Onko Teslan neliveto sen arvoinen?

Onko Teslan neliveto sen arvoinen?

Se, ostatko Tesla-mallin vakiovarusteisella nelivetojärjestelmällä vai päivitätkö sen AWD-järjestelmään, riippuu siitä, missä asut. Voi olla kannattavaa hankkia Tesla nelivetojärjestelmällä, jos ilmasto ja ajo-olosuhteet vaativat sitä.

Jos asut kaupungissa, jossa olosuhteet ovat täydelliset ja lumisten teiden kaltaiset asiat ovat harvinaisia, et tarvitse AWD-järjestelmää. Mutta jos asut maalla tai alueella, jossa lumi on ongelma tai tiet ovat mutaisia, tarvitset Teslan nelivetojärjestelmän.

Jos matkustat paljon tai harrastat kilpa-autoilua, nelivetojärjestelmä antaa sinulle myös lisäkiihtyvyyttä. Teslan ylimääräinen nelivetojärjestelmä ei kuitenkaan ole ilmainen, joten harkitse, tarvitsetko sitä todella autoosi ennen kuin käytät siihen rahaa.

Missä Tesla-malleissa on AWD-järjestelmä?

Tesla Model Y

Jos etsit modernia ja tehokasta sähköistä crossoveria, Tesla Model Y on ihanteellinen valinta. Tämä auto tarjoaa erinomaisen sähköisen toimintasäteen ja suorituskyky on korkealla tasolla. Toisin kuin perinteiset AWD-järjestelmät, Model Y:n AWD-järjestelmässä käytetään kaksimoottorista asennusta, joka lähettää vetovoiman kaikille pyörille.

Telsa Model Y:stä on valittavana kaksi versiota. Ensimmäinen on noin 50 000 dollaria maksava Long Range -versio, jonka toimintasäde on 326 mailia ja nopeus 0-100 km/h 4,8 sekunnissa. Toinen vaihtoehto on Performance-versio, joka maksaa noin 60 000 dollaria ja jonka toimintasäde on 303 mailia ja nopeus 0-100 3,5 sekuntia.

Tesla Model X

Jos Model Y ei oikein sovi sinulle, voit valita myös AWD-järjestelmällä varustetun Model X:n. Tämä auto sijoittuu korkealle markkinoilla olevien ylellisten sähköisten katumaastureiden listalla. Kiitos ominaisuuksien, kuten tilavan matkustamon, nopean kiihtyvyyden, erinomaisen käsiteltävyyden ja erinomaisen täyssähköisen toimintasäteen.

  Kuinka monta vuotta Tesla kestää?

Kaiken lisäksi tässä tehokkaassa sähköisessä nelivetoisessa katumaasturissa on 5 istumapaikkaa. Model X on varustettu 100 kWh:n akulla ja kahdella sähkömoottorilla – toinen pyörittää etupyöriä ja toinen takapyöriä. Noin 80 000 dollarin perushinnallaan se voi olla hyvä sijoitus.

Tesla Model 3

Yksi Tesla Model3:n myydyimmistä puolista on sen kaksimoottorinen nelivetojärjestelmä, joka säätelee vetovoimaa ja vääntöä välittömästi. Siinä on myös 20-tuumaiset Uberturbine-pyörät, madallettu jousitus ja suorituskykyiset jarrut, jotka auttavat epäsuotuisissa sääolosuhteissa.

Vakiomalliston lähtöhinta on 38 000 dollaria, joten kyseessä on edullisempi auto. Mutta jos haluat nauttia kaksimoottorisesta AWD-järjestelmästä, sinun on päivitettävä joko 47 000 dollaria maksavaan pitkän kantaman varusteluun tai 55 000 dollaria maksavaan Performance-varusteluun. Tämän auton kiihtyvyys on nopea, 0-100 km/h 3,1 sekunnissa.

Tesla Model S

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä Tesla Model S:ssä on myös mahdollisuus valita AWD- tai RWD-järjestelmä. Vaikka RWD-järjestelmä toimii erinomaisesti, sähköinen AWD-järjestelmä on silti etulyöntiasemassa, varsinkin jos aiot ajaa lumisilla tai liukkailla alueilla.

Jos haluat nauttia AWD-järjestelmästä, sinun on hankittava Tesla Model S Long Range Plus, jonka lähtöhinta on 80 000 dollaria, tai Performance-versio, jonka lähtöhinta on 100 000 dollaria. Model S kiihtyy nopeudesta 0-100 km/h 3,1 sekunnissa, ja sen toimintasäde on 412 mailia.

