Onko BMW X6 crossover?

Kun ensimmäisen sukupolven (E71) BMW X6 esiteltiin vuonna 2008, monet luulivat, että BMW oli tullut hulluksi. Kymmenen vuotta myöhemmin monet autonvalmistajat ovat kuitenkin jäljitelleet BMW:tä ja valmistavat nyt kompakteja katumaastureita. Mutta onko BMW X6 crossover?

Kyllä, BMW X6 on keskikokoinen ylellinen crossover-maasturi. Se kuuluu BMW:n crossover-mallistoon, jossa yhdistyvät urheilullinen tyyli ja perinteisten katumaastureiden tilavuus ja monipuolisuus. Sitä paitsi BMW X6 on markkinoiden ensimmäinen SUV Coupe.

BMW X6:n lähimpiä kilpailijoita ovat Mercedes-Benz GLC Coupe, Audi Q8, Porsche Cayenne Coupe ja Jaguar F Pace. Kaikki nämä autot ovat kauniisti muotoiltuja ja niissä on huippuominaisuuksia, mutta ne jäljittelevät BMW X6:ta, joka on ensimmäinen valmistettava ylellinen crossover SUV.

BMW X6:n ominaisuudet

Ulkonäkö

Toisin kuin BMW X5:ssä, jossa on perinteinen katumaasturimuotoilu, BMW X6:ssa on viisto takakatto, joka saa sen näyttämään urheilullisemmalta. Ja koska takakatto on kalteva, siinä on enemmän ahtaampaa tavaratilaa ja pääntilaa takana. Se ei siis ole yhtä tilava kuin BMW X5, mutta silti käytännöllinen.

Lisäksi BMW X6:ssa on suuri munuaisritilä, joka on kahden mukautuvan LED-ajovalojen ja LED-sumuvalojen välissä. Katon yläosassa on panoraamakattoluukku, joka parantaa katumaasturin yleisviehättävyyttä. Lisäksi siinä on vakiovarusteena 20-tuumaiset vanteet, jotka tekevät siitä entistäkin urheilullisemman näköisen.

Jotkut ihmiset eivät kuitenkaan ehkä pidä tätä muotoilua houkuttelevana. Kaiken lisäksi jotkut sen luokan autot, kuten Porsche Cayenne, Audi Q8 ja Jaguar F Pace, näyttävät houkuttelevammilta. Tämän SUV-kupeen akseliväli on 117,1 tuumaa, pituus 194,8 tuumaa, leveys 78,9 tuumaa ja korkeus 66,3 tuumaa.

  Porsche vs. BMW: Luotettavuus

Sisätilojen ulkonäkö

BMW X6:n sisätilat on viimeistelty kauniisti laadukkailla ominaisuuksilla. Siinä on Vernasca-nahkaistuimet ja SensaTec-keinonahkaa kojelaudassa, kaksoiskäyttöinen 12,3-tuumainen näyttö, 16-suuntaiset sähkötoimiset etuistuimet lämmityksellä ja esteettisesti miellyttävä sisustus.

Lisäksi BMW X6:een mahtuu jopa 5 henkilöä ja siinä on suuri tavaratila, mikä tekee siitä käytännöllisen auton. Vähintään 180-senttiset eivät kuitenkaan nauti istumisesta toisella rivillä pidemmillä matkoilla, sillä se on hieman ahdas. Jalkatilaa on kyllä riittävästi, mutta kalteva kattolinja vie paljon pääntilaa.

Suorituskyky

BMW X6:sta on saatavana kolme varustetasoa. Nämä ovat BMW X6 xDrive40i, sDrive40i ja M50i. Siitä on myös suorituskykyinen versio, X6 M, jossa on sama moottori kuin M50i:ssä. xDrive40i on malliston suorituskyvyltään heikoin auto, ja se on myös halvin. Toisaalta M50i on suorituskykyisin variantti.

BMW xDrive40i:ssä on 3,0-litrainen turbo-rivimoottori, 8-vaihteinen automaattivaihteisto ja AWD-järjestelmä. Se tuottaa maksimissaan 335 hv ja 331 lb-ft vääntöä. Lisäksi se kiihtyy 0-100 vain 5,3 sekunnissa, ja sen huippunopeus on 151 kilometriä tunnissa.

