Onko Volvoissa paljon ongelmia?

Volvoissa on jonkin verran ongelmia, mutta niitä ei ole kovin paljon verrattuna muihin autonvalmistajiin. Volvo tunnetaan turvallisuudestaan ja luotettavien autojen valmistuksesta. Niissä voi kuitenkin olla ongelmia auton vanhetessa, varsinkin jos siitä ei pidetä kunnolla huolta.

Kaiken kaikkiaan Volvon autoista on tehty vain 503 valitusta, mikä on huomattavasti vähemmän kuin muilla autonvalmistajilla. Joistakin suurista automerkeistä on tehty yli 200 000 valitusta.

Volvon autojen luotettavuus on keskimääräinen

Volvon valmistamat autot ovat varmasti turvallisia ja ylellisiä, mutta niillä on myös joitakin ongelmia ratkaistavana. Ne ovat parempia kuin kilpailijansa, mutta niiden on silti korjattava tiettyjä asioita. Vanhojen Volvojen näkeminen kaduilla on normaali näky, ja se johtuu niiden luotettavista autoista.

Niissä on kuitenkin puutteita luotettavuuspisteiden suhteen, koska niissä on joitakin ongelmia. Kaiken kaikkiaan Volvo sai luotettavuudesta arvosanan 127, ja se sijoittui 23. sijalle 40 automerkin listalla. Tämä on vain keskivertoa, minkä vuoksi Volvon on työskenneltävä ongelmiensa parissa.

Yleiset ongelmat, joita Volvon omistajat voivat joutua käsittelemään, vaihtelevat hieman automallista riippuen.

Volvo XC90:n ongelmat

XC90 on iso Volvon katumaasturi, joka tarjoaa ylellisyyttä ja mukavuutta, mutta se on myös yksi markkinoiden epäluotettavimmista autoista. XC90:ssä on monia ongelmia. Consumer Reports luokitteli sen yhdeksi vähiten luotettavista autoista.

Tämä johtuu tietyistä XC90:ssä havaituista ongelmista. Loppujen lopuksi XC90 on kaikkein puutteellisin Volvo-auto. Vuoden 2016 XC90 sai kaiken kaikkiaan eniten valituksia, mutta vuoden 2004 malli sai eniten valituksia yhdestä tietystä ongelmasta, joka oli äkillinen tehon menetys. Vuoden 2003 mallissa oli eniten sähköongelmia.

  Mikä Volvon katumaasturi on suurin?

Yksi erityinen ongelma, joka on yleinen XC90:ssä, on automaattinen jarrujärjestelmä. Kuljettajat ovat valittaneet, että auton automaattinen jarru kytkeytyy päälle, vaikka auto olisi ollut käynnissä. Tavallisesti tämä ongelma ilmenee vasta 12 000 kilometrin jälkeen, mutta jotkut ovat raportoineet siitä jo aikaisemmin. Volvo kutsui hiljattain XC90-mallit takaisin ja korjasi ongelman väittäen, että kyseessä oli ohjelmisto-ongelma.

Toinen suuri ongelma oli voimansiirtojärjestelmän vika, jonka monet asiakkaat ilmoittivat tapahtuvan noin 100 000 mailin kohdalla. Tällöin vaihteistojärjestelmä olisi vaihdettava, mikä on melko kallis korjaus, joka maksaa noin 3 500 dollaria. Volvo ei kuitenkaan ole vielä antanut mitään takaisinkutsua.

Myös renkaiden ennenaikainen kuluminen on ongelma Volvo XC90:ssä. Renkaiden ennenaikainen kuluminen voi aiheuttaa polttoainetalouden heikkenemistä. Jotkut kuljettajat kohtasivat tämän ongelman noin 12 000 mailin kohdalla. Renkaiden vaihtaminen on melko kallista, koska auto itsessään on luksusauto. Yrittäkää siis ostaa uudempia malleja, jotta vältytte joiltakin näistä XC90:n ongelmista.

Volvo XC60:n ongelmat

Jokaisessa autossa on joitain vikoja, ja XC60:n tapauksessa sillä on ollut joitakin ongelmia ilmastoinnin kanssa. Tämä johtui moottorituulettimen ohjausmoduulin ohjelmistovirheestä, joka aiheutti sen, että auton ilmastointilaite lakkasi toimimasta ja joissakin äärimmäisissä tapauksissa jopa sammutti moottorin.