Teslan AWD:stä tiedettävät asiat

Mikä erottaa Teslan nelivedon muista AWD-järjestelmistä?

Teslan nelivetojärjestelmässä on kaksi toisistaan riippumatonta moottoria, jotka parantavat redundanssia ja joissa kummassakin on vain yksi liikkuva osa, mikä takaa minimaalisen huollon ja maksimaalisen kestävyyden. Teslan AWD-järjestelmä eroaa perinteisestä AWD-järjestelmästä kuitenkin siinä, että se ohjaa digitaalisesti vääntömomenttia etu- ja takapyörille, mikä takaa poikkeuksellisen hyvän pidon ja käsiteltävyyden hallinnan.

  Mercedes EQC VS Tesla

Onko Teslan AWD hyvä lumessa?

Kyllä, Teslan AWD on hyvä lumessa sen erinomaisen kiihtyvyyden, käsiteltävyyden ja pidon ansiosta. Mutta koska Tesla-ajoneuvoissa on vakiovarusteena urheilulliset pyörät, sinun on vaihdettava talvirenkaisiin parantaaksesi pitoa ja välttyäksesi liukastumiselta jäisillä pinnoilla. Vaihtoehtoisesti voit käyttää rengasketjuja alueesta riippuen.

Mitkä ovat AWD-järjestelmän edut?

Nelivetojärjestelmä sopii erinomaisesti hankalille pinnoille, kuten lumelle, jäälle ja märille alueille. Tämä johtuu siitä, että se lähettää vääntömomentin kaikille neljälle pyörälle, jolloin pito ja pito paranevat. Näin ollen kaikki pyörät saavat voimaa yhden tai kahden etu- tai takapyörän sijasta.

Sen lisäksi, että nelivetojärjestelmä tarjoaa hyvän pidon liukkaissa olosuhteissa, se varmistaa myös, että kiihtyvyys on parempi eikä renkaiden luistoa esiinny. Kaikissa Tesla-malleissa ei kuitenkaan ole tätä järjestelmää, mutta sitä tarjotaan lisävarusteena joihinkin malleihin.

Kytkeytyvätkö Teslan AWD-järjestelmän kaikki neljä pyörää samaan aikaan?

Kyllä, ne kytkeytyvät. Nelivedon pyörät kytkeytyvät päälle käynnistyksen yhteydessä, minkä jälkeen ne palaavat tasaisella nopeudella automaattisesti kahteen pyörään akkuvirran säästämiseksi. Koska sähkömoottoreiden pyörimisvoima on viisinkertainen polttomoottoriin verrattuna, kiihtyvyys on jopa viisinkertainen polttomoottoriin verrattuna samalla painolla, mikä johtaa heikkolaatuisten pyörien ylimääräiseen kulumiseen.

Siksi Teslan temppu on, että nelivetomalleissa etu- ja takapyörien voimansiirtosuhteet ovat aivan erilaiset. Siksi auto käyttäytyy kuin siinä olisi eri vaihteita lähettämällä valikoivasti enemmän tehoa taka- tai etupyörille tai jopa ajamalla niitä yhtä paljon.

  Kumpi on turvallisempi, Tesla vai Volvo?

Mitä eroa on nelivetojärjestelmällä ja nelivedolla?

Monet ihmiset sekoittavat usein AWD- ja 4WD-järjestelmät keskenään. Nelivetojärjestelmä toimii siten, että sekä etu- että takapyörät saavat jatkuvasti voimaa. Toisaalta nelivetojärjestelmä toimii antamalla vääntömomenttia etu-, taka- ja keskitasauspyörästön, siirtokoteloiden ja kytkimien sarjan kautta.

Molemmat järjestelmät mahdollistavat auton sujuvan kulun maksimaalisella vetovoimalla erilaisissa olosuhteissa. Lumisissa olosuhteissa asuvat ihmiset suosivat nelivetojärjestelmää, kun taas nelivetojärjestelmä sopii erinomaisesti maastossa liikkumiseen.

Kannattaa, jos asut lumisella alueella.

Lyhyesti sanottuna Teslan nelivetojärjestelmä kannattaa lumisilla alueilla asuville ihmisille, kilpa-ajajille ja niille, jotka haluavat lisäkiihtyvyyttä. Mutta jos asut alueella, jossa on kuivaa suurimman osan vuodesta, AWD-järjestelmällä varustetun Teslan hankkiminen on rahan tuhlausta.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z