Onko BMW i4 hyvä auto?

BMW i4

BMW kuuluu sähköautojen edelläkävijöihin. BMW i3:n esittelyn jälkeen BMW on valmistanut muita poikkeuksellisia täyssähköautoja, kuten BMW i4:n. Kuten ICE-sisaruksensa, BMW i4 toimii erinomaisesti, se on mukava, tyylikäs ja sen käsiteltävyys on erinomainen. Mutta onko BMW i4 hyvä auto?

Kyllä, BMW i4 on hyvä auto. Sillä on kuitenkin myös joitakin puutteita, jotka eivät kiinnosta joitakin kiinnostuneita ostajia. Vaikka BMW i4 tuottaa nollapäästöjä, se on luotettava ja siinä on huipputeknologiaa, sen alkukustannukset ovat korkeat, ja takapenkillä on huono pääntila kaltevan kattolinjan vuoksi.

Kaiken kaikkiaan i4 on yksi markkinoiden hienoimmista täyssähköisistä pikkuautoista. Sen lähimpiä kilpailijoita ovat Tesla Model 3, Mercedes-Benz EQE, Polestar 2 ja Volvo S60 Hybrid.

BMW i4:n historia

BMW i4 on ollut tuotannossa vuodesta 2021 tähän päivään asti. Se on akkusähköinen kompakti edustusauto, jonka korimalli on viisiovinen liftback. Vaikka se on sedan, BMW markkinoi sitä neliovisena coupéna. Sen lisäksi sitä on saatavana kolmella asettelulla, mukaan lukien takamoottorinen, takaveto (eDrive) ja neliveto (xDrive).

Huomaa, että BMW i4 on osa BMW:n i-alabrändin mallia. Sitä paitsi se on i-alabrändin viidennen sukupolven malli. Muita tähän alabrändiin kuuluvia autoja ovat BMW i3, ix ja i8. Lisäksi BMW i4:ää myydään kahdessa varustevaihtoehdossa, jotka ovat eDrive40 ja M50.

BMW i4:n ominaisuudet

Ulkonäkö

BMW i4 näyttää yhtä tyylikkäältä ja erinomaiselta kuin BMW 4-sarjan Gran Coupe. Jos et ole innostunut, et ehkä pysty erottamaan sähköautoa polttomoottoriautosta. Toisin kuin bensiinikäyttöisessä sisaruksessaan, i4:ssä on liftback-takakonstruktio. Lisäksi siinä on sinisiä aksentteja useissa osissa, kuten säleikön, keinupaneelien ja takapuskurin ympärillä.

  BMW ix3 VS Mercedes EQC - kumpi on parempi?

Lisäksi 18-tuumaiset kevytmetallivanteet ovat vakiovaruste, mutta BMW tarjoaa myös 19-tuumaisia pyöriä. Sisätiloissa on samat ominaisuudet kuin kaasuautossa. Ainoa ero on siniset korostukset. Odotettavissa on siis mukava, ylellinen ja tilava sisätila, jossa on edistyksellistä tekniikkaa.

Suorituskyky

Mukavuuden ja ylellisyyden lisäksi BMW i4:n suorituskyky on korkealla tasolla. Siinä on kaksi eri varustetasoa, joiden avulla käyttäjät voivat päättää, kuinka paljon tehoa he haluavat. BMW i4 eDrive40:ssä on yksi akselimoottori, joka tuottaa maksimissaan 335 hv ja 317 lb-ft vääntöä.

Mutta jos valitset tehokkaamman M50-mallin, jossa on sähkömoottori molemmilla akseleilla, saat yhteensä 536 hv ja 586 lb-ft vääntöä. Lisäksi eDrive40:ssä on takavetojärjestelmä, kun taas M50:ssä on nelivetojärjestelmä.

Mukavuus ja tavaratila

Yksi BMW i4:n omistamisen suurimmista eduista on, että siinä on helposti saavutettava tavaratila. Suuren tavaratilan luukun ansiosta. Lisäksi sen matkustamo on tilava, ja sinne mahtuu mukavasti jopa viisi henkilöä. Joitakin sisätilojen ominaisuuksia, jotka tekevät siitä erottuvan, ovat valkoinen nahkaverhoilu, ruusukultaiset verhoilut ja vaalea puuverhoilu.