Joitakin muita XC60:n ongelmia ovat ohjaustehostimen nestevuodot ja polttoainevuodot. Ohjaustehostimen nestevuoto johtui ohjaustehostimen korkeapaineletkun ja ohjausvaihteen välisestä liitosongelmasta. Kyseessä oli kokoonpanovika, joka voitiin korjata helposti ja halvalla jälkeenpäin. Volvo teki kuitenkin joitakin takaisinkutsuja. XC60:ssä oli myös joitakin vaihteisto-ongelmia.

  Kumpi on turvallisempi, Volvo vai Audi?

Volvo V70:n ongelmat

Volvo V70 oli vuonna 1996 esitelty farmari, jonka valmistus lopetettiin vuonna 2016. Se oli Volvon kaikkien aikojen toiseksi eniten valituksia herättänyt auto, vain XC90:n jälkeen. Eniten valitusta saanut malli oli vuoden 2001 V70. Kyseisessä mallissa oli kalliita ongelmia moottorin ja vaihteiston kanssa.

Volvo S60:n ongelmat

S60:stä on sen lanseerauksen jälkeen tehty yhteensä 66 valitusta. Auton vuoden 2012 mallissa oli suuria ongelmia moottorin kanssa. Vuoden 2001 S60 oli auton eniten valituksia saanut malli. Yleisiä ongelmia olivat moottorivika ja vaihteistovika. Nämä ongelmat ilmenivät autossa noin 74 000 kilometrin kohdalla.

Volvo XC40:n ongelmat

Samoja vaihteistoongelmia oli myös XC40:ssä. Consumer Reportsin mukaan kyyti on jäykkä ja äänekäs, kun taas jousitusjärjestelmä ei myöskään ole kunnossa. Infotainment-järjestelmän kerrotaan olevan myös melko hankala käyttää.

Vuoden 2021 XC40 Recharge -mallissa raportoitiin joitakin sähköjärjestelmään liittyviä ongelmia, ja Volvo on kutsumassa sitä takaisin.

Consumer Reports suosittelee kuitenkin edelleen XC40-mallia, koska sen suurin osa hyvistä ominaisuuksista on varmasti haittoja tärkeämpiä. Turvallisuusominaisuudet ovat suuri syy tähän. Lisäksi auton sisätilat ja yleinen muotoilu ovat merkittävä plussa.

Volvon ongelmat ovat korjattavissa

Volvon autoissa on joitakin ongelmia, mutta ne kaikki voidaan korjata. On olemassa suuri vaihteisto-ongelma, joka on yleinen lähes kaikissa malleissa. Tämä on vakavasti otettava asia, jota Volvon pitäisi tarkastella. Volvo saa vaihteistojärjestelmänsä japanilaiselta Aisin-teknologiayhtiöltä. Sen lisäksi muut ongelmat voidaan korjata, jos auto on takuun piirissä.

  Kestävätkö Volvo-autot pidempään?

FAQ

Mitkä ovat yleisimmät auton ongelmat?

Autot ovat koneita, joissa on mekaanisia ja liikkuvia osia, jotka voivat olla alttiita tietyille ongelmille. Kaikki autot vaativat jonkin verran huoltoa ja säännöllisiä öljynvaihtoja. Autoissa voi kuitenkin olla joitakin ongelmia, vaikka niitä hoidettaisiin ja huollettaisiin asianmukaisesti. Yleisiä ongelmia ovat mm:

 • Huono polttoainetaloudellisuus
 • Akun loppuminen
 • tyhjät renkaat
 • Moottorin pätkiminen
 • Vaihtovirtageneraattorin vika
 • Ohjauspyörän tärinä
 • Ylikuumeneminen

Mistä autoista valitetaan eniten?

Yleensä jokaisessa autossa on jonkin ajan kuluttua joitakin ongelmia. Joillakin autoilla on kuitenkin enemmän ongelmia kuin toisilla. Eniten valituksia saaneiden autojen määrä mitataan 10 000 myytyä autoa kohden. Nämä ovat eniten valituksia saaneet autot:

 1. Chrysler 300 – 66,7 valitusta
 2. Jeep Grand Cherokee – 63,6 valitusta.
 3. Chrysler Town & Country – 63,3 valitusta.
 4. Jeep Wrangler – 60.9 valitusta.
 5. Toyota Prius – 51,4 valitusta

Estävätkö säännölliset öljynvaihdot suuria korjauksia?

Säännölliset öljynvaihdot ja huollot voivat ehkäistä suuria ongelmia, kuten moottoriongelmia ja lisääntynyttä polttoaineen kulutusta. Moottoriöljy tuottaa voiteluaineen, joka estää kitkaa moottorin sisällä. Tämä kitkan väheneminen estää liikkuvia osia kulumasta nopeasti. Älä siis koskaan jätä öljyn tai suodattimen vaihtoa väliin.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z