Onko Hyundai Santa Fe hyvä auto?

Hyundai Santa Fe

Hyundai Santa Fe on keskikokoinen perhemaasturi, joka esiteltiin ensimmäisen kerran 2000-luvun alussa. Santa Fen kaksi ensimmäistä sukupolvea olivat perheiden suosiossa, mutta todellinen hyppäys suosiossa tapahtui kahden viimeisimmän sukupolven, erityisesti uusimman mallin myötä. Näin ollen Santa Fe on nyt yksi suosituimmista keskikokoisista perhemaastureista, mutta onko Hyundai Santa Fe hyvä auto?

Kyllä, uusin Santa Fe -malli on epäilemättä todella hyvä auto, sillä se on voittanut juuri tästä syystä useita palkintoja. Ensinnäkin moottorit ovat hienostuneita, tehokkaita ja suhteellisen tehokkaita. Uusi Santa Fe näyttää aidolta 2020-luvun katumaasturilta futuristisen ja tyylikkään sisä- ja ulkosuunnittelun ansiosta. Ajokokemus ei ole mitään erikoista, mutta riittää useimmille.

Luotettavuuden osalta Santa Fe onnistuu sijoittumaan markkinoiden luotettavimpien keskikokoisten katumaastureiden 10-20 prosentin kärkijoukkoon, mutta joistakin asioista kannattaa puhua tarkemmin. Näitä ovat muun muassa moottoriongelmat, jarrujen ongelmat, sähköongelmat sekä ongelmat eri varusteiden ja toimintojen kanssa.

Arvoltaan Santa Fe kuuluu ”kohtuuhintaisten” keskikokoisten katumaastureiden joukkoon, ja se säilyttää arvonsa kohtuullisesti toisen käden markkinoilla. Käytännöllisyys on samaa luokkaa kuin muissa tämän segmentin katumaastureissa, mikä tarkoittaa, että sitä voi helposti käyttää perheen kuljetusautona.

Hyundai Santa Fe – Voimanlähde

Uusin Santa Fe sai faceliftin noin vuosi sitten, kun Hyundai päätti poistaa kaikki dieselmoottorit mallistostaan. Näin ollen bensiinimoottorivalikoima koostuu 2,5 litran nelisylinterisestä turbomoottorista, joka on saatavana kahdessa viritysvaiheessa. Heikommassa mallissa tehoa on 194 hv ja vääntöä 182 lb-ft, kun taas tehokkaammassa mallissa tehoa on 281 hv ja vääntöä 311 lb-ft.

  Hyundai Santa Fe Sport Luotettavuus

Jos haluat dieselkäyttöisen Santa Fen, sinun on valittava pre-facelift-mallit, joissa on yksikköinen 2,2-litrainen 4-sylinterinen dieselmoottori, jossa on joko 193 hv tai 203 hv. Santa Fe on saatavana myös kahtena hybridiversiona. Toisessa on 1,6 litran 4-sylinterinen rivimoottori, jossa on 265 hv yhdistettynä sähkömoottoriin, kun taas toisessa käytetään samaa kokoonpanoa, mutta siinä on yhteensä 230 hv.

Santa Fe on saatavana joko FWD- tai AWD-autona, jonka pitäisi olla valintasi, kun otetaan huomioon, että kyseessä on kuitenkin keskikokoinen katumaasturi. Tehokkuuden osalta voit odottaa saavasi noin 41MPG vanhemmilla dieselmoottoreilla, 28MPG nykyisillä bensiinimalleilla ja jopa 140MPG hybridimalleilla.

Hyundai Santa Fe – muotoilu ja alusta

Uusin Hyundai Santa Fe -malli näyttää huomattavasti paremmalta verrattuna aiempiin sukupolviin, jotka eivät olleet kovinkaan mieleenpainuvia. Laatikkomaisen SUV-muotoilun ja futurististen elementtien, ohuiden ajovalojen ja suuren säleikön sekoitus lisää auton yleistä läsnäoloa tiellä melkoisesti. Sisätilat ovat kauniisti sisustetut ja niissä on paljon tyyliä, mutta ne eivät ole todellista luksus-SUV-tasoa.