Range

BMW i4:n toimintasäde on erinomainen, sillä se on parempi kuin Polestarilla, mutta jää silti jälkeen Tesla Model 3:sta. Yksimoottorinen eDrive40-versio voi kulkea täydellä akulla jopa 300 mailia, kun taas kaksimoottorinen M50-versio voi kulkea jopa 245 mailia.

  BMW 7-sarjan luotettavuus

Molemmissa käytetään 80,7 kWh:n akkua. Lisäksi niissä on 200 kilowatin latauskapasiteetti, joka on melko nopea.

Hinta

Vaikka BMW i4:llä on useita upeita ominaisuuksia, se on hieman kalliimpi kuin useimmat kilpailijansa. Se on jopa kalliimpi kuin Tesla Model 3, joka on suorituskykyisempi ja nopeampi kuin i4. BMW i4:n perushinta on noin 55 400 dollaria.

FAQ

Kuinka kauan BMW i4 kestää?

Tämä on melko haastava kysymys, sillä BMW i4 on ollut markkinoilla vasta vuoden. Siitä huolimatta BMW sanoo, että sen sähköautojen pitäisi kestää vähintään 15 vuotta. Tämä on pitkä aika, mutta se ei silti ole vielä parempi kuin Teslan. Sitä paitsi BMW työskentelee myös kestävien akkujen parissa, mikä voi saada heidän sähköautonsa kestämään pidempään.

Kuinka nopea BMW i4 on?

Ennen BMW i4:n markkinoille tuloa BMW i3 oli BMW:n nopein sähköauto. Mutta BMW i4:n käyttöönoton myötä se on nyt nopein BMW-sähköauto. BMW i4 M50 kiihtyy nopeudesta 0-100 vain 3,3 sekunnissa, ja sen huippunopeus on noin 139,8 kilometriä tunnissa.

Jos siis haluat nopeamman sähköauton, kannattaa harkita BMW i4 M50:n hankkimista, sillä se on 0,2 sekuntia nopeampi kuin BMW M3.

Mikä on BMW i4:n yleinen ongelma?

Koska BMW i4 on vielä uusi markkinoilla, useimmat käyttäjät eivät ole raportoineet monista ongelmista. On kuitenkin olemassa muutamia asioita, joihin kiinnostuneiden ostajien tulisi olla valmiita. Joitakin niistä ovat akkujen törmäystukien puute, liian monimutkaiset infotainment-järjestelmät ja latausinfrastruktuurin puute.

  Onko Volvo vai BMW turvallisempi?

Mikä on BMW i4:n premium-paketti?

BMW i4 premium -paketti on BMW:n i4-käyttäjille tarjoama paketti. Tämä paketti maksaa noin 950 dollaria lisää, ja se sisältää lämmitetyt istuimet ja ohjauspyörän yhdessä muuttuvan ympäristön valaistuksen ja joidenkin muiden ylellisyysominaisuuksien kanssa.

Onko BMW i4 maasturi?

Ei, BMW i4 on gran coupe tai sedan. Siinä on neljä ovea, kuten useimmissa sedaneissa, mutta siinä on viisto katto. Sen sijaan, että sitä kutsuttaisiin sedaniksi, useimmat ihmiset kutsuvat sitä gran coupeksi sen urheilullisen ja tyylikkään ulkonäön vuoksi. Lisäksi viisto kattolinja saa sen näyttämään houkuttelevammalta kuin tavallinen sedan.

Yhteenveto

Jos etsit luotettavaa, suorituskykyistä, mukavaa, turvallista ja ylellistä täyssähköistä keskikokoluokan sedania, BMW i4 on hyvä auto harkita. Autossa on kuitenkin myös muutamia puutteita, joita ovat muun muassa akkujen törmäystukien puute, latausasemien puute ja liian monimutkainen infotainment-järjestelmä.

Toisin kuin BMW i3:ssa, i4:ssä on parempi toimintasäde, mutta se ei silti ole parempi kuin Tesla Model 3. Se on kuitenkin mukavampi kuin Tesla Model 3 ja Polestar 2, jotka ovat niiden lähimmät kilpailijat. Kaiken kaikkiaan BMW i4 on markkinoiden paras täyssähköinen BMW-malli.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z