Onko Citroën DS5 hyvä auto?

Onko Citroën DS5 hyvä auto?

Citroën DS5 on Citroënin vuosina 2010-2018 valmistama viisiovinen puoliksi luksusluokan perheviistoperä. DS5 on auto, joka näyttää sisältä ja ulkoa todella näyttävältä ja joka tuntuu paljon ylellisemmältä kuin useimmat muut Citroënin mallit. Onko Citroën DS5 siis hyvä auto?

Citroën DS5:llä on joitakin hyviä puolia, kuten muotoilu, moottorit, tekniikka, turvallisuus ja mahdollisesti jopa käytännöllisyys. Toisaalta autolla ei ole paras mahdollinen maine luotettavuuden suhteen, ja monet ovat sitä mieltä, että se maksaa myös hieman liikaa siihen nähden, mitä se on. Joka tapauksessa DS5 voi olla hyvä auto, jos pidät siitä sellaisena kuin se on, jos et pidä autosta, olet parempi ilman sitä.

DS5:n moottoritarjonta on kunnollinen, sillä tarjolla on muutama eri moottorivaihtoehto, joista voi valita. DS5:n muotoilu on yksi sen vahvuuksista, sillä auto näyttää rohkealta ja futuristiselta. Sisätilat ovat hyvin samanlaiset, mitä useimmat meistä eivät ole tottuneet näkemään Citroënin kaltaiselta merkiltä.

DS5:n luotettavuus on kuitenkin parhaimmillaan kyseenalainen, sillä autossa on monenlaisia ongelmia, jotka haittaavat auton käyttökokemusta melkoisesti. Näiden autojen arvo on todella hyvä 2. käden markkinoilla, mikä tekee niistä suosittuja tänäkin päivänä. Käytännöllisyys on myös kunnossa, mutta auto uhraa hieman tilaa muotoilun hyväksi.

Citroën DS5 – Voimanlähde

Jos haluat Citroën DS5:n bensiinimoottorilla, sinun on valittava 1,6 litran nelisylinterinen moottori, joka tarjoaa 150-200 hv aikaisemmissa malleissa tai 165 hv faceliftin jälkeisessä mallissa. Näiden moottoreiden yhdistetty kulutus on jopa 40MPG, ja ne voidaan yhdistää joko manuaalivaihteistoon tai Citroënin automaattivaihteistoon.

  Citroën C1:n yleiset ongelmat

Jos haluat dieselmoottoreita, voit valita joko 1.6L tai 2.0L nelisylinterisen dieselmoottorin, jossa 1.6L tarjoaa jopa 120hv ja 2.0L jopa 181hv. Näiden moottoreiden yhdistetty kulutus on jopa 55MPG, ja ne voidaan yhdistää joko manuaali- tai automaattivaihteistoon.

Vuoden 2015 jälkeisiin malleihin voi valita myös DS5-hybridin, joka tarjoaa 2,0 litran dieselmoottorin yhdessä sähkömoottorin kanssa, jolloin yhdistetty teho on noin 200 hv ja yhdistetty kulutus enintään 70MPG. Kaikki DS5-mallit ovat FWD-malleja, ja nämä moottorit näyttävät sopivan auton luonteeseen todella hyvin.

Citroën DS5 – muotoilu ja alusta

Citroën DS5 näyttää näyttävältä sisältä ja ulkoa, sillä se on yksi DS5:n tärkeimmistä myyntivaltteista. Auto näyttää futuristiselta ja on täynnä futuristisia muotoilun yksityiskohtia, jotka kohottavat kokemusta melkoisesti. Sisätilat ovat muhkeat ja mielenkiintoiset, mutta ne eivät pysty kilpailemaan todellisten saksalaisten luksusautojen kanssa, eivät tyylin ja varustelun osalta.

Ajokokemus on enimmäkseen dynaaminen, mutta DS5 on myös todella mukava auto. Alustan ja jousituksen viritys on räätälöity sujuvan kokonaiskokemuksen saavuttamiseksi, mikä tekee DS5:stä todella hyvän päivittäiskuljettajan.