BMW M50i:ssä taas on 4,4-litrainen V8-turbov8-bensiinimoottori, 8-vaihteinen automaattivaihteisto ja AWD-järjestelmä. Lisäksi se tuottaa jopa 523 hv ja 553 lb-ft vääntöä. Tämä variantti kiihtyy 0-100:een 4,1 sekunnissa, ja sen enimmäisnopeus on 155 kilometriä tunnissa.

Mukavuus

BMW X6:ssa on neljä ovea ja siinä on tilaa jopa viidelle henkilölle. Siinä on runsaasti tilaa etuistuimilla, mutta takaistuimilla on hieman ahdasta. Tämä johtuu siitä, että kalteva kattolinja vie jonkin verran pääntilaa, mikä tekee takaistuimista epämukavat pidemmille henkilöille.

  Miksi BMW:n arvo laskee niin nopeasti?

Polttoainetehokkuus

BMW X6 on yksi luokkansa tehokkaimmista autoista. Sen EPA-luokitus on erinomainen: 21 mpg kaupungissa, 25 mpg maantiellä ja 23 mpg yhdistettynä. Tämä on parempi kuin Audi Q8, Porsche Cayenne Coupe ja Mercedes-Benz GLC Coupe.

Hinta

BMW X6 xDrive40i:n perushinta on noin 67 300 dollaria, kun taas sen suorituskykyisen mallin (M50i) perushinta on noin 86 200 dollaria. Muihin luokkansa autoihin verrattuna X6 on hieman kallis.

FAQ

Onko BMW X6 turvallinen auto?

Kyllä, BMW X6 on turvallinen auto. Viime vuosina se on saanut viiden tähden turvallisuusluokituksen, mikä on merkki turvallisesta autosta. Lisäksi BMW X6 on varustettu monilla turvallisuusominaisuuksilla, kuten kaistavahti, törmäyksenesto kaupungissa, ennaltaehkäisevä jalankulkijoiden suojaus ja etutörmäysvaroitin.

Onko BMW X6 luotettava?

Ei, BMW X6 ei ole luotettava auto. BMW-brändi ei ole ainoastaan vähemmän luotettava, vaan BMW X6 ja X5 ovat BMW:n vähiten luotettavia malleja. BMW X6:n vuotuiset korjauskustannukset ovat keskimäärin noin 1 200 dollaria, mikä on yksi korkeimmista kompaktien katumaastureiden joukossa.

Lisäksi BMW:n varaosat ovat kalleimpia, samoin BMW:n korjaus- ja huoltokustannukset. Lisäksi BMW suosittelee Mercedes-Benzin tavoin viemään autonsa erikoisliikkeisiin tai BMW-huoltokeskuksiin, jotka ovat myös kalliita.

Kuinka nopea BMW X6 on?

BMW X6:n nopein vaihtoehto on BMW M Sport -vaihtoehto. Tämä auto kiihtyy 0-100 vain 3,6 sekunnissa kuljettajapaketilla. Mutta ilman kuljettajapakettia se kiihtyy 0-100:een 4,1 sekunnissa. Lisäksi sen huippunopeus on 155 kilometriä tunnissa.

  Onko BMW iX3 täysin sähköinen?

Mitkä ovat BMW X6:n yleiset ongelmat?

BMW X6 kokee paljon ongelmia elinkaarensa aikana. Seuraavassa on kuitenkin joitakin yleisimpiä ongelmia, joita X6-käyttäjien on syytä odottaa kohtaavansa:

  • Moottorin ylikuumeneminen
  • Takaluukun spoileri löystyy
  • Sähköistuinongelmat
  • Jarrutehon menetys
  • Sähköisen käsijarrun haasteet
  • Rikkinäinen Isofix-kiinnityspiste

Johtopäätös

BMW X6 on keskikokoinen ylellinen crossover. Mutta toisin kuin perinteisissä crossovereissa, tässä SUV-kupeessa ei ole takaluukkua, vaan siinä on viisto takakattolinja. Lisäksi siinä yhdistyvät katumaasturin ominaisuudet ja coupén tyylikkyys.

Kaiken kaikkiaan BMW X6 näyttää tyylikkäämmältä kuin BMW X5. X5 on kuitenkin käytännöllisempi ja tilavampi kuin X6, kun taas BMW X6 sopii paremmin ihmisille, jotka haluavat hauskan ja urheilullisen kyydin. Sitä paitsi se on myös kalliimpi kuin BMW X5, mutta sen suorituskyky on parempi.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z