesti korjattava.

Jos esimerkiksi kuulet kolisevia ääniä vain käännyttäessäsi, se tarkoittaa todennäköisesti, että CV-akselivaihteesi on menettänyt rasvansa ja se on tarkistettava mahdollisimman pian. Jos sitä ei korjata pian, se aiheuttaa joidenkin osien kulumista edelleen, mikä on kalliimpaa korjata.

  Onko Audi vai BMW arvokkaampi?

Mitkä ovat luotettavimmat Audi-autot?

Jotkin mallit suoriutuvat luotettavuudeltaan paremmin kuin toiset. Vaikka virallista listaa ja rankingia ei olekaan olemassa tiettyyn vertailuun, useimmissa lähteissä todetaan, että Audi TT, A3 ja A4 ovat huomattavasti luotettavampia kuin muut mallit.

Syynä tähän ovat niiden pisteet 190 Reliability Indexin mukaan. Audi TT johtaa listaa, ja sen jälkeen tulevat A3 ja A4. Kuluttajaraportointiyhtiö Which? ja Reliability Index ovat yhtä mieltä siitä, että TT on kaikkien aikojen luotettavin Audi. Mallin keskimääräiset korjauskustannukset ovat noin 600 euroa/ 750 dollaria, ja vähemmän vakavien ongelmien korjaaminen kestää noin 2-3 tuntia.

Mitkä ovat kaikkein epäluotettavimmat Audi autot?

Which? ja Reliability Indexin mukaan kolme mallia, joissa on eniten ongelmia ja valmistajan vikoja, ovat Audi A8, Q7 ja Q5. Nämä mallit saivat Reliability Index -arvioinnissa suhteellisen korkeat 280 pistettä, mutta toisaalta Which? luokitteli ne vain 2 tähteä, vaikka ne testasivat upouusia autoja.

Audi Q5:ssä, A8:ssa, Q7:ssä ja A7:ssä ei ole ainoastaan enemmän ongelmia kuin muissa Audissa, vaan niiden korjauskustannukset ovat myös korkeammat ja niiden korjausaika on myös pidempi. Ja vaikka Audit eivät olekaan luotettavimpia autoja, ne eivät ole huonoimmasta päästä, vaan keskikastissa.

Usein kysytyt kysymykset Audin ostamisesta

Tarkoittaako käytettyjen Audien halpa hinta sitä, että niissä on ongelmia?

Käytettyjen Audien korjaaminen maksaa keskimäärin enemmän kuin uusien. On tavallista, että ihmiset päivittävät saksalaisia autoja, kun niiden 5 vuoden takuu täyttyy, juuri tästä samasta syystä. Käytetyn Audin alhaisempi hinta ei välttämättä tarkoita, että siinä on enemmän ongelmia kuin muissa, mutta tarkempaa tarkastelua ei pitäisi laiminlyödä käytettyjä autoja yleisesti tarkastettaessa.

  Audi RS4 Luotettavuus

Kuinka kauan Audi-autot kestävät?

Hyvällä huollolla Audi-autot voivat kestää jopa 200 000 kilometriä. Tämä luku riippuu tietysti siitä, kuinka hyvin olet pitänyt autostasi huolta. Hyvällä, ei-täydellisellä huollolla ja säännöllisillä huolloilla useimmat Audi-mallit voivat kestää jopa 120 000 mailia eli lähes 200 000 kilometriä.

Ovatko Audit rahan arvoisia?

Jotkin mallit, kuten Audi A3:n ja A4:n lähtötason luksussedaanit, ovat alan parhaita, eivätkä ne maksa niin paljon kuin tällaisten korkeatasoisten autojen voisi olettaa maksavan. Toisaalta on joitakin malleja, kuten Q7 ja A8, jotka saattavat olla hieman ylihinnoiteltuja, ja vakiomalleista saattaa puuttua ominaisuuksia, joita edullisemmat kilpailijamallit voisivat tuoda.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z