Alustan ja jousituksen viritys on räätälöity helppokäyttöisyyttä ja mukavuutta ajatellen. Auto kulkee kuoppien yli kohtuullisen hyvin ja kallistuu kaarteisiin paljon, mikä tarkoittaa, että se ei ole missään nimessä urheilullinen katumaasturi. Kaiken kaikkiaan Santa Fe ajaa kuten useimmat muutkin tämän segmentin keskikokoiset katumaasturit.

  Hyundai Genesis Luotettavuus

Hyundai Santa Fe – Luotettavuus ja yleiset ongelmatilanteet

Luotettavuuden osalta useimmat arvostetut verkkolähteet, kuten J.D. Power, RepairPal ja Consumer Reports, toteavat, että Santa Fe kuuluu ”luotettavimpien keskikokoisten katumaastureiden ryhmään”. Tämä merkitsee paljon, koska keskikokoiset katumaasturit ovat tunnetusti kalliita korjata, etenkin uudemmat mallit, joissa on runsaasti varusteita ja tekniikkaa.

Yleisimpiä Santa Fen ongelmia ovat moottorin sammuminen, liiallinen öljynkulutus sekä auton infotainment-järjestelmään ja akkuun/akkuvirtalaturiin liittyvät sähköongelmat. On myös mainittava ABS-moduuliin liittyvät ongelmat, räjähtävä kattoluukku ja mahdollisesti jopa mahdolliset tulipalovaarat.

Hyundai Santa Fe – Arvo ja käytännöllisyys

Alkutason FWD SE -mallin perushinta on reilusti alle 30 000 dollaria, mikä on todella hyvä hinta siihen nähden, mitä saat. Täysin kuormitettu kalligrafinen malli maksaa sinulle todella helposti 41 000 dollaria, mikä on hieman vaikeampi niellä, sillä 40 000 dollarilla saat joistakin muhkeista katumaastureista, jotka ovat sekä suurempia että tehokkaampia.

Käytännöllisyydessä ei ole mitään hävettävää, sillä Santa Fe tarjoaa suuret tilavat istuimet, suuren tavaratilan ja loistavan näkyvyyden kaikkiin suuntiin. Siinä on runsaasti perheystävällisiä ominaisuuksia, kuten sisätilojen säilytystilat, USB-portit, langattomat lataustyynyt ja aurinkosuojat. Santa Feen on myös helppo päästä sisään ja ulos korkeamman maavaran ansiosta.

UKK-osio

Mitkä autot kilpailevat Hyundai Santa Fen kanssa?

Hyundai Santa Fen lähin kilpailija on Kia Sorento, joka käyttää suurin piirtein samaa voimansiirtoa ja muuta alustaa. Muita kilpailijoita ovat Subaru Forester, Honda CR-V, Nissan Rogue, Toyota RAV-4, Jeep Cherokee, Chevy Equinox, Mazda CX-5 ja Ford Escape.

  Hyundai Ioniq 5 yleiset ongelmat

Tämä on erittäin kilpailtu segmentti, mikä tarkoittaa, että Santa Fen kanssa kilpailevia katumaastureita on paljon enemmän, mutta nämä ovat kaiken kaikkiaan suosituimmat.

Onko Hyundai Santa Fe luksusmaasturi?

Täysin varusteltu Hyundai Santa Fe tehokkaimmalla moottorilla, AWD-järjestelmällä ja Calligraphy-varustetasoilla maksaa noin 40 000-42 000 dollaria, mikä on varmasti paljon rahaa. ”Halvin” todellinen luksuskilpailija on kuitenkin Volvo XC90, jonka hinta on hieman alle 50 000 dollaria. Mercedes GLE maksaa lähemmäs 60 000 dollaria ja BMW X5 reilusti yli 60 000 dollaria.

Tämä tarkoittaa, että Santa Fe on jossain halvan katumaasturin ja luksusmaasturin välissä, mutta se ei pysty kilpailemaan todellisten luksusmaastureiden kanssa lainkaan.

Kuinka kauan Hyundai Santa Fen pitäisi kestää?

On vaikea ennustaa, kuinka kauan mikä tahansa auto kestää, sillä se riippuu lähinnä siitä, kuinka hyvin pidät siitä huolta. Jos kuitenkin ennustaisimme, sanoisimme, että Santa Fen pitäisi helposti kestää 200 000-250 000 kilometriä ilman suurempia korjauksia.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z