Citroën DS5 – Luotettavuus ja yleiset ongelmatilanteet

Luultavasti yksi DS5:n suurimmista ongelmista on sen heikko luotettavuus, joka tuntuu seuraavan monia DS-malleja vielä tänäkin päivänä. DS5 kärsii lukuisista sähköisistä ongelmista, jotka voivat pahimmillaan pilata omistuskokemuksen tai parhaimmillaan ärsyttää jatkuvasti. Auto kärsii myös jousituksen laakeriongelmista, jotka voivat pettää jo varhain.

  Onko Citroën C3 Picasso hyvä auto?

Muita ongelmia ovat muun muassa öljyvuodot ja mahdolliset polttoainevuodot, DPF:n (dieselhiukkassuodatin) ongelmat sekä auton varusteisiin liittyvät ongelmat. Kaiken kaikkiaan DS5 ei ole luotettavuudeltaan paras mahdollinen, mutta myöhemmät mallit näyttävät muuttaneen tämän asian ainakin jossain määrin parempaan suuntaan.

Citroën DS5 – Arvo ja käytännöllisyys

Mitä tulee arvoon, DS5 näyttää pärjäävän enemmän kuin hyvin, sillä näitä autoja saa käytettynä todella edulliseen hintaan, mutta se on järkevää tämän ikäiselle autolle. Jos sitä vertaa saksalaisiin kilpailijoihinsa, se vaikuttaa edulliselta, mutta Audi, BMW ja Mercedes yksinkertaisesti tekevät kaiken kaikkiaan parempia autoja.

Käytännöllisyys on kunnossa, sillä autoon mahtuu helposti neljä aikuista, ja tavaratilaa riittää kaikille. Ongelmana on kuitenkin lähinnä näkyvyys, sillä auto on pitkä ja tyylikäs muotoilu haittaa hieman näkyvyyttä ja helppokäyttöisyyttä. Autossa on myös paljon perheystävällisiä ominaisuuksia.

UKK-osio

Onko Citroën DS5 luksusauto?

Citroën DS5 on auto, joka on tarkoitettu kilpailemaan luksusautojen kanssa ilman, että se olisi itse varsinainen luksusauto. Tämä ei tarkoita sitä, etteikö DS5 olisi muhkea auto, koska se on, vaan kyse on enemmänkin siitä, että kaiken sen mielenkiintoisen näköisen muotoilun alla on Citroën. Tämä ei ole jotain, mitä luksusostajat tavoittelevat, ja siksi DS jätti Citroënin vuonna 2015.

Vaikka DS5 tarjoaa monia ylellisiä ominaisuuksia ja auto itsessään kuroo umpeen kuilua ylellisyyden ja futuristisen muotoilun välillä, DS5:tä ei yksinkertaisesti voi pitää todellisena kilpailijana vakiintuneille saksalaisille luksusmerkeille, vaikka DS5 päihittääkin jotkut niistä tietyissä asioissa.

  Citroën C3 Picasso yleiset ongelmat

Voinko ostaa Citroën DS5:n Yhdysvalloissa?

Aikoinaan Citroën myi autoja Yhdysvaltojen maaperällä, ja se oli itse asiassa hyvä siinä, mutta kaikki tämä muuttui 1970-luvulla, kun lähes kaikki ranskalaiset merkit poistuivat Yhdysvaltojen markkinoilta. Syy, miksi ne lähtivät, oli se, että eurooppalaiset autot olivat kalliimpia kuin kotimaiset ja japanilaiset säästöautot, mutta eivät kuitenkaan olleet yhtään parempia.

Näin ollen Citroën lähti Yhdysvaltojen markkinoilta, eikä ole merkkejä siitä, että se palaisi sinne lähiaikoina.

Miksi Citroën haluaa tehdä luksusautoja?

Luksusautomerkin arvo on aina paljon suurempi kuin säästöauton, ja merkit haluavat kilpailla maailman maineikkaimpien autojen valmistuksessa. Vaikka taloustason merkit tienaavat usein enemmän rahaa kuin luksusmerkit, luksusmerkin tekeminen on jotain paljon kiehtovampaa.

Lisäksi Citroën haluaa laajentua eri markkinoille ja kattaa laajemman kohdeyleisön, minkä pitäisi tuoda lisää asiakkaita ja lisätä kiinnostusta Citroëniin tuotemerkkinä. Citroën valmisti ennen todella ylellisiä autoja, mutta se lopetti sen ja keskittyi nykyisiin malleihin.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z