Onko käytetty BMW i3 hyvä ostos?

Käytetyn BMW i3:n ostaminen on ehdottomasti hyvä valinta. BMW i3 on pieni 5-ovinen hatchback, ja se on erinomainen valinta käytetyn auton ostamiseen. Auto tekee oikean määrän arvonalennusta, jolloin saat mukavan ostohinnan. Viisi vuotta vanhan i3:n saa helposti alle 20 000 dollarilla.

Käytetyn i3:n ostamisen edut

Pieni BMW i3 -sähköauto on yksi parhaista autoista kaupunkiliikenteeseen. Pieni auto ei vaadi paljon rahaa huoltoon tai polttoaineeseen, koska se on sähköinen. Koostaan huolimatta moottori on silti erittäin tehokas, ja sen avulla voit nauttia klassisesta BMW-ajosta.

Nopea arvon aleneminen

Tämä on yksi suurimmista syistä ostaa BMW i3 käytettynä. Tämän auton arvon aleneminen on nopeaa, ja se voi jopa alentua jopa 60 % jo 3 vuoden kuluttua. Vaikka tämä voi olla valitettavaa auton omistajille, se on varmasti hyvä asia niille, jotka haluavat hankkia käytetyn mallin.

Edmundsin mukaan 3 vuotta vanhan i3:n saa helposti alle 25 000 dollarilla. Tällä hinnalla voit hankkia BMW:n ja samalla kokea sähköauton edut. Voit laskea hintaa entisestään etsimällä vanhemman auton tai sellaisen, jossa on enemmän ajokilometrejä. Esimerkiksi vuoden 2015 mallin voi ostaa jo 16 000 dollarilla.

Tilavat ja laadukkaat sisätilat

Auton sisätilat ovat ehdotonta luksusta, eikä se tunnu sisältä kovin pieneltä. i3:n sisätilat on loistavasti tehty ja erittäin tilavat. Takaovet avautuvat epätavallisella itsemurhaovien tavalla, mikä lisää entisestään tilaa sisällä.

  BMW:n tehokkain moottori

Auton sisätiloissa on monia malleja. Vaikka et voi suunnitella omaa autoasi, jos ostat käytetyn, kaikki i3-vaihtoehdot on valmistettu laadukkaista materiaaleista. Autossa käytetty nahka on täysin parkittua luonnonnahkaa. Tätä nahkaa ei käytetä vain istuimissa, vaan koko autossa, mikä tarjoaa ylellisen kokemuksen kuljettajalle ja matkustajille.

Jos puhutaan auton tavaratilasta, niin sekin on suuri etu. Viistoperäisen auton takapenkkien tila on kokoontaitettuna 260 litraa, ja sitä voidaan kasvattaa 1100 litraan, kun takarivi taitetaan alas. Tämä on riittävästi tilaa ruokaostosten tuomiseen tai valtavien matkatavaroiden kuljettamiseen.

Autossa on myös BMW:lle tyypillinen iso infotainment-järjestelmä. Etunäyttö on 10,5 tuuman kokoinen, ja siinä on BMW:n uusin laattakäyttöliittymä. Tämän näytön kautta voit helposti navigoida, tarkistaa akun varauksen, tarkistaa ominaisuudet, valita ajotilat ja käyttää Apple CarPlay -järjestelmää.

Turvallisuusominaisuudet

i3 on varmasti erittäin turvallinen auto, ja sen turvallisuusluvut ovat erittäin hyvät. IIHS on testannut auton, ja se on saanut erinomaiset arvosanat. i3:ssa on kaikki BMW:n tavanomaiset turvallisuusominaisuudet. i3:ssa on vakiona kuusi turvatyynyä ja siinä on hyvä piiskaniskusuojaus.

