Onko BMW E46 luotettava?

BMW E46:ta pidetään luotettavana autona, joka on ostettavissa vielä näin pitkänkin ajan kuluttua.

BMW E46 on BMW 3-sarjan 4. sukupolvi, joka on valmistettu vuonna 1997. Auto on riittävän luotettava ostettavaksi vielä vuosikymmenen kuluttua sen lakkauttamisesta, vuonna 2006. E46:sta oli useita malleja, ja se oli yksi BMW:n menestyneimmistä lanseerauksista. Auton menestys johtuu sen korkeasta rakennetusta laadusta ja luotettavuudesta.

BMW E46

E46 kuuluu BMW:n 3-sarjan kompaktiin Executive-luokkaan. Se lanseerattiin vuonna 1997, ja sillä oli koko olemassaolonsa ajan saatavilla useita eri korimalleja. Niissä oli tuon ajan selkeä BMW:n muotoilu, joka oli nähtävissä myös BMW 5-sarjassa.

Neljännessä sukupolvessa, E46:ssa, oli paljon parannettu alusta, jota markkinoitiin 70 prosenttia jäykemmäksi kuin edellistä sukupolvea. Auto tarjosi BMW:n lippulaivatason käsittelykokemuksen, ja se oli saatavana myös nelivetovaihtoehtona. E46:n valmistus lopetettiin vuonna 2006, ja sen tilalle tuli viidennen sukupolven 3-sarjan malli, BMW E90.

Mallit

E46 oli erittäin menestyksekäs auto, joten BMW valmisti useita korimuotoja ja malleja myyntiin koko läsnäolonsa ajan. Autoa tarjottiin 5 korimuotoa:

 • 2-ovinen coupe
 • 2-ovinen avoauto
 • 3-ovinen viistoperä
 • 4-ovinen sedan
 • 5-ovinen farmariauto
  E46-mallia oli useita, ja sitä oli saatavana sekä bensiini- että dieselmallina. Jos haluat ostaa käytetyn E46:n, sinun kannattaa tarkastella kaikkia E46:n malleja ja päättää, mikä sopisi sinulle parhaiten. Nämä ovat bensiinimallien autot moottoreineen:
 • 316i – siinä oli 4-sylinterinen 1,8 litran BMW M43 -moottori ja 4-sylinterinen 1,8 litran BMW N46 -moottori.
 • 318i – siinä oli 4-sylinterinen 1,9 L BMW M43 -moottori ja 2,0 L 4-sylinterinen BMW N46 -moottori.
 • 320i – 6-sylinterinen 2,2 L BMW M54 -moottori.
 • 323i – 6-sylinterinen 2,5 litran BMW M52 -turbomoottori.
 • 325i – 6-sylinterinen 2,5 litran BMW M54 -moottori.
 • 328i – 6-sylinterinen 2,8 L BMW M52 -turbomoottori.
 • 330i – 6-sylinterinen 3,0 L BMW M54 -moottori.
 • M3 – 6-sylinterinen 3,2 L BMW S54 -moottori.
  Autosta oli saatavana myös dieselmalleja ja ne olivat:
 • 318d – siinä oli 4-sylinterinen 2,0 L BMW M47 -moottori.
 • 320d – 4-sylinterinen 2,0 L BMW M47 -moottori.
 • 330d – 6-sylinterinen 3,0 L BMW M57 -moottori.
  E46-mallia tarjottiin myös BMW:n M-sarjassa, joka oli jopa mukana monissa moottoriurheilukilpailuissa ja menestyi myös hyvin. Tästä autosta oli myös suorituskykyinen Alpina-malli, joka tunnettiin nimellä ”Alpina B3”. Kaikista malleista luotettavimpana pidetään kuitenkin 330i-mallia, koska se otettiin käyttöön myöhään, ja BMW:llä oli aikaa korjata joitakin vikoja.
  Mikä tuloluokka ostaa BMW:n vs. Mercedeksen?