Auto sai hyvän arvosanan törmäysturvallisuudesta. Auton elektroninen ajonvakautusjärjestelmä ei päästä sitä harhailemaan ja havaitsee, kun auto menettää vauhtia. Autossa on myös automaattinen jarrutusjärjestelmä, joka tunnetaan nimellä AEB-jarrut. Muita ominaisuuksia ovat aktiivinen vakionopeudensäädin, etutörmäysvaroitin, kaistanpitoavustin ja jalankulkijoiden suojaus.

  Mikä on BMW:n suurin katumaasturi?

Luotettavuus

Auton luotettavuusarviot ovat keskinkertaiset, ja se säilyttää omistajilta hyvän arvostelun. Saksalaisvalmisteisia autoja pidetään yleensä paljon luotettavampina kuin monia muita. i3:a pidetään luotettavana sen vähäisen huollon ja paremman polttoainetalouden ansiosta. Auto voi säästää rahaa polttoaine-, huolto- ja korjauslaskuissa.

Tarvitsee vähän huoltoa

Jotkut autot tarvitsevat huoltoa joka kuukausi tai kahden kuukauden välein, tai ne vaativat äärimmäistä huolellisuutta öljytarpeidensa ja varaosiensa suhteen, mikä maksaa satoja dollareita jokaiseen autoon. Onneksi i3 on yleensä melko halpa huollettava.

BMW i3 on sähköauto, eikä se tarvitse mittavaa huoltoa. Se saattaa tarvita jonkin verran huoltoa, kuten jarrupalojen vaihtoa tai öljynvaihtoja, mutta sähköauton ylläpitokustannukset ovat paljon alhaisemmat kuin polttomoottoriautojen. Voit helposti säästää jopa 20 000 dollaria vain 5 vuoden aikana, kun omistat auton.

Sähköajoneuvo

Tämän ajoneuvon ostaminen halvalla ja sen jälkeen vielä enemmän säästäminen huollossa ja polttoaineessa on hyvä asia. Voit kirjaimellisesti saada kaikki rahasi takaisin 5 vuoden kuluttua ostamalla käytetyn i3:n, joka on hyvässä kunnossa.

Asiat, joita kannattaa välttää

On kuitenkin olemassa tiettyjä asioita, joita sinun kannattaa välttää, jos aiot ostaa i3:n. Nämä asiat ovat pieniä, mutta voivat silti aiheuttaa sinulle korjauslaskuja. Tarkista ennen ostamista seuraavat asiat:

  • Akun kunto
  • Polttoainevuoto
  • Jarrupalojen kuluminen

FAQ

Kuinka monta sähköautoa BMW valmistaa?

BMW valmistaa jo i3:a, joka on täyssähköauto, joka on ollut markkinoilla jo useita vuosia. BMW pyrkii myös laajentamaan i-sarjan autojaan iX:llä tai i4:llä. Myös joitakin pistokehybridiautoja, kuten X5 xDrive45e tai 530e Sedan, on jo olemassa.

  Kumpi auto heikkenee nopeammin - Mercedes vai BMW?

Mitä ovat kohtuuhintaiset sähköautot?

Sähköautot ovat verrattain kalliita verrattuna tavallisiin polttomoottoriautoihin tai hybridiautoihin, mutta ne säästävät varmasti rahaa pitkällä aikavälillä.
Joitakin edullisimpia sähköautoja ovat mm:

  • 2021 MINI Cooper SE
  • 2021 Nissan Leaf
  • 2021 Hyundai Ionic Electric
  • 2021 Chevrolet Bolt EV

Ovatko hatchbackit perheautoja?

Hatchbackit ovat autoja, joissa tavaratilan luukku avautuu kokonaan ylöspäin. Ne ovat yleensä pienempiä kuin muut sedanit tai katumaasturit, joten ne mahtuvat mihin tahansa pysäköintipaikkaan. Niihin mahtuu myös enemmän matkatavaroita kuin sedaneihin, jos niiden istuimet taitetaan alas, mikä on hyvä perheominaisuus. Viistoperät on suunniteltu tarjoamaan matkustajille mahdollisimman paljon mukavuutta ja pääntilaa, ja kaikki tämä tekee niistä hyvän perheauton.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z