Suorituskyky

E46-malli on kuuluisa erittäin suorituskykyisestä ajettavuudestaan ja ylivoimaisesta handlinestaan. Autossa oli 6-sylinterinen moottori, joka oli erittäin nopea ja se on edelleen melko nopea. Auton M3-malli oli jopa huipputehokas malli, ja se on vielä nopeampi kuin muut mallit. Auto on edelleen melko luotettava suorituskyvyltään, joten voit saada hyvän BMW-kokemuksen.

Luotettavuus

Tästä autosta saa edelleen paljon irti, sillä tämä on melko luotettava BMW. Joissakin sen malleissa oli ongelmia venttiilivarren vuotamisen kanssa, mutta jos haluat parhaan mallin, valitse hyväkuntoinen 330i. Rakennettu laatu on todella tukeva ja moottori on pitkäikäinen.

330i-malli paransi myös alarungon halkeiluongelmia. Tämän lisäksi E46 on kuuluisa ja hyvin ostettu auto, jonka ansiosta saat kaikenlaista apua netistä. Auto on myös tunnettu mekaanikkojen keskuudessa, joten saat autosi korjattua helposti, jos siihen tulee ongelmia. muuten auto on melko luotettava, joten sinun ei tarvitse olla huolissasi siitä.

Etsittäviä asioita

Jokainen auto tarvitsee noin 10 vuoden jälkeen jonkin verran hoitoa. Jos aiot ostaa tämän kaunottaren, sinun kannattaa etsiä joitakin asioita, joilla säästät rahaa. Sinun pitäisi tietää ensimmäinen asia, mitä enemmän kilometrejä, sitä haavoittuvampi auto on. Etsi auto, jossa on mahdollisimman vähän kilometrejä.

Joissakin vanhemmissa malleissa, kuten 323:ssa ja 328:ssa, oli ongelmia alarungon halkeilun kanssa, joten katso niitä. 318-mallissa oli joitakin venttiilivarren vuotoja. Paras neuvomme on ostaa 330i-malli ja yrittää vaihtaa vesipumppu, termostaatti ja tuuletinkytkin, jos mahdollista. Muuten autossa ei ollut mitään suurempia ongelmia, joita pitäisi etsiä.

  Mikä on paras vanha BMW ostettavaksi?

Johtopäätös

Auto on yksi markkinoiden luotettavimmista BMW:istä. Se on myös melko tunnettu markkinoilla, joten auton huollossa ja korjauksessa ei ole vaikeuksia. Moottori on myös erittäin vankka ja kestää helposti paljon useamman vuoden, riippuen auton ajokilometreistä. Siksi E46 on luotettava BMW.

FAQ

Mikä on BMW E46:n luotettavin malli?

Ihmisten mielipiteiden ja henkilökohtaisten kokemusten mukaan 330i:tä pidetään E46:n luotettavimpana mallina. 330i:ssä oli paljon vähemmän ongelmia alarungon halkeamien ja muiden vuotojen kanssa. Moottori on myös kivikova ja riittävän nopea päihittämään monet tämän ikäiset autot.

Voittiinko BMW E46 kilpailuja?

BMW E46 on kampanjoinut monissa moottorikilpailuissa. E46 320i voitti Andy Priaulxin ajamalla kauden 2004 Touring Car Championshipin Euroopan mestaruuden ja kauden 2005 World Touring Car Championshipin mestaruuden. Auto voitti myös Aasian Touring Car Championship -kauden ’06, kuljettajana Franz Engstler. Kaiken kaikkiaan auto oli mukana monissa eurooppalaisissa, brittiläisissä, amerikkalaisissa ja venäläisissä kilpailuissa.

Paljonko E46 maksaisi nyt?

Auto oli aikanaan kallis, mutta onneksi nämä autot heikkenevät nopeasti. Auton M-malli on kuitenkin edelleen melko kallis, ja se voi maksaa yli 15 000 dollaria. Tavalliset mallit saa kuitenkin alle 10 000 dollarilla. Tämä on melko hyvä, jos haluat kokea BMW-auton ja sinulla on myös pieni budjetti.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z